Clio 1.0TCe vs 1.3TCe

Hocam TCe Turbo controlled efficiency demektir şimdiye kadar hiç atmosferik TCe üretilmemiştir onun adı scedir.
Ki onun da 1.3'ü bildiğim kadarıyla hiç üretilmedi.
1.0 SCe ve 1.6 SCe var. Bir de arada 1.2 ve 1.4 atmosferikler var ama 1.3 atmosferik belki Renault 12 zamanlarında vardır.

2019'a kadar 1.3 TCe 2.0 gibiydi sonra normalleşti 2018 üstü 750.000 TL'ye Clio zor bulunur gibi 1.0 ekonomik az yakar.
Hocam bu konuda da bilginiz sıfır ve yine insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Asıl atmosferik motor az yakar, atmosferiğin bir sınırı varken turbolu motorun yakıt konusunda bir üst limiti yoktur. 1.0TCE de 1.3 TCE de turboludur ayrıca :D

Hocam bu konuda da bilginiz sıfır ve yine insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Asıl atmosferik motor az yakar, atmosferiğin bir sınırı varken Turbo'lu motorun yakıt konusunda bir üst limiti yoktur. 1.0TCe de 1.3 TCe de turboludur ayrıca :D

TCe'nin Turbo'lu olmadığını söylemedim ama 1.3 TCe benim gibi insanların sürüş tarzına uyar 1.0 ekonomik insanlara.

1.0 TCe az falan yakmıyor. 8-9-10 litre arası geziyor uzun yolda bile, kendimiz şirket aracını kullandık. Bence 1.3 TCe alın gittiğine değsin. Güçlü motor kasayı daha rahat taşıyacağı için daha az yakıta ihtiyaç duyar. İkisi arasındaki yakış farkı çok az olur.

1.0 TCe az falan yakmıyor. 8-9-10 litre arası geziyor uzun yolda bile, kendimiz şirket aracını kullandık. Bence 1.3 TCe alın gittiğine değsin. Güçlü motor kasayı daha rahat taşıyacağı için daha az yakıta ihtiyaç duyar. İkisi arasındaki yakış farkı çok az olur.

1.0 TCe kullandım 5.6-6.0 arası yakıyor ben 3-4 yıl Renault Symbol 1.0 TCe kullandım hep 5.2-6.0 arası yakardı Clio ile arada pek fark yok ben Renault Symbol 1.0 sce kullandım Clio 1.3 TCe kullandığım oldu ve TCe ve sce motor arasında fark yok neredeyse.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı