Çok asosyal olmak

Bro öncelikle durumunu emin ol çok iyi anlıyorum bu biraz da kendinde bitiyor olay ve devirlerede alakalı... Yani emin ol devir maalesef kimseye güvenebileceğin bir devir değil ondan dolayı emin ol böylesi biraz daha iyi senin için. Neden dersen de şöyle açıklıyım öyle bir zamana denk geldik ki eğlenmek için kulüplerden çıkmayan alkol madde bağımlısı kullanmanın havalı zannedilen bir topluluk var maalesef yani normal bir kızı geçtim artık cidden artık normal bir güvenebileceğin bir arkadaş bulman çok zor... Sevgili olayına gelirsek de gerçek sevginin var olduğuna inanıyor musun sence paranın ve dış güzelliğin ön planda olduğu bu zamanda? Toparlayayım hemen:
Bence böyle yapman emin ol daha iyi vaktini kalanını kendini geliştirebilirsin bir kitap okumak olabilir ya da başka herhangi bir aktivite yani kendine her zaman bir şeyler katmaya çalış bu durumu kafaya takmak yerine. Üniversite zamanı gelince zaten sessiz dursanda illaki seninle tanışmak isteyen birisi olacak ya da senin birileriyle tanışma şansın fazla olacak ama dediğim gibi şu anda sadece kendini odaklan brom... Bırak onlar eğlensinler arkadaşlarıyla gezsinler emin ol senin bu halin gelecekte seni daha güçlü bir insan yapacak pskolağa falan gitmene de gerek yok bence ne kadar az insan o kadar çok huzur emin ol... Bazen gerçekten birilerine bir şeyler anlatma isteğin olabilir ya da gerçekten de arkadaşlarınla bir yere gitmek isteyebilirsin haklısın ama sadece dediğim gibi sahteleşmiş insanların samimiyetsiz tavırları ile gezeceğeme tek başıma takılırım daha iyi... İnsanın en iyi arkadaşı kendisidir bunu unutma :) iyi gecelerin olması dileği ile dostum.

Yani sosyalleşmek isteyip sosyalleşememek bazı sebeplerden olabilir. Psikoloğa gidebilirsin. Eğer gerekli görürse psikiyatriye yönlendirebilir. Çok patolojik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Profesyonel destek almak iyidir.

Hocam eminim ki psikolog biraz yardımcı olur. Ama mesela benim için konuşuyorum evde mutlu gözükmeye çalışıyorum. Ailem benim böyle olduğumu görürse üzülür o yüzden üzülmelerini istemem.

Sizin sınıf arap dolu değil miydi hocam en son :D?
Ayrıca ucube olan biz değiliz, onlar asıl ucube olanlar. Ergence sa*ak saçma hareketler yapmayan düzgün terbiyeli insanları yanlarına almıyorlar.

Hocam o konu kilitlendi, siyasete girdiler. Sınıfı değiştirdim :D Yoksa orada durmazdım hayatta.

Dostum internetten birkaç arkadaş edinebilirsin konuşmak için ama ben şahsen pek önermem.

Hocam ben de önermem. İnternette çoğu kişiler güvensiz ve terbiyesiz oluyor. İnternet ortamında kimseyi tanımadığımız için güvenli olsalar bile güvenemeyiz. Zaten çoğunun sonu birinin çıkıp bir daha girmemesi olarak bitiyor.

Hocam eminim ki psikolog biraz yardımcı olur. Ama mesela benim için konuşuyorum evde mutlu gözükmeye çalışıyorum. Ailem benim böyle olduğumu görürse üzülür o yüzden üzülmelerini istemem.

Hocam o konu kilitlendi, siyasete girdiler. Sınıfı değiştirdim :D Yoksa orada durmazdım hayatta.
Hocam ben aileme psikoloğa gitmek istediğimi söyledim neden diye sordular bende anlattım yaşadığım şeyleri sonra beni yaklaşık 3 aydır sosyalleşeyim diye 8 tane kursa yolladılar. Hergün arkadaşın varmı diye soruyorlar beni gruplara itmeye çalışıyorlar ama olmuyor işte.

Bro öncelikle durumunu emin ol çok iyi anlıyorum bu biraz da kendinde bitiyor olay ve devirlerede alakalı... Yani emin ol devir maalesef kimseye güvenebileceğin bir devir değil ondan dolayı emin ol böylesi biraz daha iyi senin için. Neden dersen de şöyle açıklıyım öyle bir zamana denk geldik ki eğlenmek için kulüplerden çıkmayan alkol madde bağımlısı kullanmanın havalı zannedilen bir topluluk var maalesef yani normal bir kızı geçtim artık cidden artık normal bir güvenebileceğin bir arkadaş bulman çok zor... Sevgili olayına gelirsek de gerçek sevginin var olduğuna inanıyor musun sence paranın ve dış güzelliğin ön planda olduğu bu zamanda? Toparlayayım hemen:
Bence böyle yapman emin ol daha iyi vaktini kalanını kendini geliştirebilirsin bir kitap okumak olabilir ya da başka herhangi bir aktivite yani kendine her zaman bir şeyler katmaya çalış bu durumu kafaya takmak yerine. Üniversite zamanı gelince zaten sessiz dursanda illaki seninle tanışmak isteyen birisi olacak ya da senin birileriyle tanışma şansın fazla olacak ama dediğim gibi şu anda sadece kendini odaklan brom... Bırak onlar eğlensinler arkadaşlarıyla gezsinler emin ol senin bu halin gelecekte seni daha güçlü bir insan yapacak pskolağa falan gitmene de gerek yok bence ne kadar az insan o kadar çok huzur emin ol... Bazen gerçekten birilerine bir şeyler anlatma isteğin olabilir ya da gerçekten de arkadaşlarınla bir yere gitmek isteyebilirsin haklısın ama sadece dediğim gibi sahteleşmiş insanların samimiyetsiz tavırları ile gezeceğeme tek başıma takılırım daha iyi... İnsanın en iyi arkadaşı kendisidir bunu unutma :) iyi gecelerin olması dileği ile dostum.
Çok anlamlı yazmışsınız sayenizde birazda olsa moralim düzeldi teşekkürler:)

Hocam ben de önermem. İnternette çoğu kişiler güvensiz ve terbiyesiz oluyor. İnternet ortamında kimseyi tanımadığımız için güvenli olsalar bile güvenemeyiz. Zaten çoğunun sonu birinin çıkıp bir daha girmemesi olarak bitiyor.
Ya aslında yine internet üzerinden olabiliyor. Mesela buradan tanışıp 1 yıla yakın süredir arkadaşım olan birisi var.

İsmin bile öz güvensiz ezik biri olduğunu gösteriyor. İlk olarak sınıf ya da okul değiş. O sınıftakinlerin gözünde artık hiçsin seni artık takacaklarını zannetmiyorum. Öz güven problemi için ise sadece üstüne giderek çözebilirsin. Spora git diyeceğim fakat özgüvenin için tek spor yeterli olmaz. İnsanlarla konuşarak, kendini biraz yücelterek bu öz güven problemini çözebilirsin. Ve dostum kafan kızlarda olmasın, niye sevgilim yok, niye yalnızım gibi düşüncelere kapılma kendine ortam bulunca kız kendi kendine gelir zaten yani sen ilk bi kendini düzeltde sonrasına bakarsın.

Haxball'da 3 sene önce 3 kişi tanışmıştık oyun oynarken. 4. yıl gelmek üzere ara sıra mesajlaşıyoruz. Ama sorsan en güvendiğim insanlardan(ciddiyim), hiç yüz yüze görüşmesek bile. Aralarımızda birer yaş fark var, şehirler bayağı yakın. Umarım bir gün yüz yüze konuşuruz.

Onun dışında ben de konu sahibiyle aynı probleme sahibim. Ama bu konudan şikayetçi değilim. Göreceli veya görecesiz vasıflı biri değilsen insanların seninle iletişim kurmaması çok normal. İlgi alanlarını genişletirsen arkadaşın olmasa bile hayatını daha mutlu geçirebilirsin. Ben insanların benimle iletişim kurmak isteyeceği vasıflara sahip olduğumu düşünüyorum fakat göstermiyorum/gösteremiyorum.

Haxball'da 3 sene önce 3 kişi tanışmıştık oyun oynarken. 4. yıl gelmek üzere ara sıra mesajlaşıyoruz. Ama sorsan en güvendiğim insanlardan(ciddiyim), hiç yüz yüze görüşmesek bile. Aralarımızda birer yaş fark var, şehirler bayağı yakın. Umarım bir gün yüz yüze konuşuruz.

Onun dışında ben de konu sahibiyle aynı probleme sahibim. Ama bu konudan şikayetçi değilim. Göreceli veya görecesiz vasıflı biri değilsen insanların seninle iletişim kurmaması çok normal. İlgi alanlarını genişletirsen arkadaşın olmasa bile hayatını daha mutlu geçirebilirsin.

Hocam emin olun profesyonel insanları örnek almaya çalışıyorum. İleride büyük işler düşünüyorum, spora başladım dans ve gitar kursuna yazılmayı düşünüyorum. Diksiyonumu, dış görünüşümü mükemmelleştirmeye çalışıyorum. Ama benim de kabul ettiğim bir aptal hareketim var. Beden dilim çok kötü. Yürürken falan böyle tam ezik gibi yürüyorum. Kendimi uzaktan görsem ezik derdim kesinlikle. Nasıl düzelteceğim?

Ben de sanki çok egoluymuş gibi yazdım fakat gerçekten her şeyde çok iyi olmaya çalışıyorum. Vasıfsız biri değilim yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı