Çok su içmek zararlı mı?

@ege20 Varsayımlar üzerinden geçindiğim için bu olasılık üzerinde durdum. (Olmayabilir belki de.) Her şeyin yanında ufak çaplı bir muayene yaptırmanızı tavsiye ederim.
Aynı testte kansızlığa bakılıyor mu? Benim ayaklarım ellerim her zaman üşür, mevsim fark etmeksizin çoraplayımdır. İkisini aynı anda bakılıyorsa yüksek ihtimalle test yaptırırım.

Aynı testte kansızlığa bakılıyor mu? Benim ayaklarım ellerim her zaman üşür, mevsim fark etmeksizin çoraplayımdır. İkisini aynı anda bakılıyorsa yüksek ihtimalle test yaptırırım.
Hemogram alırlarsa herşeyi görürler o testte diye düşünüyorum. Zaten tek bir test yapmazlar birden fazla parametreyi göz önünde bulundurmak gerekli. Bildirimi kaçırmışım özür dilerim, hastaneye gittiniz mi?

Aşırı fazla içmiyorsan sorun yok. Ama unutma her şeyin fazlası zarardır. Suyun bile. Çok su içersen lavaboda fazla idrardan sorun çekebilirsin 😅

Hocam böbreklere kısa zamanda zarar vermesede uzun zamanda zarar verir çünkü aşırı çalışmak zorunda kalır şeker tüketimini azaltmaya çalışın bu şekilde içiceğiniz su miktarıda azalır.
3 litreden fazla içmemeye çalışın. İdrar renginiz bembeyazdır buradanda anlayabilirsiniz fazla içtiğinizi.
Ayrıca kan testi yaptırmanız sizin için iyi olabilir.

Kısa zamanda zararları: Yok demek demek yanlış günlük 5 litre su içen birinde elektrolit olmaz su elektrolitleri siler süpürür ve idrarla dışarı atar elektrolitler vücudun temel taşlarından biridir araştırabilirsiniz daha fazla detay için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı