Çocuklarına susmaları için tablet telefon veren, bir kez de ne izlediklerine dikkat etmeyen aileler. Sadece ders, baskı ve ezberden ibaret eğitim sistemi. İçi dışı vahşet dolu diziler ve akranların ilgi alanları. Maalesef bu zamanda çocukları böyle oldukları için suçlayamıyorum, hepsine böyle şeylerin çok havalı olduğu lanse ediliyor.
YouTube'daki popüler kanalların yarısından çoğu tamamiyle küfür etmekten ibaret. Ünlülerin yarısı sigara, alkol, uyuşturucu gibi şeyleri sanki çok havalıymış gibi gösteriyor. Dizilerdeyse serseri olmak kız tavlamak veya da erkeklere gözdağı vermek için harika bir taktik gibi görünüyor.
Bu çocuklar yeni öğreniyor, üç ay önce giydikleri şeyi giymeyecek kadar hızlı fikir ve ilgi alanı değiştiriyorlar. Ben de maalesef ergenlik çağını depresyonun çok abartıldığı internet ortamında geçirmiş birisi olarak bana bunları öğreten ve öğrenmem esnasında bana dikkat etmeyen aileme kızgınım. O yaşta inanın bana insanın kendisine yaptığı şeyler zararlı değil terapi ya da hobi gibi hissettiriyor.
Çocukların hiçbir suçu yok. Onları düzgün bir yere koyun, dikkatlice yetiştirin, size gururlu Türk gençliği olarak dönsünler. Elbette bu çocukların da akılları var, iyi ile kötüyü ayırt edebilmeleri gerekiyor ama hormonları ve gururları da söz konusu. Böyle bir ortamda arkadaş edinmek ve zorbalığa uğramamak için böyle davranmak zorundalar. Ben kendimi küfüre ve kötü takılmaya vermedim de ne oldu? Koca üç yıl benim için yalnızlıktan ibaretti. Kendimi sırf onlar gibi olamadığım için dışlandığım "arkadaşlarıma" pencereden bakarken ağlayarak buluyordum.
Her aile iyi değil ve aradıkları ilgiyi böyle "kötü çocuk" olmakta buluyorlar. Aileleri onları adam yerine koymazsa, diplerinde sürekli küfür ederlerse bu çocuklar ne yapacak? İngiliz prensi gibi mi takılacaklar?