Önerilerinizi okudum kendim için uyarlıcam teşekkürler. Peki 11 de trigonametri için apotemi fasikülü nasıldır?
Diğer sorum: TYT matematik için soru bankası herkes 345 diyor Full diyenler var Bilgi Sarmal diyenler var sizin öneriniz nedir?
Hocam acikcasi ben alternatifini bulamadim. Acil kesinlikle LTI'de Apotemi duzeyinde degil. Ayrica oturup cozunce bir Apotemi fasikulu 1-2 hafta aliyor. Arkadasin zamani da bol oldugu icin cozmesi bence oldukca isabetli olur.Hocama çoğunlukla katılıyorum ama bende çözmüş biri olarak bence apotemi limit ve integral fasikulleri biraz gereksiz alternatifi bulunabilir.
Hocam açıkçası ben alternatifini bulamadim. Acil kesinlikle ltı'de apotemi duzeyinde degil. Ayrica oturup cozunce bir apotemi fasikulu 1-2 hafta aliyor. Arkadasin zamani da bol oldugu icin cozmesi bence oldukca isabetli olur.
Bu arada bunlari 11. sinifta 4 dersten kalmis, 9 ve 12. sinif harici seneyi belgesiz bitirmis, 20 AYT 50 TYT netiyle sinava 10 ay kala kitap acmaya baslamis bir ogrenci olarak soyluyorum. Gunde 6 saatten fazla duzenli calismaya basladigimda sinava 5 ay kalmisti. Dolayisiyla calisan bir ogrenci icin bu anlattiklarimi yapmak vakit konusunda sorun yaratmayacaktir diye tahmin ediyorum.
Aklima bir şey daha geldi, trigonometri icin Baris'in fasikulunu kesinlikle oneririm. Ayrica Eyüp B'nin oynatma listeleri ciddi anlamda cok kiymetli. Mustafa Yagci'nin kitaplarinin tamamini cozmek imkansiz mesela. Adam oradan da soru seciyor. Baris, orijinal, acil gibi kitaplardan guzel sorulari secip hepsini cozuyor. Ne kadar vaktin olursa olsun bunlarin tamamini bitirme zaten. Kitaplarin kaliteli sorularinin sayisi temel sorularina gore cok az kalıyor. En kaliteli kaynaklari bile cozsen ayni sorularin tekrarladigini hissetmeye baslarsin. O yuzden Eyüp B'nin oynatma listelerini izlemeni kesinlikle oneririm.
Son olarak deneme konusuna deginmek istiyorum. Brans denemelerini ben sahsen inanilmaz duzeyde gereksiz buldum ve hiç cozmedim diyebilirim. Haftada 1 TYT denemesi oldum yil boyunca ve 5 ay kala AYT denemeleri basladi. Bunlar tamam, verimliydi fakat son 1.5 ay kaldiginda bize 1 ay boyunca her gun TYT-AYT denemesi yapildi. Herkes giriyor diye pişman olmamak adina ben de girdim. Bundan cok pismanim mesela. En ufak eksikligini hissettigin konuyu AC, nokta atisi, guzelce calis. Konuyu halihazirda biliyorsan bulabildigin en zor kaynagi AC ve sorulari coz. Yanlislarinin uzerinde dur ve diret. En iyi gelisim bu sekilde kaydedilir. Deneme netlerin uzerinden uzulup sevinerek degil.
Baris'in LTI fasikullerini cozmedim acikcasi hakkinda konusmam dogru olmaz fakat Trigonometri fasikulune rakip oldugunu sanmiyorum. Brans denemesi konusunda dedigim gibi ben cok katilmiyorum zaten soru bankasi cozmek de epey pratik katiyor. Ben Turkce'de ne soru bankasi ne de deneme cozuyordum. Turkce icin biraz kitap okuma aliskanligima borcluyum. Denemelerde cogunlukla fullerdim sinavda batirdim orasi ayri konu. Brans ve soru bankasi cozmememe ragmen sinavda Turkce'yi 38 dakikada bitirdim. Bu cogu arkadasim icin boyle olmadi mesela. Bunu benim degerlendirmem cok dogru olmayabilir.Barışın lti fasikulleri çok iyi standart sorular değil içindeki sorular kesinlikle ufuk açıcı kaynaklar Eyüp b ye deginmiyorum bile kac matematik yapıyorsam ona borçluyum. Brans denemesi bana kalırsa özellikle Türkçe ve matematik için çok önemli çünkü süre burada cok önemli ve branş denemeleri süreyi düşürmek için en iyi yol diyebiliriz.
Orijinal TYT Matematik kitabini onerebilirim. Test sorularinda dogru ve yanlislarini sayarak bence sadece vakit kaybedersin. Yanlislarini tekrar tekrar cozerek nerede yanlis yaptigini ogrenmen onemli.Önerilerinizie göre fizik için galiba karekök sıfır alcam özcan aykın ve vip fizik dinleyebilirim.
2. sorum matematik için yazıyorum bazılarınız 345 önermişti 345 aldım bugün 4 test çözdüm netlerim şöyle
15 soru 13d 1b 1y
12 soru 12d full
7d 1b 0y (ösym tadında1)
7d 1b 0y netlerim böyle
Bana kolay geldi sizce diğer kaynak için eyüp b vdd tyt mat kitabını alayım mı veya kaynak öneriniz var mıdır ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.