Çok içime kapanık biriyim ve hiç arkadaşım yok

Gençler oyundan yaparak en fazla oyun bağımlısı olurum

Yahu çocuk sanal arkadaşı ne yapsın? İyi misiniz siz? :D.

Gelmiş LoL oynuyorsan arkadaş olalım diyor, diğeri de Valorant başla diyor. Yemin ederim çok değişiksiniz. Böyle olursa daha kötü hale geleceğine akıl erdiremiyor musunuz?

Konu sahibi umarım bu şahısları takmıyordur. Neyse, spor zaten önerilmiş ben yine önereyim. Tip yoksa vücut var :D. Spor salonunda da arkadaş edinme şansın var. Ayrıca spor yaptıkça geliştiğinin farkına varacaksın sen de, öz güven kazanacaksın.

Acaba spor çok mu pahalı

Dünyaya bir kere geldiğini hatırlamakla başla :)
Ayrıca kimse seni senin kadar yargılamayacak. Önce kendini önemse ve olumsuz eleştirilere kulak tıka. Denemeye devam et elbet birileri seni mutlu edecektir.

Gençler oyundan yaparak en fazla oyun bağımlısı olurum

Acaba spor çok mu pahalı
Yani benim bulunduğum yerde 1/3/4/6 aylık ve yıllık üyelik bulunuyor. 1 aylık 200 TL, yıllık üyelik ise 950 TL.
Spor salonuna gitmek istemiyorsanız kendinize bir hedef belirleyip her gün tempolu yürüyüş, koşu yapabilirsiniz. Bisiklet sürebilirsiniz. Yüzebilirsiniz, hatta sokaklarda bulunan spor aletlerini de kullanabilirsiniz.

Yahu çocuk sanal arkadaşı ne yapsın? İyi misiniz siz? :D .

Gelmiş LoL oynuyorsan arkadaş olalım diyor, diğeri de Valorant başla diyor. Yemin ederim çok değişiksiniz. Böyle olursa daha kötü hale geleceğine akıl erdiremiyor musunuz?

Konu sahibi umarım bu şahısları takmıyordur. Neyse, spor zaten önerilmiş ben yine önereyim. Tip yoksa vücut var :D . Spor salonunda da arkadaş edinme şansın var. Ayrıca spor yaptıkça geliştiğinin farkına varacaksın sen de, özgüven kazanacaksın.
Sanal arkadaşı olması, hiç arkadaşı olmamasından iyidir. Spor yaparak çevre yapabileceğini düşünüyorsan evet kuvvetle muhtemel yapabilirsin ama seninle sosyalleşmek isteyen kişilerin çoğunun vücudundan dolayı seninle arkadaş olacağını bilmen gerekiyor ve burada da Arthur Schopenhauer'in yeniden "Diğer insanlar gibi olmak için kendimizin dörtte üçünü kaybederiz." şu sözünün ne kadar doğru olduğu tekrar anlaşılıyor.
İnsanların seni sevmesi, saygı göstermesi için kendin olman yeterli. Sanırım yazdıkların kadarıyla özgüven problemin var. Özgüvenini geri kazandıktan sonra bir problemin kalmayacağına inanıyorum.

Arkadaşlar yıllardır bugüne kadar çok eziklendim ya da alay konusu oldum. Halbuki bende hiçbir şey yok. Sanırsam çekingen olduğum için olabilir. Bir de herkesi sevemiyorum ama bilmiyorum son 4 yıldır arkadaşım çevrem yok kalmadı. Bisikletle dolaşıyorum fakat çok sıkıcı. Evde kalmaktan da sıkıldım. Yeni insanlarla tanışmak istiyorum farklı duygular hissetmek istiyorum fakat yapamıyorum. Yine eziklenecek gibi hissediyorum. Bu korkuyu yenemiyorum. Bir de üstüme de çekidüzen veremiyorum. Yüz simam da epey çocuksu okulda zaten yeteri kadar eziklendim. Bazen çok saçmalıyorum biriyle konuşurken inanın ne dediğimi bilmiyorum ne yapabilirim nasıl çevre edinebilirim? Bu beni depresyona kadar sürekledi. Benim istediğim çevre bana benzesin hal hatır sorsun yeter bir de arada takılalım o kadar çok mu şey istiyorum bu insanlardan?

18 yaşından büyüksen çalışarak bu sorununu çözebilirsin aman LoL işlerine falan girme daha da kötüye gidersin.

Ben de aynı durumdayım fakat sizin kadar depresif değilim aslında seviyorum yalnızlığı.
Ben daha iyi anlarım. Keşke karşıma sizin gibi bir arkadaş çıksaydı. Dışlananları en iyi ben anlarım hem de gereksiz nedenlerden. İhtiyacınız olduğunda buradan yazabilirsiniz.

Sanal arkadaşı olması, hiç arkadaşı olmamasından iyidir. Spor yaparak çevre yapabileceğini düşünüyorsan evet kuvvetle muhtemel yapabilirsin ama seninle sosyalleşmek isteyen kişilerin çoğunun vücudundan dolayı seninle arkadaş olacağını bilmen gerekiyor ve burada da Arthur Schopenhauer'in yeniden "Diğer insanlar gibi olmak için kendimizin dörtte üçünü kaybederiz." şu sözünün ne kadar doğru olduğu tekrar anlaşılıyor.
İnsanların seni sevmesi, saygı göstermesi için kendin olman yeterli. Sanırım yazdıkların kadarıyla özgüven problemin var. Özgüvenini geri kazandıktan sonra bir problemin kalmayacağına inanıyorum.
Tabii canım, LoL ve Valorant'tan sanal arkadaş edinecek zaten değil mi? Anca iyi oynarsa arkadaş edinir, onun için de iyi oynadığından dolayı kendilerini taşıttırmak için arkadaş oluyorlar ve yine söylediğin söz devreye giriyor.

Yazdıklarım kadarıyla özgüven problemimin olup olmadığını nasıl anlıyorsun? Yazımda sadece spor yapmasını önerdim.
Spor salonuna gitmek istemiyorsanız kendinize bir hedef belirleyip her gün tempolu yürüyüş, koşu yapabilirsiniz. Bisiklet sürebilirsiniz. Yüzebilirsiniz, hatta sokaklarda bulunan spor aletlerini de kullanabilirsiniz.
Fark ettiysen "çevre için spor yap" demiyorum. Salona gittiğinde de kendi halinde takılacak zaten. Dediğim şey spor yaparsan kendine güveninin daha da artacağı, kendine bir çekidüzen vermeye başlayacak olman ve bundan dolayı da özgüven sahibi bir insan haline geleceğin.
Arkadaş konunun ilk mesajında kendi halini anlatmış. Siz de kendin ol diyorsunuz. Şu anki hali ile kendisine bir arkadaş ortamı oluşturamayacağını bilmeniz lazım. Spora başlayıp başlamama kararı tamamen kendisine kalmış. Severse devam eder, sevmezse bırakır. Zaten devam ederse gerçek hobisini bulmuş demektir :) .

Tabii canım, LoL ve Valorant'tan sanal arkadaş edinecek zaten değil mi? Anca iyi oynarsa arkadaş edinir, onun için de iyi oynadığından dolayı kendilerini taşıttırmak için arkadaş oluyorlar ve yine söylediğin söz devreye giriyor.

Yazdıklarım kadarıyla özgüven problemimin olup olmadığını nasıl anlıyorsun? Yazımda sadece spor yapmasını önerdim.

Fark ettiysen "çevre için spor yap" demiyorum. Salona gittiğinde de kendi halinde takılacak zaten. Dediğim şey spor yaparsan kendine güveninin daha da artacağı, kendine bir çekidüzen vermeye başlayacak olman ve bundan dolayı da özgüven sahibi bir insan haline geleceğin.
Arkadaş konunun ilk mesajında kendi halini anlatmış. Siz de kendin ol diyorsunuz. Şu anki hali ile kendisine bir arkadaş ortamı oluşturamayacağını bilmeniz lazım. Spora başlayıp başlamama kararı tamamen kendisine kalmış. Severse devam eder, sevmezse bırakır. Zaten devam ederse gerçek hobisini bulmuş demektir :) .
1 ay valo oynadım bronz'a kadar yükselebilmiştim bir supervisor abim beni işe almak istedi, bir almancı ablam bana bayram harçlığı yollamak istemişti. Yine valo üzerinden tanıştığım bir arkadaşım ile de bar'a gittmiştik. Oyunu çok iyi oynamıyordum hatta oynadığım ilk fps oynuydu ama ağızım biraz laf yapıyordu, çekinmiyordum çünkü kimsenin nasıl biri olduğunu bilmiyordum. Özgüven problemine sahip olan sen değilsin, konu sahibine atıfta bulunmuştum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı