Çok asosyalim

Ben onlara da raazıyım yeter ki nefes alsın be arkadaş diğer insanlara gelince vıdı vıdı vıdı susmazlar bana gelince tek dedikleri şey slm kelimesi e yeter be kardeşim neyim ben ya yaratık falan mıyım en nihayetinde insanım bir deneyim muhabbet etmeyi benle ama denemiyorlar.
Hocam açıkçası ben İmam Hatip'e gidiyorum ama dershanede mesela anlaştığım kızlar vardı bunda gerçekten çekinecek bir şey yok çünkü daha 14 yaşındayız ve sadece arkadaşız

Bence dediğim gibi sen kendini analiz edip sorunlarını düzelt buna rağmen öyle yapıyorlarsa onlara denecek bir şey yok.
Yok onları görürseniz zaten hayattan soğursunuz. Konuşmayıp zaten en iyisini yapıyorum. Zaten hiç boş yere bir kere muhabbet etmediğim biriyle nasıl konuşabilirim ki? Gidip hiç tanımadığın birine selam vermek gibi bir şey. Sadece kafa dengi kendime göre bir arkadaş istiyorum. Çok mu şey istiyorum? Annem geçen okuldan eve geldiğimde okul nasıl geçti dedi. Öyle dersler falan sonra arkadaşlarla muhabbet ettik falan dedim. Kızlarla hiç konuşuyor musun dedi, bende hayır dedim. Annem sanırsam artık bundan sonra benden ümidi kesmiştir. Küçükken de derdimde büyük ihtimal büyüyünce fikri değişir zannetmiştir. Baya güzel sohbet ettik sizlerle. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Umarım bir gün fikirlerim değişir. İyi geceler dilerim. 😀

Yok onları görürseniz zaten hayattan soğursunuz. Konuşmayıp zaten en iyisini yapıyorum. Zaten hiç boş yere bir kere muhabbet etmediğim biriyle nasıl konuşabilirim ki? Gidip hiç tanımadığın birine selam vermek gibi bir şey. Sadece kafa dengi kendime göre bir arkadaş istiyorum. Çok mu şey istiyorum? Annem geçen okuldan eve geldiğimde okul nasıl geçti dedi. Öyle dersler falan sonra arkadaşlarla muhabbet ettik falan dedim. Kızlarla hiç konuşuyor musun dedi, bende hayır dedim. Annem sanırsam artık bundan sonra benden ümidi kesmiştir. Küçükken de derdimde büyük ihtimal büyüyünce fikri değişir zannetmiştir. Baya güzel sohbet ettik sizlerle. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Umarım bir gün fikirlerim değişir. İyi geceler dilerim. 😀
Ben teşekkür ederim size ve sizlere ve bu konuya katılan herkese güzel bir sohbetti ben değiştim halen değişiyorum ama işleri pratiğe dökmek en zoru.

İyi geceler hocam.Mesajimi sildim çünkü dinimizce bu uygun mu tam emin değilim araştırmamiz lazım.Aslinda ben mesajı daha atmamistim sadece yazmıştım kendi kendine atmış. Karşı cinsle konuşmak - Dinimiz İslam
Bunu okuyun derim.

Son düzenleme:
Öyle bir yazayım bakalım ne diyecek insanlar. Daha önce insanlara yakın olmayı onlarla muhabbet etmeyi çok denedim fakat hiçbiri başarılı 1 değil 2 değil he gerçekten fazla kez denedim lise 9. sınıfta buna önemli adımlar attım ama çıkan sonuç yine fos bir bakıyorum hayatımda "arkadaş" diyebildiğim kimse yok kimse. Yılların asosyaliyim ama bu durum beni üzmeye zaman zaman ağlatmaya başladı malum koronavirüs düşünmek için çok zamanım var ve değişmek için.

Erkek adam ağlamaz (!)

Bende senin gibi asosyalim, hatta senden daha çok asosyalde olabilirim özgüvensizlik, utangaçlık, asosyallik hepsinden var:D. Şu an tek dost diyebileceğim bir arkadaşım var o da sanalda, 7 yıldır arkadaşız o ben gibi asosyal değil sosyal biri benim asosyal olduğumu biliyor ama beni tanıdığı için seviyor. Tek rahat konuşabildiğim ve bütün dertlerimi anlatabildiğim kişi o. gerçek hayatta arkadaşım yok benim de.

Üzülmen gereken bir durum değil, bir noktada üzücü bir durum ama üzülmen gereken bir durum değil. Bulunduğun okul, bina/site, mahalle ya da şehirdeki insanlar ile anlaşamıyor olabilirsin, kimyanız tutmuyordur belki, belki kişisel gelişiminle alakalı bir sorundur ve bunu kitaplarla, videolarla ve gerekirse uzman yardımıyla kolay ya da zor bir şekilde çözebilirsin. Atıyorum şu an 10. sınıfsın, belki 11'de, belki 12'de, belki üniversitede vesaire vesaire herhangi bir yerde illaki anlaşabileceğin birileri ile tanışırsın, bu noktada senin yapman gereken tek şey kendini geliştirip tanıştığın kişilerin de kalitesini buna göre arttırmak olacak, dışardan insan olan ama içi boş hava olan kişilerle arkadaş olacağına hiç arkadaşın olmasın daha iyi. Ha bunları da günde 3 öğün 120 kişilik arkadaş gruplarına girip sonra aptalca empati kurmaya çalışan birisi olarak söylemiyorum, 11. sınıfa kadar resmen asosyaldim, ağır asosyal, görüştüğüm 3-5 kişi dışında herkese karşı kapalıydım. 11. sınıfa başladıktan kısa bir süre sonra biraz daha arkadaş edindim, biraz daha ve biraz daha derken 100 tane arkadaşım yoktu ama en azından sosyallik ihtiyacını karşılayabilen birisi haline gelmiştim ki o dönem aynı zamanda önüme gelenle samimiyet kurduğum bir dönem olduğu için biraz can sıkıcı da geçmişti ama yine de onları dışarda tutunca bile zamanımı keyifle geçirebildiğim bir arkadaş grubum olmuştu, karşıdakini az ya da çok anlayabilen ve saygı duyabilen bir grup, o kendini havalı sanan kasıntılardan bahsetmiyorum yani, ve bu işin en ilginç yanı da ''Asosyal bir insanken nasıl dışarıya kendini açtın?'' diye sorulsa doğru düzgün cevaplayamam, hızlı ve kendi kendine gelişen bir süreç oldu. Bu arada bu durum, sosyal hayata atılmam falan benim asosyal yapıda bir insan olduğum gerçeğini hiçbir zaman değiştirmedi, özellikle 1.5 yıldır hayatımızdan olan -çalan- pandemi sürecinde bunun daha çok farkına vardım, içten içe asosyalim ama yine de çevremde anlayabildiğim ve anlaşabildiğim kişiler olduğunda sosyalleşebiliyorum. Bence asosyal olan ya da olduğunu düşünen herkes bu süreci yaşayacaktır, 1-2-3-5 yıl sonra olsa bile yaşayacaktır.
NOT : ''İnsanın en iyi arkadaşı kendisidir.'' lafına katılabilirim ama asla ''Arkadaş edinmene gerek yok, yalnızlık en iyisi.'' lafına katılamam. İnsan sosyal bir canlı, illaki bir noktada az ya da çok sosyalleşmesi gereken bir canlı, gerekirse oyundan tanışıp konuştuğun birisi olsun ama yine de irili ufaklı bir şeyler paylaşabildiğin birisi olsun, sır ya da dert olmak zorunda değil, bilgi paylaşabildiğin birisi olsa bile iyidir. Zamanında ''Yalnızlık en iyisi, başlarım arkadaşına falan, zamanımı çöpe mi atayım?'' diyen birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı