Çok asosyalim

@CovidTR eğer kendi isteğinle asosyal olmuş olsaydın boş ver iyi yapmışsın derdim ama seninki öyle değil.

Aslında seninki asosyallik değil, utangaçlık. Bunu da insanlarla, aile zoruyla bile olsa, iletişim kurarak çözebilirsin.
Öyle hemen bunu aşamazsın biraz zaman lazım.

Eğer bu sorunu kendi başına aşamazsan bir uzmandan, psikologtan, destek alman yararlı olur.
 
Helal olsun, gerçekten asosyallik çok güzel, böyle kalmaya devam et.

Bende asosyalim gayet mutluyum :)

Asosyal olmak iyidir bence hocam kimse sizi üzmüyor sizin kadar olmasa da bende öyleyim 2-3 tane dostum var sadece okulların açılmasını da hiç istemiyorum odama kilitliyorum bende kendimi psikolojimde bozuk zaten biraz.

Asosyallik adamdır.

En güzel yanı arkadaş çevren olmadığı için bir yere uyum sağlama/dışlanma gibi derdinde yok misss 😋

@CovidTR eğer sen utangaç değil asosyal isen kesinlikle değişme. Ama üstteki mesajda yazdığım gibi utangaçlıksa senin sorunun sosyalleşmeye çalış böyle kurtulursun bu sorundan.
 
Dostum burada asosyalliği övenlere bakma insan sosyal bir canlıdır iki kelam etmek ister, insan içe dönük veya dışa dönük olabilir mesela ben içe dönük bir insanım enerji toplamam için yalnız kalmam gerekir ama bu diğer insanlara ihtiyacım olmadığı anlamına gelmez. Bu yaşlarda bu problemini çözemezsen ileride çözmek daha da zor olacak. Yaşın 16 senin yaşın hata kaldırır utanmayı, rezil olmayı vs., karakterini bozmadan, fazla kafana takma rezil ol herkes sana gülsün veya hakkında konuşsun ne olabilir, insanlar çabuk unutur. Ancak bu problemi bu yaşlarda çözemezsen gün geçtikçe senin bir parçan olmaya başlar bir süre sonra da senin karakterin olur sen bile hatırlamazsın eskiden nasıldın veya neden böyle olduğunu. Sana okumayı da seviyorsan üç tane kitap önereyim ha kitapları okudun diye hayatın değişmez değişimi ancak sen kendini zorlayarak gerçekleştirebilirsin gerekirse psikolojik destek de alabilirsin ama o da mucizevi bir şekilde seni dönüştürmeyecektir dediğim gibi sadece sen kendini değiştirebilirsin.
Oblomov - İvan Gonçarov,
Tatar Çölü - Dino Buzzati
Zorba - Nikos Kazancakis
 
Kendini ifade etmeye çalış birilerine iyilik yap ve yardım et okuldaki arkadaşlarına takılmaya uğraş zamanla düzelicektir inşallah. Ve düğünde oyna yoksa hep böyle çekingen kalabilirsin oynadıkca kendini iyi hissedeceksin mesela bende oynamayı sevmezdim ama kaldırıldığımda çok hoşlandım ve artık hep oynuyorum düğünlerde falan çekinme çekinmenin zorla üstüne git. Umarım verdiğim taktikler işe yarar. :)

2 yıldır ben böyle asosyalim kurtulamadım gitti abim bana dedi düğünde oynama büyüklerinin karşısında ayıptır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı