Çocuk yapmak cahillik midir?

• Konuyu başlatan TekAdam
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 275

Çocuk yapmak cahillik midir?

• Evet

Oy: 6 40,0%
  • Hayır

Oy: 9 60,0%

• Oy verenlerin toplamı
    15

TekAdam

Centipat
Daha fazla  
Bir doktorun Twitter paylaşımını görünce aklıma bu soru geldi. Doktorun paylaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

1761414059693.png

Çocuk yapmak cahillik değil, çocukluğunu hakkıyla yaşatamayacağın ve sorumluluğunun altından kalkamayacağın çocuğu yapmak cahillik.
Mükemmel bir açıklama olmuş.

Asgari ücretli adam belki çocuklar büyür, iyi bir iş sahibi olup bizi kurtarır mantığıyla ve biraz da sosyal normlar sebebiyle çok çocuk yapıyor. Genelde çıkar amaçlı oluyor bizim toplumda. Ancak diğer yandan da çocuğuna iyi şartlar sağlamadan onu dünyaya getirmek istemeyenler de var. Herkesin kendine göre sebebi var.

Benim görüşüm çocuk yapmanın cahillik olmadığı. Neslin devamını sağlmasını geçtim aile kurmanın en büyük olayı bu zaten. Ben şahsen ilerde çocuk yapmak isterim ve umarım da eşim de aynı görüşte olur ilerde :D

Peki Türkiye'de 3 çocuk yapanlar bu sorumluluğu alıyor mu sence?
Benim ailem 2 çocuk için aldı, 3.sü olsa eminim onun için de alırlardı. Bahsedilen kesim de hayatta bir şey başaramıyor, dünyaya çocuk getirmeyi bir başarıdan sayıyor. Aileler, dedeler neneler çocuk da çocuk diye tutturuyor, torun sevmek istiyoruz diyip evlatlarının hayatlarını yaşadıklarını sanıyor. Sonra da fiziksel olarak hayatta tutsa da iyi bir hayat yaşatmıyor, yoksayıyor, yük olarak görüyor. Maalesef ki cahil kesimin yaptığı her şey cahillik. Bunda çocukluk bir durum yok. Olan çocuğa oluyor maalesef, o kötü.

Bence çocuk yapmak cahillik değil bu ülkenin geleceğini görememekten dolayı ancak bizim milletimiz ne zaman çocuk yapacaksın edeceksin diyip baskı yapıyor. Kimsenin maddiyatını veya bakabilir mi diye düşünmüyor. Baskıdan bile doğuran vardır diye düşünüyorum. Bu ülkede bu kadar zorluk varken çocuğuna iyi şartlar sağlamadan çocuk yapılması taraftarı değilim.

Bence çocuk yapmak cahillik değil bu ülkenin geleceğini görememekten dolayı ancak bizim milletimiz ne zaman çocuk yapacaksın edeceksin diyip baskı yapıyor. Kimsenin maddiyatını veya bakabilir mi diye düşünmüyor. Baskıdan bile doğuran vardır diye düşünüyorum. Bu ülkede bu kadar zorluk varken çocuğuna iyi şartlar sağlamadan çocuk yapılması taraftarı değilim.
Ülkenin bakış açısı Evlilik = Anne baba olmak olduğu için düzelmez maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı