Çözüldü CMD'den etkinleştirilen Windows'u dijital kod girerek düzeltilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erenhamza

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Silikon Vadisi
Daha fazla  
Meslek
İşsiz
Merhaba, ben Windows'u CMD'den etkinleştirerek bir hata yaptım. Kaspersky virüs programında "yazılım dalında hatalı girişler" hatası veriyor. Ayarlardan lisans anahtarını dijital kodla değiştirirsem bu sorundan kurtulur muyum?

Çözüm
Aşağıdaki rehberi uygulayın fakat zararlısının bulaşıp bulaşmadığını da test edin.
KMSpico nasıl anlaşılır?
Arama kutucuğuna CMD yazıp yönetici olarak başlatıyoruz. Ve ardından slmgr -dlv yazıyoruz. En altta KMS yazar ise KMSpico zararlısı size bulaşmışdır. Ayrıca diğer arkadaşlar KMS KMSpico olduğunu ifade etmez diyor. KMS sunucusu size zararlı yazılım atabilir bilginiz olsun.
Hocam KMS antivirüs ile tespit edilebilir bir şey değil. Ürün anahtarı kaldırarak da KMS'yi kaldırmış olmazsınız.

Yukarıdaki KMS tespit etmeyi yaptınız mı? KMS mevcut mu bilgisayarınızda?

Böyle diyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_14.png
    Screenshot_14.png
    2,1 KB · Görüntüleme: 30
Peki hocam, yukarıdaki rehberi uygulayıp sonucu paylaşır mısınız? Çünkü "zararlı KMS" hala bilgisayarınızda mevcut.

Peki hocam, yukarıdaki rehberi uygulayıp sonucu paylaşır mısınız? Çünkü "zararlı KMS" hala bilgisayarınızda mevcut.

Şimdi yok diyor umarım yarın tekrar gelmez.

Etkinleştirme sayfasıda bu şekilde.

Dosya Ekleri

• resim_2023-08-05_195241393.png
    resim_2023-08-05_195241393.png
    26,3 KB · Görüntüleme: 27
Şimdi yok diyor umarım yarın tekrar gelmez.
KMS yazmıyor değil mi kontrol ettiğinizde?

Ürün anahtarınızı normal olarak girmek istiyordunuz.
Ayarlardan lisans anahtarını dijital kodla değiştirirsem bu sorundan kurtulur muyum?
Şimdi normalden girelim o halde.

CMD'yi yönetici olarak açıp aşağıdaki komutları girin. Komutları hızlı hızlı girmeyin. İkisini de girdikten sonra bi' 3-5 sn. bekleyin.
Kod:
slmgr.vbs /upk
Kod:
slmgr /upk

Şimdi ürün anahtarınızı gireceğiz. Ama bunu ayarlardan değil de CMD'den yapacağız. Tek fark bu sefer KMS'yi bulaştırmadan yapacağız. Yani ha Ayarlar'dan girmişsiniz, ha aşağıdaki komutla CMD'den. Fakat Ayarlar bölümünüz şu an hatalı olduğu için CMD'den yapacağız.

x yazan yeri silip oraya ürün anahtarınızı yazın.
Kod:
slmgr.vbs –ipk x

Bunu da yazın ve bilgisayarı yeniden başlatın, Ayarlar'ı kontrol edin. Sonucu bildirmeyi unutmayın.
Kod:
slmgr.vbs –ato

KMS yazmıyor değil mi kontrol ettiğinizde?

Ürün anahtarınızı normal olarak girmek istiyordunuz.

Şimdi normalden girelim o halde.

CMD'yi yönetici olarak açıp aşağıdaki komutları girin. Komutları hızlı hızlı girmeyin. İkisini de girdikten sonra bi' 3-5 sn. bekleyin.
Kod:
slmgr.vbs /upk
Kod:
slmgr /upk

Şimdi ürün anahtarınızı gireceğiz. Ama bunu ayarlardan değil de CMD'den yapacağız. Tek fark bu sefer KMS'yi bulaştırmadan yapacağız. Yani ha Ayarlar'dan girmişsiniz, ha aşağıdaki komutla CMD'den. Fakat ayarlar bölümünüz şu an hatalı olduğu için CMD'den yapacağız.

x yazan yeri silip oraya ürün anahtarınızı yazın.
Kod:
slmgr.vbs –ipk x

Bunu da yazın ve bilgisayarı yeniden başlatın, Ayarlar'ı kontrol edin. Sonucu bildirmeyi unutmayın.
Kod:
slmgr.vbs –ato

Şu anda KMS yazmıyor. Şu anlık bir ürün anahtarım yok. Bende ürün anahtarı alıp değiştirip bu sorundan kurtulur muyum diye sormuştum aslında.

Şu anda KMS yazmıyor. Şu anlık bir ürün anahtarım yok. Bende ürün anahtarı alıp değiştirip bu sorundan kurtulur muyum diye sormuştum aslında.
Ha yok, ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. KMS'den ya o rehberle ya da formatla kurtulursunuz.

Ha yok, ben yanlış anlamışım kusura bakmayın. KMS'den ya o rehberle ya da formatla kurtulursunuz.

Bu format bilgisayar üzerinden sıfırla kısmından yapmayla olur mu? Temiz kurulumdan pek anlamıyorum bilgisayarda yeni ayarları karıştırmayada korkuyorum.

Ayarlarda şu an Windows'un etkin olmadığı yazıyor fakat sağ altta etkinleştir yazısı yok.

Bu format bilgisayar üzerinden sıfırla kısmından yapmayla olur mu? Temiz kurulumdan pek anlamıyorum bilgisayarda yeni ayarları karıştırmayada korkuyorum.
Hocam onunla olmaz büyük ihtimal ama zaten yukarıda da dediğim gibi, ya formatla ya o attığım rehberle kaldırabilirsiniz KMS'yi. Rehberi uyguladınız zaten, KMS kalktı. Format atayım da garanti olsun diye düşünmeyin. Gereksiz iş çıkarırsınız. Sorununuz çözüldü yani formata gerek yok.

Hocam onunla olmaz büyük ihtimal ama zaten yukarıda da dediğim gibi, ya formatla ya o attığım rehberle kaldırabilirsiniz KMS'yi. Rehberi uyguladınız zaten, KMS kalktı. Format atayım da garanti olsun diye düşünmeyin. Gereksiz iş çıkarırsınız. Sorununuz çözüldü yani formata gerek yok.

Dünde aynı işlemleri uygulamıştım kalkmıştı bugün tekrar geldi ondan diyorum birkaç gün bekleyeceğim tekrar gelirse buraya yazarım.

Dünde aynı işlemleri uygulamıştım kalkmıştı bugün tekrar geldi ondan diyorum birkaç gün bekleyeceğim tekrar gelirse buraya yazarım.
Hocam yukarıda farklı bir şekilde kaldırdım dememiş miydiniz? Attığım rehberle kalkması gerekiyor. Yarın tekrar kontrol edip bildirin lütfen.

Şu an için 1 kez bilgisayarı kapatıp açıp (yeniden başlatma değil) KMS var mı kontrol eder misiniz zahmet olmazsa?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı