Clover boot ekran boyut sorunu

atakan.ulgen

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, resimde görmüş olduğunuz gibi clover boota (usb'den yosemite kurmak için) girdiğimde ekranın boyutu absürt olarak büyük geliyor ve options kısmı görünmüyor. Ayrıca mouse kullanamıyorum. İntel + nvidia ekran kartı kullanıyorum. Nvidia kextlerini sildim.Bu hatayı alıncada bıos'tan Nvıdıa ekran kartını kapattım ama sonuç değişmedi. Windows 8.1 UEFI GPT olarak kurulu paragon ile 50 gb hfs birimi açtım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ekran kartım: İntel HD 3000
rw8sniz.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının efi driverı olmadığında clover kendi erişimiyle ekranı böyle yapıyor diye görmüştüm. Bende o büyük ekranla karşılaştım. UEFI sistemden değiştiriliyordu. Şu an hatırlamıyorum ne yaptımda kurtuldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının efi driverı olmadığında clover kendi erişimiyle ekranı böyle yapıyor diye görmüştüm. Bende o büyük ekranla karşılaştım. UEFI sistemden değiştiriliyordu. Şu an hatırlamıyorum ne yaptımda kurtuldum.

Selam,
Bende de ayni sorun var. GTX 680 kullaniyorum.boot ekrani cizunurlugu cok dusuk. Eger yontemi hatirliyorsan yazarsan harika olur.

Configuration/GUI
ile
Clover boot menu resolution problem
Bu linkde çözüme yaklaşmışlar sanırım olay BUG olarak değerlendirmek ne kadar doğrudur bilemiyorum.

aşağıdaki kodu denemeniz mümkün mü?

<key>ScreenResolution</key>
<string>1024x768</string>

Ekran kartınıza inject işlemi
[GUIDE] Clover EFI Bootloader - Page 10 - Clover - HackintoshOSX.com
[GUIDE] EDID injection - Clover - HackintoshOSX.com
aşağıdaki adreste ise EFI klasörüne kopyalama anlatılmış
Clover Booting Guide: Z77X-UD5H- HD4000+GT640

Configuration/GUI
ile
Clover boot menu resolution problem
Bu linkde çözüme yaklaşmışlar sanırım olay BUG olarak değerlendirmek ne kadar doğrudur bilemiyorum.

aşağıdaki kodu denemeniz mümkün mü?

<key>ScreenResolution</key>
<string>1024x768</string>

Ekran kartınıza inject işlemi
[GUIDE] Clover EFI Bootloader - Page 10 - Clover - HackintoshOSX.com

[GUIDE] EDID injection - Clover - HackintoshOSX.com
aşağıdaki adreste ise EFI klasörüne kopyalama anlatılmış
Clover Booting Guide: Z77X-UD5H- HD4000+GT640
Saniyorum nvidia karti uefi bios icin patch yapmak lazim. Cunku EDID , patchvbios , ve seni yazdigin yontemde dahil ise yaramiyor.(CSM disable) dahil olmak uzere. Grafik karti patch yapmak gizume kestiremedim acikcasi.. Zaten su an "blind boot" tabir edilen olaya gectim.:D hd4000 ve gtx 680 beraber calisiyor , ama boot siyah ekran. :D

Ancak Air Mirror gayet guzel calisiyor ..Ki bana lazim olan hikayelerden biriydi bu.. Ancak yine de takipteyim.Eger bir cozum bulursam burada paylasirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı