Cinnamon Linux Mint vs Fedora 33 vs Manjaro

@cengover_ekin hocam Fedora 33 kurdum. Fakat sayfa küçültme ve alta alma butonları yok sağ üstte. Sadece kapatma butonu var. Bunları nasıl ekleyebilirim?
Bende yarım saat önce Fedora 34'ü kurdum ve Gnome 40, Fedora'ya çok yakışmış. Soruna gelirsek sudo dnf install gnome-tweaks yazarak Gnome Tweaks uygulamasını indir.İndikten sonra "Gnome Tweaks" uygulaması yazarak çıkmıyorsa "İnce Ayarlar" yazmayı deniyebilirsin. "Pencere Başlık Çubukları" menüsünden "Başlık Çubuğu Düğmeleri" bölümünden istediğin ayarları yapabilirsin.

1618045555782.png
 
Hocam, açıkçası GNOME masaüstünün öğelerini çok bilmiyorum. Düzeltebildiniz mi?

Evet hocam düzelttim bir komut kullanmam gerekdi. Kolay bir şekilde çözebildim.

Ben olsam Fedora 34'ü beklerdim.

34 geldiğinde direk yükseltme yapacağım.

Bu arada Fedora Kurup'da alta alma ve büyültme tuşlarını kullanmaya alışan arkadaşlar için komudu vereyim.
Terminale yazmanız yeterli olacakdır.

Kod;
Gsettings set org. GNOME. Desktop. Wm. Preferences button-layout 'appmenu: Minimize, maximize, close'.

Kaynak:

Bende yarım saat önce Fedora 34'ü kurdum ve GNOME 40, Fedora'ya çok yakışmış. Soruna gelirsek sudo dnf install gnome-tweaks yazarak GNOME tweaks uygulamasını indir. İndikten sonra "GNOME tweaks" uygulaması yazarak çıkmıyorsa "ince ayarlar" yazmayı deneyebilirsin. "pencere başlık çubukları" menüsünden "başlık çubuğu düğmeleri" bölümünden istediğin ayarları yapabilirsin.

Eki Görüntüle 967090

Sorunu çözdüm ilginiz için çok teşekkür ederim. Ancak GNOME tweaks zaten kurulu olarak geldi.
Marketten indirmeyi denediğimde "uygulama zaten kurulu" tarzında bir hata aldım. Fakat daha ilk kurulumda hataları görmeye başladım. Ancak rahatsız edici hatalar değildi. Birkaç yazım hatasından ibaret.

Edit: Windows'dan yazma sebebim birkaç yedek almam gerek.
Yani bir sorun yok
Ben de öyle düşünüyordum ancak konu sahibinin bilgisayarında bir şeyler kullanması gerek mecburen.

Fedora 34 içi KDE deneyebilirsiniz hocam.

Aslında bir mecburluk yokdu. Fakat Fedora 34 Beta'dan çıkana kadar Fedora arayüzüne alışabilirim diye düşündüm. Zaten 34 çıktığında yükseltme yapacağım. ya da temiz kurulum.
 
Son düzenleme:
Geç oldu ama, Fedora donanımı iyi cihazlara daha uygun. Görünüm açısından ben pek bakmadım ama hız konusu için kesinlikle Manjaro bak derim. Fedora 33 veya Manjaro GNOME kursarsan özelleştirme yapar, ister Windows'a benzetir ister MacOS'a benzetirsiniz. ;)
 

Geri
Yukarı