Çok fazla uyuyorum

The bite

Hectopat
Daha fazla  
Günde ortalama 10-12 saat uyuyorum. Uyumasam kendime gelmek bir hayli zor oluyor, 12 saat uyusam bile günün herhangi saatinde de uyuyabiliyorum. Erkenden uyanmam gereken günlerde (okul veya işim olduğunda) hangi saatte uyanacaksım bir 10 saat önceden uyuyorum başka türlü uykumu alamıyorum. Uyku süresinde hiç kalkmıyorum kesintisiz ortalama 10-12 saat yatıyorum, Böyle yaşamak çok zor oluyor. Çözümü nedir bunun?

Alarm kurun. Hatta birer dakika arayla 5-10 tane alarm kurun. 12 saat uyku çok fazla, hem şimdi hem de iş hayatında çok büyük sorun yaşatır size.

Gününüzü olabildiğince dolu geçirmeye çalışın. Bir uğraş bulun kendinize. Spora gidin, hobi edinin, mümkünse bir yerlerde çalışın. Böylelikle beyniniz sıkılmaz, hep dinamik ve aktif olur. Uykunuzda düzene girer. Yani beyninize son çare uyumak seçeneğini bırakmayın. (Burda yazılanlar benim görüşüm, siz daha farklı yorumlayabilirsiniz.)

6 saat uyuyup uyandıktan sonra aklına "eğer tekrar kafamı yastığa koyarsam 6 saatin daha ölü geçmesi" gerçeği gelsin. Unutma günde 18 saat yaşamak varken neden 12 saat yaşayasın. Her şey sende bitiyor, kendini uyanmaya koşulla yatmadan önce.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı