CoD MW2'de neden Türkçe yok?

1 günlük aranın ardından Türkçe düşmanlığına kadar götürmüşsünüz işi. Tebrikler sayın önyargılı arkadaşlar.
O şirket dil desteğini sunuyorken bu şirket neden sunmuyor diye soru soracağınıza başınızı önünüze alın ve iki dakika düşünün. Eğer yeterli derecede düşünürseniz doğru olan sonuca varırsınız.

Açık kaynaktan doğruluğundan şüphe duyduğum şu görseli inceleyin ve sonuca siz varın. 2019 yılına kadar olduğunu unutmayın.

Ekran görüntüsü 2022-06-11 003923.png

Bu sadece bir şirkete özel değil, tüm oyun camiasını gösteren bir grafik.
Lehçe dilinin değil de Arapça dilinin neden desteklendiğini konuşabiliriz.
Ve şu sözü aklınıza kazıyın..
"Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez"

Lehçe konuşan insan sayısı Türkiye nüfusunu bile geçmiyor. Kaldı ki başka Türk milletleri var. Kendimizi kandırmayalım adamlar bizi önemsemiyor. Sony konsol aldırmak için Türkçe koyuyor ama yine de koyuyor. Bizleri önemsiyor ama Activision bizi önemsemiyor. Tek derdi parası. İngilizce öğren ama nereye kadar? İnsan biraz da kendi öz dilini destekleyen oyun istiyor. Önemseyen adamlar yine yapıyor. Mesela Dying Light 2'de tonlarca satır ve kelime var ama adamlar yapmış. Cyberpunk da buna örnek. 5-6 saat hikayesi olan bir oyundaki kelimeleri Türkçe'ye çevirmek çok zor olmamalı. Türkiye'den bir firma ile anlaşıp çok ucuza yaptırabilirler zaten. Kendimizi kandırmayalım arkadaşlar bu adamlar bizi önemsemiyor. Adamların tek önemsedikleri şey para. Türkiye'yi de 3. sınıf Avrupa ülkesi olarak görüyorlar. Adamların umurunda değiliz. Bazı kişiler gelip CDPR ve Techland zengin firmalar diyecekler. Ben de şunu derim: Activision fakir mi? Bu iki firmadan çok daha zengin. Oyun dünyasının en zenginlerinden. Bizi önemsemiyorlar.
Forum Türkçe düşmanı dolu sanırsam. Activision'u babasının firması gibi savunanlar var.

Son düzenleme:
Neden özellikle Türkçe olsun? Bir neden belirtseler anlayacağım.
O kadar para veriyormuşuz :D Yerel fiyatlandırma yapmak zorunda değiller dedim, beni bir vatan haini ilan etmedikleri kaldı.

Yerel fiyatlandırma yapmak zorunda değiller dedim, beni bir vatan haini ilan etmedikleri kaldı.

Senin kadar konuyu çarpıtıp kendini mazlum göstermeye çalışan birini bu forumda ilk defa görüyorum 😀 Gelip konudan haberdar olmadan mesajını beğenmişler bir de. Kim sana "Yerel fiyatlandırma yapmak zorunda değiller dedin diye vatan hainisin." demiş veya buna benzer bir şey söylemiş çok merak ediyorum, o mesajı bulup göster.

Ayrıca hâlâ sorduğum soruya cevap veremedin, konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorsun. Sana önceki mesajımda da söyledim, yerel fiyatlandırmayı senin kara kaşın kara gözün hatırına yapmıyorlar. Yerel fiyatlandırma yapmazlarsa kim 2000TL'ye Call of Duty alacak? Hadi yapmasınlar da göreyim.

Mesajdan cımbızla kelime seçip haklı çıkmaya çalışmak kolay, tabii seni de anlıyorum başka şekilde benim karşımda haklı çıkamayacağını sen de çok iyi biliyorsun 😀

Aylar önceki Dying Light 2 konusundan beri sürekli benimle tartışmaya ve mesajlarıma gülücük atmaya çalışıyorsun, artık nasıl sağlam cevaplar vermişsem sana hâlâ hazmedememişsin, hoşuma gidiyor bu durumda olman 🤭 yine de benden sana tavsiye zamanını böyle şeylere harcama, hayatta bir amacın olsun 😀

Konu nereden nereye geldi? Adam etmediğiniz kaldı demiş zaten, öyle bir şey ima ettiniz ya da dediniz gibi bir şey dememiş. Mesajlarına komik atma sebebim gerçekten komik olmaları. Sen zaten başından beri saçma sapan şeyler yazan bir tiptin, oynamadığı, hatta daha çıkmamış olan bir oyuna "hayal kırıklığı" diyen, Spider-Man PC'ye gelsin dememe rağmen boş boş iftiralar atan, şimdi de senin verdiğin paranın bir değeri varmış gibi Türkçe alt yazı beklemen, ayrıca yerel fiyatlandırma da :D kendini daha ne kadar rezil edeceksin acaba. Ayrıca hatırlatırım sana bir şey dememiş olmama rağmen Marvel Spider-Man konusuna "Marvel işin içinde PC gelmeyecek diyenler nerdesiniz!" yazan sendin.

Adamlar sana yerel fiyatlandırma yapsa ne kazanacak bu işten? 5 dolara oyun satmalarını mı bekliyorsun? Komik olma bu kadar, bu adamlar 5 dolara oyun satsa, 12 kişinin satın almasıyla anca oyunun tam fiyatı olan 60 doları çıkartıyor. "oo sosyaldeki Arkham Knight oyunumuzu alıyor bize çok para kazandırıyor ver abi yerel fiyatlandırmayı, ver alt yazıyı." demesini bekliyor herhalde arkadaş. Bu adamlar cebine bakar, türk lirası kullanmıyor dolar kullanıyor bu adamlar. Senin verdiğin paranın hiçbir değeri olmazdı 5-6 dolar olsaydı.

Tüm tartışmalarımız da kendini rezil eden sendin :D hadi neyse tamam tamam, sensin abisi. Bu arada şaşırttın beni, TLOU duyurulduktan sonra gelip "ne oldu oynuyoruz ne olduu" falan deyip gene bir iftira atmanı beklemiştim. Aferin gelişme var sende :)

Yazdığın mesajı okurken bile nasıl hazmedemediğini görüyorum 😀 DL2'yi oynadım, oyun hakkında ne düşündüğümü uzun uzun yazardım ama anlamayacağını bildiğim için kendimi yormayacağım. İleride incelemesini yaparım belki, sen de güzel güzel okuyup anlamaya çalışırsın; sade bir dille yazacağım merak etme.

Adamlar sana yerel fiyatlandırma yapsa ne kazanacak bu işten?

Yerel fiyatlandırma yapmak zorundalar çünkü yapmazlarsa Türkiye'deki satışları yarı yarıya düşer. Activision gibi bir firmanın bunu göze almasını mı bekliyorsun? 2000TL'ye 3 kişi Call of Duty alacaksa 700TL'ye 15 kişi alacak. 60 doları olduğu gibi fiyata yansıtsalar satış yapamazlar, kendileri de bunun farkında.

"Oo sosyaldeki Arkham Knight oyunumuzu alıyor bize çok para kazandırıyor ver abi yerel fiyatlandırmayı, ver alt yazıyı." demesini bekliyor herhalde arkadaş.

TLOU Part I, Türkçe dublaj ve alt yazı ile geliyor işte. Senin mantığınla onların da bunu yapmaması gerekiyordu. Kendinle çelişmeye devam et.

Tüm tartışmalarımızda kendini rezil eden sendin :D

Güzel fıkra. Karşıdakinin gördüğü her mesajına gülücük atarak ve alakasız konularda onu alıntılayıp hâlâ aylar önceki tartışmayı hazmedemediğini göstererek zamanında kimin rezil olduğu gayet belli oluyor merak etme 😀

Yazdığın mesajı okurken bile nasıl hazmedemediğini görüyorum 😀 DL2'yi oynadım, oyun hakkında ne düşündüğümü uzun uzun yazardım ama anlamayacağını bildiğim için kendimi yormayacağım. İleride incelemesini yaparım belki, sen de güzel güzel okuyup anlamaya çalışırsın; sade bir dille yazacağım merak etme.

Ne güzel ama dl 2'yi oynamanın şu an bir önemi var mı sence? :) senin çıkmamış bir oyunu eleştirmen baştan hata zaten. Şu an oynaman bir anlam ifade etmiyor.

Yerel fiyatlandırma yapmak zorundalar çünkü yapmazlarsa Türkiye'deki satışları yarı yarıya düşer. Activision gibi bir firmanın bunu göze almasını mı bekliyorsun? 2000TL'ye 3 kişi Call of Duty alacaksa 700TL'ye 15 kişi alacak. 60 doları olduğu gibi fiyata yansıtsalar satış yapamazlar, kendileri de bunun farkında.

60 dolar 2000 TL ediyormuş, anladım.

TLOU part I, Türkçe dublaj ve alt yazı ile geliyor işte. Senin mantığınla onların da bunu yapmaması gerekiyordu. Kendinle çelişmeye devam et.

Sony'nin burada kurulu bir düzeni var, gelmesi normal. Kaç yıldır getiriyor bu adamlar, ayrıca Uncharted 4 ülkemizde en çok satan oyunlardan. Sony ülkemizde ilgi gören bir şirket.

Güzel fıkra. Karşıdakinin gördüğü her mesajına gülücük atarak ve alakasız konularda onu alıntılayıp hâlâ aylar önceki tartışmayı hazmedemediğini göstererek zamanında kimin rezil olduğu gayet belli oluyor merak etme 😀

Aylar önceki tartışmayla alakalı bir durum yok seni tanımıyor olsam bile gülerdim :D tartışmayı hazmedemeyen sensin çünkü Marvel Spider-Man PC konusunda "Marvel işin içinde PC gelmeyecek diyenler nerdesiniz" deyip, beni konuya çağıran sendin. Oysaki sana hiçbir laf atmamıştım o konuda, buradan belli oluyor kimin hazmedemediği. Rezil olma durumuna gelecek olursak seninle burada çocuk gibi ben oldum sen oldun tartışması yapmayacağım. Ama o iki konuya bakılırsa kimin olduğu çok belli, laf bulamayınca bana iftira atmalar, oynamadığı oyuna sallayıp "4 saat oynayıp seçimler etki ediyor diyenler var" demen fakat hiç oynamamış olman :D hahaha, keşke aklıma gelmeseydi. Ben utandım.

Neyse konu bu değil, konuyu saptırmazsan sevinirim. Senin yüzünden ceza almak istemiyorum ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı