Coil whine sorunu

Coil Whine, ekran kartlarında kullanılan bazı indüktörlerin kalitesiz ya da yetersiz olmasından dolayı karta aşırı yük bindiğinde karttan gelen tıslama sesidir. GTX 970 serisine ait referans olmayan bazı modellerde bu sorun gözükmektedir. Öte yandan kasa kapağınız kapalı ve kasanız da monitörün hemen yanında değilse, kasadan gelen diğer seslerle birlikte sineye çekilebilecek bir sestir. Hatta bazı durumlarda fan sesleri Coil Whine'ı bastırır ve siz bu sesi fark etmezsiniz bile.

Bu arada Coil bobin, whine ise ağlamak anlamına gelir. Yani Coil Whine, bobin ağlamasıdır :)
 
Bu sorunu yaşıyorsanız kartı iade etmenizi ya da değişmenizi öneririm. Coil Whine sorunu olan bir kartın veya güç kaynağının ileride ne gibi sorunlar baş göstereceğini kimse bilemez, sorunlu ben kullanmanızı önermem.
 
Son düzenleme:
Bu sorunu yaşıyorsanız kartı iade etmenizi ya da değişmenizi öneririm. Coil Whine sorunu olan bir kartın veya güç kaynağının ileride ne gibi sorunlar baş göstereceğini kimse bilemez, sorunlu donanımlardır uzun süre boyunca kullanmamalısınız.
Lutfen oyle deme. RX 580 Armor modelinde bu sorunu yasamaktayim. 😭
 
Coil whine sesten başka bir sorun oluşturmuyor. Ben de zamanın da değişim talebinde bulundum olumsuz oldu, alışmaya bakın derim sese.
 
Yanlış Bilgilendirme
Coil whine sesten başka bir sorun oluşturmuyor. Ben de zamanın da değişim talebinde bulundum olumsuz oldu, alışmaya bakın derim sese.
Hocam ileride sıkıntı çıkarabilir o an için sadece ses yapar ama aslında o ses "ben miyadımı dolduruyorum" sesidir. Bu yeni bobinde de görülebilir çeşitli sorunlar sebebiyle. Üretim hatası, anlık voltaj dalgalanmaları vs. (Sadece ekran kartında değil bobin olan her alanda olabilir o sebepten dalgalanmadan bahsettim.)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı