Çizim ve render için sistem tavsiyesi

Teşekkür ederim. Yorumlarda da genelde memnun herkes kasadan. dahili fanları ve güç kaynağı konusunda da benim sistemi karşılar sanırım.
Qvl listesindeki kodlara göre aslında hiç bir ram tam olarak uymuyor vatandaki. Dedigin ram en uyanı ancak onunda fiyatı diğerlerinden çok yüksek. Qvl listesinde olmayan ram almanın ne gibi sakıncaları olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2400mhz de çalıştırmak istediğinde sorun çıkabilir, qvl'deki ram'ler denenmiş sertifika almış ram'lerdir. Ama 1333mhz'de sorunsuz çalışır.

Vatan bu konuda ne yazık ki amatör kalıyor, en çok çeşit orda var elimiz mahkum gibi birşey :D

250-300 gibi fark var arada, ne yap et onu al , almışken tam olsun herşey hem için de rahat olur. Bu benim fikrim.

Sistem bu haliyle gayet güzel.
 
Tamam teşekkür ederim . Sistemin bu hale gelmesinde senin yorumların çok etkisi oldu :d Vatanın hafta sonu ne kadar indirimi olacağına bağlı olarak o ramleri almaya çalışacağım. 7.000 in çok üzerine çıkmaması lazım. Ekran daha uygun bir şey bulabilirsem oradan bütce artar biraz. Birde işletim sistemi olarak orjinal almamın veya almamamın bir etkisi olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açık konuşmak gerekirse bugüne kadar herşeyi crackli kullandım.

Nakit ödeyip iphone aldım hiçbir oyuna ücret ödemedim, jailbreak'li kullandım hep.

Özel okulda okuyorum yılda 17falan veriyorum ama bir türlü cracklisini sorunsuz kullandığım windowsa gidipte 300-500 lira veremedim. Çok ciddiyim bak. O parayı ekleyip 780ti alırsın.

Photoshop'un crack'i biraz sancılı, ama onu da artık sorunsuz kullanıyorum.

3ds Max tüm eklentileriyle birlikte crackli ve tek bir sorun dahi çıkmadı.
 
Alacağın gtx 780 ekran kartı oyun odaklı bir ekran kartı, gtx titan almanı tavsiye ederim. Çünkü render odaklı çalışacağın için daha çok verim ve performans alırsın.
 
Öncelikli olarak 2D akabinde 3D tasarım ve render işlemi için kullanılacak. Animasyon olmadığı sürece bu sistem oldukça yüksek bir memnuniyet verecektir.

Bütçe dolayısıyla 780 tercih sebebidir.

Ayrıca iki sene sonra bile animasyon yapmak istediğinde sadece ekran kartını değiştirip 2li 3lü 4lü gtx takıp animasyonda da çok güzel sonuç elde edecektir.
 
Bende mesleğimden dolayı cad ve birçok çizim programları kullanıyorum. Ekran kartlarını tek tek denediğimden dolayı gtx titan serisinin işine daha çok yarayacağını düşündüğüm için gtx titan diyorum. Ama karar senin şimdiden hayırlı olsun :)
 
Tavsiyen için teşekkürler. Titan serisinin en düşük kartıyla su an seçtigim kart arasında 1000 tl fark var . Su an için yeterli olacağını düşünüyorum. İleride başka seri örnegin bir titan kart alırsam ikisi birlikte çalışabilir mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı