Çocuklarda saygı denen bir şeyin kalmaması

• Konuyu başlatan WD40
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 3.737
W

WD40

Ziyaretçi
Eskiden küçükler küçüklüğünü, büyükler büyüklüğünü bilirdi. Karşılıklı saygı ve sevgi vardı en önemlisi. Şu an sokağa, parklara çıkıyorum bir tur atmaya. Millet birbirinin annesine sövmek için fırsat kolluyor. Arkadaşlıkların birçoğu çıkar ilişkisine dönmüş. Küçükken mahalleden bir abimizi görünce en azından gider selam verirdik. Şimdiki çocuklar 5 yaş büyük adama kafa tutmaya çalışıyor.

Arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Sizin fikirleriniz nedir bu konu hakkında?

Tek sebebi eğitim sistemi desem? Çünkü her şeyin başı eğitimdir, eğer kötü bir sistem var ise beraberinde insanları da kötü yetiştirir.

Aileleri de katmak istiyorum bu sistemin içerisine. Serseri bir nesil türüyor...
Maalesef ailelerin pek yapabileceği bir şey yok, yani en azından bildiğimiz ailelerin. Çünkü eğitim sistemi devletin kararı, o konuya hiç girmeyelim. Ben bile eskiden okulda kötü ders aldığım için hala sorunlar yaşıyorum, anlık depresyon gibi... Ancak serbest olunca, eğitim sisteminin bir parçası olmayınca hayat güzel gidiyor. Bu farkı çok rahat anladım, bence devletin amacı kendi isteği üzerine yetiştirilen neslin onun kölesi olmasından başka bir şey değil.

Maalesef ailelerin pek yapabileceği bir şey yok, yani en azından bildiğimiz ailelerin. Çünkü eğitim sistemi devletin kararı, o konuya hiç girmeyelim. Ben bile eskiden okulda kötü ders aldığım için hala sorunlar yaşıyorum, anlık depresyon gibi... Ancak serbest olunca, eğitim sisteminin bir parçası olmayınca hayat güzel gidiyor. Bu farkı çok rahat anladım, bence devletin amacı kendi isteği üzerine yetiştirilen neslin onun kölesi olmasından başka bir şey değil.
Aileler çocukları saldım çayıra mevlam kayıra mottosuyla büyütüyor. Okula gönderirler, öğretmene, büyüklerine saygısızlık yaparlar. Bunun sebebi nedir? Aile terbiyesi olmamasıdır. Öğretmen kızınca da öğretmen suçlu bulunup meslekten men edilir. Dediğiniz gibi girersek çıkamayız bu konudan :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı