Çoğu bilgisayarcı neden korsan Windows kuruyor?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Birçok bilgisayarcı formata gelen bilgisayarlara korsan Windows kuruyor. Hatta birçoğu üzerinde orijinal Windows lisansı olduğu halde o lisansı kullanmak yerine korsan Windows kuruyorlar. Genelde de KMSpico ile etkinleştiriyorlar. Sonra da bilgisayarı kullanan kişi de 6 ay kullandıktan sonra "Windows'u Etkinleştir" yazısı ile karşılaşıyor. Ne yapacaklarını da bilemiyorlar. Ayrıca büyük bir güvenlik riski de oluşuyor.

Oysaki bilgisayarcılar Windows kurup korsan etkinleştirmek yerine bilgisayarda gömülü olan lisansı kullansalardı hiç sorun yaşanmazdı. Lisans olmayan bilgisayarlarda da bence hiç etkinleştirme yapılmaması daha iyi. Sadece sağ altta "Windows'u Etkinleştir" yazıyor ve kişiselleştirme ayarları kapalı oluyor. Onun dışında hiçbir eksisi yok. Yine de bilgisayarcıların korsan Windows sevdasına karşıyım. Hadi korsan kurmakta kararlılar diyelim, neden kalıcı bir korsan etkinleştirme yapmayıp 6 aylık etkinleştirme yaptıklarını da anlayamıyorum.

Çoğu bilgisayarcı neden korsan Windows kuruyor?

Son düzenleme:
Bilgisayarcı değil, bakkal onlar. Ne gibi bir eğitimleri var ki onlara bilgisayarcı diyorsunuz?
Aslında konu başlığı olarak "Bakkallar neden korsan Windows kuruyor?" gibi bir başlık da düşündüm fakat "Bakkal" kelimesinin mahalle bakkallarıyla karışacağını ve herkesin anlayamayabileceğini düşündüğüm için bilgisayarcı demek istedim. Yoksa zaten çoğu bakkal. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı