Herkese selamlar,
En iyi haliyle Cloudflare WARP deneyimi için bir rehber hazırladım.
Cloudflare WARP için Wireguard profili çıkartmak:
WARP+ aboneliğini halletiniz. Cloudflare WARP clienti, yani kendi programı yetersiz kalıyor. Bunun için Wireguard profili çıkartmalıyız. Bkz:
Bu konuda anlatmıştım: Rehber: Cloudflare WARP+ ile WireguardVPN profili oluşturmak
Buradan
Bu program standart bir Cloudflare WARP hesabı açtı. Bunu kendi hesabımızla eşleştirip az önce aldığımız WARP Plus hesabımızı kullanmak istiyoruz. Bunun için Cloudflare WARP+ anahtarımızı bulmalıyız.
Android için:
Bu anahtarı kopyaladıktan sonra, İndirilenler klasörüne girip
CMD'e geri dönüp
Warp hesabımızı bağladı. Şimdi
Wireguard konfigürasyonumuz klasörde
WARP+ Wireguard konfigürasyon optimizasyonu:
Oluşturulan Wireguard konfigürasyonunu düzenleyelim, işaretlediğim yerler IPv6 olduğu ve kullanmadığım için siliyorum.
Yasakların başladığı yer, Endpoint kısmı.
Beni
Bu bize verdiği IP adresini biz kendimiz seçip alacağız, yasaklı olmayan bir IP adresinden. (Ama ISP'ler IP'e değil IP Range'e yasak atıyor bu işe yaramaz
dediğinizi duyar gibiyim.) Peki bunu nasıl bulacağız?
Tarama bittikten sonra programın bulunduğu yere
Bizim tercih etmemiz gereken bağlantı noktası en az paket kaybı ile en az gecikme süresi veren olmalı. Bu zaten en yukarıda çıkıyor.
Benim sonuçlarıma göre bu adres:
Buradaki sayılar sırasıyla,
Hatırlarsanız, Wireguard profilindeki adrese tracert attığımızda bize
Performans olarak 1.sıradaki adresi seçmek var, 1083.sıradakini seçmek var.
En performanslı adresi bulduk, şimdi bu adresi portu ile birlikte kopyalayıp konfigürasyonu buna göre ayarlıyoruz:
Daha sonrasına kaydedip bağlanıyoruz.
Şuradan da bir kontrol edelim:
warp=on ya da warp=plus gördüyseniz her şey tamamdır.
En iyi haliyle Cloudflare WARP deneyimi için bir rehber hazırladım.
Cloudflare WARP için Wireguard profili çıkartmak:
WARP+ aboneliğini halletiniz. Cloudflare WARP clienti, yani kendi programı yetersiz kalıyor. Bunun için Wireguard profili çıkartmalıyız. Bkz:
Bu konuda anlatmıştım: Rehber: Cloudflare WARP+ ile WireguardVPN profili oluşturmak
wgcf_2.2.22_windows_amd64.exe
olanı indirelim, indirdikten sonra "İndirilenler klasörüne gidip bu dosyanın adını wgcf
olarak değiştirelim. Daha sonrasında yukarıdaki boşluğa cmd
yazıp CMD'i açalım.wgcf register
komutu verelim.Bu program standart bir Cloudflare WARP hesabı açtı. Bunu kendi hesabımızla eşleştirip az önce aldığımız WARP Plus hesabımızı kullanmak istiyoruz. Bunun için Cloudflare WARP+ anahtarımızı bulmalıyız.
Android için:
- Sağ üstteki 3 çizgi
- Hesap
- Anahtar
- Sağ alttaki çark
- Tercihler
- Hesap
- Lisans anahtarı kısmı
Bu anahtarı kopyaladıktan sonra, İndirilenler klasörüne girip
wgcf-account.toml
dosyasını not defteri ile açalım. license_key
kısmındaki anahtarı, kendi anahtarımızla değiştirelim. Tırnak işaretlerinin içinde olacak, tırnak işaretlerini silmeyin.CMD'e geri dönüp
wgcf update
komutu verelim.Warp hesabımızı bağladı. Şimdi
wgcf generate
komutu verip Wireguard konfigürasyonumuzu oluşturalım.Wireguard konfigürasyonumuz klasörde
wgcf-profile.conf
adı ile oluştu.WARP+ Wireguard konfigürasyon optimizasyonu:
Oluşturulan Wireguard konfigürasyonunu düzenleyelim, işaretlediğim yerler IPv6 olduğu ve kullanmadığım için siliyorum.
Yasakların başladığı yer, Endpoint kısmı.
engage.cloudflareclient.com
adresi; en basit tabiri ile çok genel bir adres. Cloudflare ekosisteminden bir linki size otomatik atıyor. Optimizasyon ve en iyi sonuç istediğimiz için bu istenmedik bir durum. Bu adrese bi' tracert atıp görelim:Beni
162.159.192.1
adresine bağlıyor. Ya da yasaklı ise hiçbir yere bağlayamıyor...Bu bize verdiği IP adresini biz kendimiz seçip alacağız, yasaklı olmayan bir IP adresinden. (Ama ISP'ler IP'e değil IP Range'e yasak atıyor bu işe yaramaz
Show all assets
diyerek CloudflareWarpSpeedTest-v1.5.3-windows-amd64.zip
olanı indirelim. Yönetici olarak çalıştırıp taramanın bitmesini bekleyelim.Tarama bittikten sonra programın bulunduğu yere
result.csv
dosyası oluşturacaktır. Onu açalım, not defteri bile olur. Şöyle bir ekran karşılayacaktır:Bizim tercih etmemiz gereken bağlantı noktası en az paket kaybı ile en az gecikme süresi veren olmalı. Bu zaten en yukarıda çıkıyor.
Benim sonuçlarıma göre bu adres:
162.159.192.88
- port ise 928
.Buradaki sayılar sırasıyla,
- IP adresi
- Port numarası
- Paket kaybı oranı (yüzde cinsinden)
- Gecikme süresi (ms cinsinden)
Hatırlarsanız, Wireguard profilindeki adrese tracert attığımızda bize
162.159.192.1
adresini vermişti. Bakalım otomatik verdiği adres performans olarak kaçıncı sırada:Performans olarak 1.sıradaki adresi seçmek var, 1083.sıradakini seçmek var.
En performanslı adresi bulduk, şimdi bu adresi portu ile birlikte kopyalayıp konfigürasyonu buna göre ayarlıyoruz:
Daha sonrasına kaydedip bağlanıyoruz.
Şuradan da bir kontrol edelim:
warp=on ya da warp=plus gördüyseniz her şey tamamdır.
Son düzenleyen: Moderatör: