CM Masterbox Lite 5 için soğutma

Schmerzloss

Hectopat
Merhaba öncelikle,

Sistemin soğutmasını iyileştirmek istiyorum fakat kasamın fan yuvaları sınırlı olduğu için karar veremiyorum, en mantıklı olanı uygulamak istiyorum.

Kasanın ön kısmına direk olarak 360 mm işlemci için sıvı soğutma takarsam kötü mü olur? (Önde ki 3 fan boşa çıkıyor.)

Arka fanı çıkarıp 120 mm sıvı soğutma takmak.

Ya da kallavi bir hava soğutucu takmak.

Sistemin şuan daha stabil çalışmasını sağlamak ve ilerde overclock'un önünü açmak için böyle bir upgrade yapmak istiyorum.

Sistemim
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (Stok fanlı kullanıyorum)
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: GSkill 8 GB 3000 MHz x2 (RAM Mhz'leri 3000'de sabit kullanıyorum)
Ekran Kartı: Gigabyte RX590
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 5
Depolama: NVMe M2 SSD + HDD
Fan: Ön 3 Adet,Arka 1 Adet (Kasayla gelen fanlar)
+++++

Son düzenleme:
Sistemin soğutmasını düzeltmek istiyorsanız ilk iş ön cam paneli modifiye etmeniz gerekiyor. Ön cam panel soğutmayı yüksek oranda bloke ediyor.

Sistemin soğutmasını düzeltmek istiyorsanız ilk iş ön cam paneli modifiye etmeniz gerekiyor. Ön cam panel soğutmayı yüksek oranda bloke ediyor.

Kasanın orijinalliğini bozmadan mümkünse uygulamak istiyorum.

Öne 240 mm radyatörü alt kısma gelcek şekilde monte edip(push/pull yapıp) üstteki fanın önü boş kalıp direkt arkadaki egzoz fanına gitmesi işlevsel olur mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı