Coil Whine Sorunu Olan Ürünün İadesi

ar89

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2016
Mesajlar
146
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşımın Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1070 8GB kartında çok fazla coil whine sorunu var. 1 yıl geçmesine rağmen garantiye verip iade edebilir mi?
 
Ben şimdi Samsun'dayım. Nasıl göndereceğimi anlatabilir misiniz? Ve Vatan'a göndersem kaç gün sürer bu işlem?
Bende Samsundayım :D Fakat çok dışarı çıkan bir insan olmadığım için Samsunda nerde Asus servisi var bilmiyorum. Resmi bir Asus servisine ekran kartını bırakman yeterli olacaktır. Vatana verirsen en geç 2 güne göndereceklerini söylüyorlar ama ben inanmıyorum. Fakat fazla uzun sürmüyor açıkcası. 2-3 sene önce ekran kartı almıştım R9 380X, tek fanı dönmüyordu. Servise göndereceklerini söylediler. 1 Hafta sonra değişim kararı çıktı. Yani süreç kısada sürebiliyor uzunda. Sen en iyisi hiç uğraşma meydandaki vatana götür onlar halletsin, aciliyetinide bildir :D
 
1 yıl da 2 yıl da olsa değişim ya da iade alabilirsin. Coil whine çok yaygın bir durum. Kuzenim, benim kartta coil whine yok dedi eve gittim oyunda kulağımı kasaya dayadığımda ses geliyordu ama rahatsız etmiyordu. Benim şu anki kartımdan önceki 4 farklı ekran kartımda da vardı. Bir keresinde vatan bilgisayardan aldığım kartı servise verdim 20 iş gününün sonuna kadar bekleyip 27 gün sonra sorun yok dediler ki benimkinde oyun başlar başlamaz ses çıkıyordu. Çok sinirlendim aradım nasıl sorun yok ses var işte diyip kart elime ulaştığında sesi cd'ye kaydedip tekrar yollayacağım dedim. Bana biz kartı alıyoruz kartı test eden ekiplere veriyoruz makul seviyede ise değişim çıkarmıyoruz tekrar gönderirseniz karar değişmeyecektir dediler. Sende ses aşırıysa sorun yok deseler bile tüketici hakem heyetine başvurmanı öneririm.
 
Sesi 0 gecikme ile aynı desibelde ters fazda verebilirsek bu sorun ortadan kalkar. Aslında kasalara böyle bir şey geliştirebilirler. Kasadan çıkan sesi ters fazda verip rahatsız edici sesten kurtulabiliriz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı