Çözüldü CoD Warzone Dev Error 6068 Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

couL

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
111
Çözümler
1
Herkese iyi günler, oyunu en son beta dönemlerinde oynamıştım ve bu hatayı alıyordum. Geçenlerde tekrardan yükledim oyunu ve aynı hata hala devam etmekte. Oyunun ortasında sebebini çözemediğim bir şekilde ekran birden donup kalıyor ve bu hatayı alıyorum. İnternette çok araştırdım, herkes farklı çözüm yolları öneriyor. Neyi denediysem sorunu kökünden çözemedim. Maksimum 1 veya 2 saatlik oynama sonunda bu hatayı alıyorum. Bu hatanın sebebini bilen ve bu problemi oyunu silmek dışında kökünden çözebilen var mı içimizde acaba? İlginize şimdiden teşekkürler.
 
Çözüm
Tesadüfe bak tam 1 yıl sonra cevap veriyorum ama inanın sorunu yeni çözdüm. :) Geçen gün RAM'leri değiştirdikten sonra denemek istedim Warzone'u ve hiç dev error hatası almadım ki yaklaşık 15-16 saat geçirdim oyun içerisinde (eminim bundan sonra da atmayacak, en azından dev error 6068 hata koduyla). Eski RAM'lerle bir maçı baştan sona bitirebilmek neredeyse imkansızdı. Biliyordum ki mutlaka bu hata kodundan dolayı oyun crash yiyecek. Sorun benim sistemimde kesinlikle RAM'lerdendi. Gecikme değerleri farklıydı RAM'lerimde ondan dolayı da bu hata kodunu alıyordum herhalde. (RAM'lerin birisi CL14 diğeri ise CL16 gecikmeliydi. Aynı marka, aynı MHz fakat bir tık farklı modeldi yani RAM'ler). Bilir kişi gibi konuşmayayım ben yine de ama bana sorarsanız kesinlikle RAM'lerle alakalı bir problem bu hata kodu. Eğer imkanınız varsa denemek için sisteminize başka RAM'ler takıp oyun içerisinde test yapmanızı tavsiye edebilirim. @M.Yzr
 
Çok teşekkürler bu programı yarın kurup hata raporunu buraya paylaşacağım. Umarım çözebiliriz bir şekilde sıkıntıyı. İş artık inada bindi bu problemi çözmeden rahat etmeyeceğim. :)
Peki acaba bu hata raporu paylaşıldıktan sonra sıkıntının neden olduğu kısa sürede anlaşılabiliyor mu? @Uton
 
Oyunu açıp ilk ekran geldiğinde oyunu aşağıya alıp oyunun dosya konumunu açın ve ModernWarfare isimli uygulamanın adını değiştirip ModernWarfare1 yapmayı deneyin.
 

Bu konuyu inceledin mi?

Açıkçası rapordan pek bir şey çıkmaz gibime geliyor. Geliştirici ekibin bu hataları çözmesi lazım.
 
  • Battle.net'te Warzone ekranı açıkken sol üstten options kısmına gelip game settings'e tıklayın.
  • Açılan ekrandan Additional command line arguments tikini işaretleyin ve altta açılacak alana -d3d11 yazın.
Bir de böyle deneyin. Kesin çözüm değil sanırım ama bu sorunu yaşayan arkadaşım bunu yaptıktan sonra baya aza indirgedi. Denemekte yarar var.
Çözemeyenler için , gforce experience kullanıyorsanız program ekle kaldırdan nvidia grafik sürücüsünü ve experienceyi kaldırın , yeniden başlatın , aygıt yöneticisi- görüntü bağdaştırıcısından ekran kartınızın güncel olup olmadıgını kontrol edin ardından oyuna girdiğinizde oyun tekrar kendi renderlayacak kolay gelsin bol killer. DEV ERROR 6068
 

Bu konuyu inceledin mi?


Açıkçası rapordan pek bir şey çıkmaz gibime geliyor. Geliştirici ekibin bu hataları çözmesi lazım.
Ben bu hatayı hiç almadığım için istemiştim, eğer geliştici ekibin düzeltmesi gerekiyorsa pek yapılacak bir şey yok gibi.
 
Ben bu hatayı hiç almadığım için istemiştim, eğer geliştici ekibin düzeltmesi gerekiyorsa pek yapılacak bir şey yok gibi.
Oyuncuların da yapabileceği birkaç şey var ancak oyun Beta'da olduğundan bu tarz hatarlarla çok karşılaşılıyor. Beta'dan çıktığında bu sorunlar en aza inecektir, zaten her ay büyük güncellemeler yayınlanıyor.
 

Geri
Yukarı