Rehber Cloudflare WARP yasağı kaldırma ve optimizasyon ayarları (Wireguard | Endpoint)

Herkese selamlar,
En iyi haliyle Cloudflare WARP deneyimi için bir rehber hazırladım.

Cloudflare WARP için Wireguard profili çıkartmak:
WARP+ aboneliğini halletiniz. Cloudflare WARP clienti, yani kendi programı yetersiz kalıyor. Bunun için Wireguard profili çıkartmalıyız. Bkz:
Bu konuda anlatmıştım: Rehber: Cloudflare WARP+ ile WireguardVPN profili oluşturmak

Buradan wgcf_2.2.22_windows_amd64.exe olanı indirelim, indirdikten sonra "İndirilenler klasörüne gidip bu dosyanın adını wgcf olarak değiştirelim. Daha sonrasında yukarıdaki boşluğa cmd yazıp CMD'i açalım.
1723567480672.png

wgcf register komutu verelim.
1723567528768.png

Bu program standart bir Cloudflare WARP hesabı açtı. Bunu kendi hesabımızla eşleştirip az önce aldığımız WARP Plus hesabımızı kullanmak istiyoruz. Bunun için Cloudflare WARP+ anahtarımızı bulmalıyız.

Android için:
  1. Sağ üstteki 3 çizgi
  2. Hesap
  3. Anahtar
Windows için:
  1. Sağ alttaki çark
  2. Tercihler
  3. Hesap
  4. Lisans anahtarı kısmı

Bu anahtarı kopyaladıktan sonra, İndirilenler klasörüne girip wgcf-account.toml dosyasını not defteri ile açalım. license_key kısmındaki anahtarı, kendi anahtarımızla değiştirelim. Tırnak işaretlerinin içinde olacak, tırnak işaretlerini silmeyin.
1723567742626.png

CMD'e geri dönüp wgcf update komutu verelim.
1723567821165.png

Warp hesabımızı bağladı. Şimdi wgcf generate komutu verip Wireguard konfigürasyonumuzu oluşturalım.
1723567856621.png

Wireguard konfigürasyonumuz klasörde wgcf-profile.conf adı ile oluştu.

WARP+ Wireguard konfigürasyon optimizasyonu:

Oluşturulan Wireguard konfigürasyonunu düzenleyelim, işaretlediğim yerler IPv6 olduğu ve kullanmadığım için siliyorum.
1723567899419.png

Yasakların başladığı yer, Endpoint kısmı. engage.cloudflareclient.com adresi; en basit tabiri ile çok genel bir adres. Cloudflare ekosisteminden bir linki size otomatik atıyor. Optimizasyon ve en iyi sonuç istediğimiz için bu istenmedik bir durum. Bu adrese bi' tracert atıp görelim:
1723567933307.png

Beni 162.159.192.1 adresine bağlıyor. Ya da yasaklı ise hiçbir yere bağlayamıyor...

Bu bize verdiği IP adresini biz kendimiz seçip alacağız, yasaklı olmayan bir IP adresinden. (Ama ISP'ler IP'e değil IP Range'e yasak atıyor bu işe yaramaz :( dediğinizi duyar gibiyim.) Peki bunu nasıl bulacağız?

Show all assets diyerek CloudflareWarpSpeedTest-v1.5.3-windows-amd64.zip olanı indirelim. Yönetici olarak çalıştırıp taramanın bitmesini bekleyelim.
1723568012225.png

Tarama bittikten sonra programın bulunduğu yere result.csv dosyası oluşturacaktır. Onu açalım, not defteri bile olur. Şöyle bir ekran karşılayacaktır:
1723568044600.png

Bizim tercih etmemiz gereken bağlantı noktası en az paket kaybı ile en az gecikme süresi veren olmalı. Bu zaten en yukarıda çıkıyor.

Benim sonuçlarıma göre bu adres:
162.159.192.88 - port ise 928.

Buradaki sayılar sırasıyla,
  1. IP adresi
  2. Port numarası
  3. Paket kaybı oranı (yüzde cinsinden)
  4. Gecikme süresi (ms cinsinden)
Yasaklı olan adreslerde paket kaybı %100 görünecektir. Bu sayede yasaklı olmayan bir adres de bulmuş olacağız.

Hatırlarsanız, Wireguard profilindeki adrese tracert attığımızda bize 162.159.192.1 adresini vermişti. Bakalım otomatik verdiği adres performans olarak kaçıncı sırada:
1083.png

Performans olarak 1.sıradaki adresi seçmek var, 1083.sıradakini seçmek var.

En performanslı adresi bulduk, şimdi bu adresi portu ile birlikte kopyalayıp konfigürasyonu buna göre ayarlıyoruz:
1723568277346.png

Daha sonrasına kaydedip bağlanıyoruz.

Şuradan da bir kontrol edelim:

warp=on ya da warp=plus gördüyseniz her şey tamamdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında mümkün, bağlandığınız endpointi kendiniz seçebiliyorsunuz anlattığım yöntem ile. IP adreslerine bakın, Frankfurt IP denk geldiğinizi seçip bağlanın. Teoride çalışır böyle, denemek için benim vaktim yok maalesef.

Bende Frankfurt IP adresleri bulunca neden olmasın diye düşündüm kendi kendime yarın deneyeceğim.

Olmadı ya da ben yapamadım Frankfurt IP bloğunu eklediğimde bağlantı olmuyor farklı port ile denedim olmadı. Frankfurt VPS üzerinden WARP ile IP taraması yaptım verdiği IP adresini kendi internetimde bağlannınca yine TR üzerinden bağlanıyor ama aynı IP ile VPS üzerinden bağlanınca Almanya olarak çıkıyor.

Son düzenleme:
Bende Frankfurt IP adresleri bulunca neden olmasın diye düşündüm kendi kendime yarın deneyeceğim.

Olmadı ya da ben yapamadım Frankfurt IP bloğunu eklediğimde bağlantı olmuyor farklı port ile denedim olmadı. Frankfurt VPS üzerinden WARP ile IP taraması yaptım verdiği IP adresini kendi internetimde bağlanınca yine TR üzerinden bağlanıyor ama aynı IP ile VPS üzerinden bağlanınca Almanya olarak çıkıyor.

Verdiğim endpoint tarayan programda çıkan IP adreslerini arattın değil mi? Warp seçilen IP adresine de bir TR ip adresinden olabilir bilmiyorum açıkçası, uğraşmak gerek.

Verdiğim endpoint tarayan programda çıkan IP adreslerini arattın değil mi? WARP seçilen IP adresine de bir TR IP adresinden olabilir bilmiyorum açıkçası, uğraşmak gerek.

Kendi internetim ile Frankfurt VPS ile endpoint taradığımda birebir aynı IP adresleri çıkıyor VPS'de bağlandığımda Almanya olarak IP veriyor aynı endpoint IP kendi internetimde yapınca TR IP veriyor sanırım hangi ülkeden bağlanırsan bağlandığımız ülke IP veriyor.

Kurulumu gerçekleştirdim. Sanırım speedtest githubu eski duruyor 2024te kalmış farklı sunucular açılmıştır diye başka birinin güncelini indirdim. Test yapıyorum şimdi teşekkürler rehber için.

Test yapıp en hızlı lokasyonları giriyorum ancak 3-5 farklı deneme yapmama rağmen wireguard çalışmıyor.

endpointte "engage.cloudflareclient.com:2408" e dönünce düzeliyor. Sebebini çözemedim

@Dümdüz hala kullanıyorsanız istediğimiz sunucuyu neden seçemediğimize dair bilginiz varmı hocam?

Son düzenleme:
Kurulumu gerçekleştirdim. Sanırım speedtest githubu eski duruyor 2024te kalmış farklı sunucular açılmıştır diye başka birinin güncelini indirdim. Test yapıyorum şimdi teşekkürler rehber için.

Test yapıp en hızlı lokasyonları giriyorum ancak 3-5 farklı deneme yapmama rağmen wireguard çalışmıyor.

endpointte "engage.cloudflareclient.com:2408" e dönünce düzeliyor. Sebebini çözemedim

@Dümdüz hala kullanıyorsanız istediğimiz sunucuyu neden seçemediğimize dair bilginiz varmı hocam?
Cloudflare kendisi bir değişikliğe gitmiş, güvenlik önlemi almış olabilir belki; hala kullanmıyorum. Farklı uygulama ile denediniz mi?

Farklı uygulama ile deneyin, uygulamanın ip database yanlıştır belki, yanlış ip adreslerini kontrol ediyordur.
2 tane farklı cloudflare speedtest ipsi yaptım. birini githubtan güncel olarak çektim zaten 6 ay önce paylaşılmış. Yaklaşık 10 farklı ip girip tek tek denedim malesef internet vermedi. Yinede teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı