Cinsiyetlere karşı olan düşüncelerim çok karışık ne yapmalıyım?

Kadın kıyafetleri giydiği ve bundan haz aldığı için cehenneme gideceğini söylemişsiniz, bu sonucu belirsiz bi konu şahsen buna katılmıyorum.
Nasıl belirsiz? Dinin peygamberinin lanetlediği kişilerden oluyorsunuz. Kaldı ki İslam dinine inanıyorsanız, kadına benzeyen en ufak hareketiniz dahi yasaklanmıştır. Saç uzatmak da buna dahildir.

Nasıl belirsiz? Dinin peygamberinin lanetlediği kişilerden oluyorsunuz. Kaldı ki İslam dinine inanıyorsanız, kadına benzeyen en ufak hareketiniz dahi yasaklanmıştır. Saç uzatmak da buna dahildir.

Hocam bazi yerlerde saç uzatmak (omuz hizasinda) sunnettir diyorlar sizce doğru mu?

Hocam bazi yerlerde saç uzatmak (omuz hizasinda) sunnettir diyorlar sizce doğru mu?
Ben din alimi değilim. Dinde kadınlara en ufak şekilde benzemenin yasak olduğu söyleniyor. Sakal kesmek, saç uzatmak, küpe takmak açıkça yasaklanan şeyler. İslam dini yumuşak bir din değil. Katı kuralları olan bir din. Bilemem yani.

Doğru değil, peygamberin dönemin yetersizliği yüzünden yaptığı bir şeyi günümüzde yapıyorsun diye oturduğun yerden sevap kazanmazsın. Peygamberin saçı uzunsa bile bu günlük hayata pozitif etkisi olan birşey değil, günahı veya sevabı olmaz.

İnsanlık tarihi boyunca pek çok önemli erkek figürün saç uzattığını ve bunun bazı toplumlarda geleneksel anlamı olduğunu göz önünde bulundurarak saç uzatmanın kadına benzemek olarak sayıldığını düşünmüyorum.

Hadislerin doğruluğundan emin değiliz değiştirilmiş çok saçma hadisler de var. Kur'an da da kur'an ın islam için yeteceği yazıyor hadislere bakarak adama şunu yaparsan kesinlikle cehenneme gidersin diyemezsiniz.

Hocam Buhari kaynağında bizzat peygamber tarafından lanetlendiği söyleniyor, peygamber dinin Allah'tan sonraki yapı taşı olarak bir durumu lanetliyorsa onu yapmak yasak demektir. Allah'ın bu gibi konulara karşı tutumunu da Lut kavmi olayından biliyoruz, bence bu durumda kadın gibi giyinen erkeklerin lanetlenmiş olduğu sonucuna akıl yürütme ile varabiliriz.
Hadislerin gerçekliği çok tartışılır bir şey. Şahsen ben hadislere inanmıyorum, inanmak da istemiyorum. Buhari veya el edebü'l müfred gibi kaynaklarda peygambere yakışmayacak bir çok çirkin davranış var.

Merhaba, ben normalde buraya genel konular hakkında yazan, başvuran, cevaplayan birisiydim fakat bugün içimi dökmek istedim. Olay su ki ben 2 yıl (civarlarında) önceden beri kadın kıyafetleri giymeye ilgi duyuyorum neden bilmiyorum hoşuma gidiyor fakat bunun dini boyutta etik olup olmadığı hakkında bir çelişiklik içerisindeyim. Buraya kadar çok da sorun yok, son 1 aydır karşı cinse karşı istegimin koreldigini hissediyorum. Ve eşcinselliği seven birisi değilim, fakat olana saygı duyarım. Neden istegimin azaldığını anlamış değilim. Öteki taraf azabindanda korkuyorum arada derede bir yerdeyim. Ne yapmam gerek?

Hocam kadın kıyafeti giymenize anlam veremedim ikinci dediğiniz hadi arada olabilir birincisine anlam veremedim bana kalırsa içinden geldiğin gibi yaşa sen şu an hem ayranın dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin istiyorsun bir de bana kalırsa bir psikoloğa görünmelisin.

Doğru değil, peygamberin dönemin yetersizliği yüzünden yaptığı bir şeyi günümüzde yapıyorsun diye oturduğun yerden sevap kazanmazsın. Peygamberin saçı uzunsa bile bu günlük hayata pozitif etkisi olan bir şey değil, günahı veya sevabı olmaz.

Anladim hocam cok teşekkür ederim hepinize.

Hocam kadın kıyafeti giymenize anlam veremedim ikinci hadi arada olabilir birincisine anlam veremedim bana kalırsa içinden geldiğin gibi yaşa sen şu an hem ayranın dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin istiyorsun bir de bana kalırsa bir psikoloğa görünmelisin.
Dogru diyorsunuz hocam fakat iste dediginiz gibi bazen bende kendime anlam veremiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı