Çok asosyalim

CovidTR

Picopat
Yer
Mezarlık
Arkadaşlar 16 yaşındayım. Ben çok asosyalim insanlarla konuşamıyorum insanların yanına gidemiyorum, hep yalnız kalıyorum. Okulda hiç arkadaşım yok, dışarıda hiç arkadaşım yok. Hep evdeyim 2 yıldır eve kapandım dışarı çıkamıyorum dün düğünümüz vardı düğüne gittim orada da çekingendim hep yalnız oturdum kimseyle konuşmadım. Sürekli başımı önüme eğiyordum düğünde herkes halay çekiyordu ben de çekemedim utandığım için. Babam bana kızdı dedi sen niye böyle çekingensin biraz göz açık ol dedi. Bugün yine düğün var düğüne gideceğiz ailecek babam bana sende bugün düğünde halay çekeceksin dedi şimdi ne yapacağım? Sürekli böyleyim normal hayatta da böyle asosyalim okulda da böyle asosyalim hiç arkadaşım yok. Arkadaş olmak istiyorum ama kimse benimle arkadaşlık yapmıyor Discord kullanıyorum Discord'da bile hiç ekliyecek arkadaşım yok. Sizce ne yapmalıyım? Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini ifade etmeye çalış birilerine iyilik yap ve yardım et okuldaki arkadaşlarına takılmaya uğraş zamanla düzelicektir inşallah. Ve düğünde oyna yoksa hep böyle çekingen kalabilirsin oynadıkca kendini iyi hissedeceksin mesela bende oynamayı sevmezdim ama kaldırıldığımda çok hoşlandım ve artık hep oynuyorum düğünlerde falan çekinme çekinmenin zorla üstüne git. Umarım verdiğim taktikler işe yarar. :)

Son düzenleme:
Size tavsiyem yalnızken geçin bir odaya, alın aynayı karşınıza ve kendinizle konuşun. Kendinizle konuşacak bir şeyiniz yoksa diğer insanlarla da konuşacak pek bir şeyiniz yok demektir. Bu durumda bir şeyler öğrenmeye, gezmeye, okumaya ve kendinizi iyice tanımaya başlayın. Aksine kendinizle konuşacak bir şeyler bulabiliyorsanız bu durumda insanlarla da konuşabilirsiniz demektir. Bir konu belirleyin ve kendinizle konuşun. Karşılıklı diyalog kurar gibi soru cevap şeklinde de yapabilirsiniz bunu. Kişi kendine güvenirse karşıya bunu yansıtabilir. Sizin ne bildiğinizi öğrenmeniz, kendinizin farkına varmanız lazım. Ayrıca iletişim kurma ihtimaliniz olan herkes sizin gibi bir insan. Çekinmenizi gerektiren bir durum yok.

Okuyun, kendinizle konuşun, kelimeleri kesinlikle eğip bükmeyin, yutmayın. İfadeleriniz net olursa bu kendinize olan güveni arttırır. Ayrıca kimseyle konuşmaya mecbur gibi hissetmeyin. Bunu istediğiniz için yaptığınızı düşünün ve gerçekten isteyin. Birden istediğiniz seviyeye çıkamazsınız belki ama bir ortama girince selam vermekle başlayabilirsiniz. Kendini burada ifade edebilen birinin konuşma yönünden sağlık problemi yoksa dışarıda da ifade edebileceğini düşünüyorum.

@CovidTR asosyalliğe çözümü ben şöyle buldum. Bir tane linux dağıtımını kur pcde. Sonra farketmeden 100 tane linuxçu arkadaşınolacak. Ben hiç anlamadan bir sürü arkadaşım oldu. Arkadaşları daha kolay kazanmak için linuxta karsilacağın sorunlari internetten önce arklarına sor. Ben böyle böyle 50'den fazla arkadaş edindim.

DC sunucularında konuşma yerleri var. Oradan arkadaş edinebilirsin. Yoksa psikoloğa gitmen senin için en iyi çözüm. Sen hür bir insansın istemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin.

İnsanların olduğu yerlere git, ders çalışırken sana yakın kütüphanelere uğra orada çalış, tek başına bir yerlere gezmeye git yolda gördüğün insanlara "Şuraya nasıl gidebilirim, bunu nasıl bulabilirim" tarzı sorular sor. Bu işler Discord ile çözülecek şeyler değil bence. Ne de olsa bir yerden sonra sen de iş hayatına gireceksin ve sürekli olarak insanlarla iletişimde olman gerekecek. Bu yüzden mümkün olduğunca sokakta tanımadığın insanlarla konuş. 1-2 cümlelik yol sorma konuşması olsa bile bu da bir başlangıçtır.

Yeni çevreler edin, devamlı dışarıda ol. Ben bir çaydan çok iyi bir çevre edindim. Her günüm onlarla geçiyor artık. A101'deki kasiyerler ile bile artık konuşmaya başladık. Her gün su aldığım için gel, al aramızda bir muhabbet oluştu. Sen daha iyisini yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı