Clover Windows'a Boot Etmiyor

Katılım
5 Eylül 2014
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.
Mevcut kurulu olan stabil çalışan bir mavericks sistemim bulunmaktadır. Boot sistemi olarak clover dual boot etkindir. Boşta bulunan 2. 60GB'lık SSD bölümüne windowsu kuruyorum hiç bir problem yok. Kurulumda fakat ilk kurulum bittikden reset attıkdan sonra clover boot menüsündeki legecny hdd1 kısmı sürekli restart atıyor. Yani windowsu yuklu olan diski seçtiğimde resimler aşağıda bulunmaktadır. Siz daha net anlayacakasınız umarım yardımcı olabilirseniz cok sevineceğim, son resimdeki görüntüde windows hdd ile başlattıgım zaman sürekli aynı boot ekranına dönüyor.

yeniden başlatma.jpg
yükselt.jpg
lisans koşulları.jpg
bölüm seçimi - bölüm 4.jpg
select boot device.jpg
windows yüklenme ekranı.jpg
tamamlandı.jpg
clover boot.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı diske Hem Mavericks hem Win8 çok fazla sevmediğim bir yöntem, Lion işletim sistemi zamanında bunu Windows 7 ile yapmıştım, o zamanlar biraz zahmetliydi, Şimdi bilgisayarımda 1 Adet SSd disk ve 1 Adet 1 Tb Metal Disk mevcut, Mavericks 1Tb üzerine kurulu, Windows 8 SSd disk üzerine kurulu, Boot işlemini 1 Tb üzerinden kalkış yapıyorum daha problemsiz oluyor. Asus N56 Notebook sistemde CD romu sokup iki adet SSd koydum. Tek diske Hem Mavericks hemde Windows 8 kurulabilir. fakat bu denemlerde zaman kayıpları olacaktır, yeniden Windows kurmak yeniden Mavericks kurmak gibi...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şu şekilde ayarladım. PC açtıgımda direk Windows açılıyor. F8 yapıp cloverı açarsam, Mavericks başlıyor ama tabi bunu Clover bootdan yapmak daha kolay olacak ama yapamıyorum. Yaptığım zaman boot media manager gibi bişi yazıyor. Bilen varsa cok memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Chameleon kullanıcısıyım. Diğer arkadaşlar, Clover kullanıyor olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Clover'dan boot ettiğim zaman Windows diskine bastığımda bu hatayı veriyor ama F8 ile boot edip SSD'yı seçtığimde direk Windows başlıyor. Stabilde çalışıyor, ayrıca şöyle bir şeyde var Maverciksea geçtiğimde masa üstünde Windows diye bir disk var ve onun içinde normalde çalışan Windows 8.1 kurulu baktığım zaman bilgi verden 60 gb'da boş gözüküyor. Çözemedim yani :(

select proper.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows diski değilde (Sistem ayrıldı) adında bir disk var onunla yürüt Windows 'u. Tek bir Disk mi var sisteminde?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Disklere ayrı kurulum yapsan daha güzel olurdu... Bozulanı formatlardın, yeniden kurulum yapardın. Ben öyle yapıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı