Çok çalışıp başarısız olmak

kralonur1417

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar üniversitede yazılım tabanlı bir bölüm okuyorum fakat küçüklüğümden beri peşimi bırakmayan çok çalışıp beraber çalıştığım insanlardan düşük alma problemim ve her zaman beklediğimin altında gelen puanlarımla okumaya devam ediyorum. Nedense bildiğimi düşündüğüm normal vakitte sorulsa cevaplayabileceğim ne varsa sınavda onları kullanamıyorum. Sınav anında bazen ne yaptığımdan emin olamama problemi çekiyorum. Çok sevdiğim bir bölümü okuduğumu düşünüyorum çünkü başarısızlıklara duvar örmediğimi fark ettiğim bölümü okuyorum.

Üniversitede not hiçbir şeyi belirlemiyor diyorlar heleki adı bilinen bir yerde okuyorsak böyle bir realite var mı insanlara iş mülakatlarında ortalama dışında başka şeyler sormuyorlar mı bilmiyorum. Yorumlarınıza açığım.

Çok çalışmak değil, düzenli çalışmak önemli. Az çalış ama sistemli çalış.

Hocam bunu bu dönem deneyeceğim ama sorun şurada sanki çok çalışsamda çalışmasamda aynısını alıyor gibi hissediyorum sınavlarda.

Çalışma veya zekadan ziyade mentalini güçlendirmen lazım. Üniversite ve okuduğun bölüm de sadece kağıt parçası, iş hayatın için yayılman lazım içeriğe.

Ben kendimi istediğim alana çoğunlukla yoğunlaştırdığım için mi acaba ortalamam beklentimin altında geliyor. Mesela bir örnekle açıklayayım. Bölümüm yazılımcı yetiştirirken ben siber güvenlik konularına yoğunlaşıyorum. Bölümle bağlantılı olduğunu düşünerekten ona daha çok ağırlık yükledim. Sizce bu kadar iki yakın alanda neden ana konseptimde başarısızlık yaşarken diğer alandan daha iyi ve sürdürülebilir ilerliyorum?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı