Çok saçma bir sebepten yeni geldiğim sınıfta dışlanıyorum

Girdiğiniz ortam çok sıcak kanlı değilmiş. Biraz daha kabullenici olabilirlermiş. O klasik dizilerdeki kıskanan erkeği oynamak istemiş olabilir arızalı arkadaş. Ancak sizin sözlerinizin itici ve iğneleyici olduğunu kabul etmek gerekiyor. Yeni girdiğin bir ortamda ''kıyamam'' gibi sözler ego sahibi biri gibi gösteriyor bence. Sınıfınızdakiler sizinle iletişime girmeyi denemiş ama kullandığınız ifadeler yanlış olmuş. Ortama yeni katılanlara ister istemez önyargı oluyor. Şu an onların gözünde egolu ve sosyal becerileri zayıf gibi duruyor olmalısınız. Çözüm olarak rehber hocanızla görüşüp çözüm arayabilirsiniz.

Herkese anladığı dilden konuşacaksın, sen burada sana saçma sapan davranmalarına rağmen hâlâ alttan almaya çalışmışsın. Kimseden boş yere özür dileme bundan sonra, kendini de ezdirme. Bırak kızı seviyorsa sevsin seni ne alakadar eder ki? Zaten kıza herhangi bir ilgi beslemediğini belirtmedin mi? Eğer gerçekten durum böyleyse senin hiç özür dilemene bile gerek yok ki.

Aynı sınıftan olduğun birkaç arkadaşına durumu açardın beni sebepsiz yere gruplardan falan çıkardı diye geri alırlardı. Arkadaş da gerçekten seviyorsa aranızda hallederdiniz zaten. Şimdi bırak elleme ne halleri varsa görsünler, birde "ay kıyamam canım, zahmet olmuş" gibi teşekkür ifadelerinde bulunma. Demek ki sevmiyorlar böyle konuşma stilini, kimseyle fazla samimi olmaya gerek yok. Teşekkür ederim de geç.

Bu yaşlardaki çocuklar şımarık ve sevmediği insanları kötüler. Olgun değillerdir. Kendimden biliyorum aynı şeyi bende yaşamıştım.
Boş ver o yüzden. Ergen oldukları için insanları üzmeyi çok severler. Sen onlardan daha olgunsun ve bir şeylerin farkındasın. Tabii birazcık ta aile terbiyesi şart.

O kız benim ona yaklaşma diyenden pek arkadaş olmaz zaten boş ver bunları, çok çok yüksek ihtimal kıskanıyorlar seni, tek kişi dolaş zararı olmaz. Ders çalış, oyun oyna kafanı dağıt. Okul açılınca arkadaş edinirsin herkes seni sevmiyor değil kafana takma dostum. Bir söz var Hayatta kimsenin seni sevmesi için uğraşma davranışların zaten sevdirecek olandır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı