Çok zayıf olmak

1990 doğumluyum. 2010 senesine kadar bende öyleydim. Üniversiteye başladım ve fitness koçluğu yapan arkadaşlarım vardı. Onların yanına gittim. Fitness yaptım ve çok iyi beslendim. İnanılmaz bir değişim yaşadım. Görenlerin ilk söylediği şey '' oğlum sana nolmuş böyle '' cümlesiydi. Evde oturup yiyerek kilo almak çok zor. Gençsin metabolizman çok hızlı çalışıyor. O yüzden spor yapıp düzenli beslenerek kilo alabilirsin.

Merhaba, 172 boyunda 16 yaşında 50 kiloyum. Ailem hep çok zayıfsın dediği için ben de kafama taktım. Ne kadar yemek yersem yiyeyim kilo alamıyorum. Acaba bu yaşta normal mi yoksa ailem mi abartıyor? Genellikle akşama kadar evdeyim nasıl kilo alamadığımı ben de anlayamıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Doktora görünmeli miyim?

Daha 16 yaşındasın spor yap büyüdükçe kilon düzelir.

Ben 14 yaşındayım, boyum 1.75 kilom 50. Sağlık sorunları nedeniyle zayıf olmak benim için daha iyi, o yüzden o kadar çok takmıyorum. Günde 7-8 öğün yemek yiyorum kilo alamıyorum ben de bir türlü. Bence en mantıklısı doktora görünmek.
7-8 öğün fazla değil mi? Ara öğünler dahil mi yoksa.

Peki ara öğünler olarak neler yiyorsunuz yulaf vesaire mi? Ayriyeten ana öğün kaç adet yiyorsunuz ve haftada/ ayda kaç kilo aldınzız?
Ana öğünler klasik, sabah, öğle ve akşam üzere günde 3 öğün.

Ara öğünlerde genelde muzlu ve fıstık ezmeli yulaf lapası yiyorum, bazen bol proteinli bir sandviç yapıp yediğim de oluyor. Birde mutlaka bu ara öğünlerden birini gece tüketiyorum ama yatmadan hemen önce değil. Yatmadan hemen önce yemek yerseniz böbreklerinizi fazla yorarsınız.

Bu şekilde 2 ayda 12 kilo aldım.

Ana öğünler klasik, sabah, öğle ve akşam üzere günde 3 öğün.

Ara öğünlerde genelde muzlu ve fıstık ezmeli yulaf lapası yiyorum, bazen bol proteinli bir sandviç yapıp yediğim de oluyor. Bir de mutlaka bu ara öğünlerden birini gece tüketiyorum ama yatmadan hemen önce değil. Yatmadan hemen önce yemek yerseniz böbreklerinizi fazla yorarsınız.

Bu şekilde 2 ayda 12 kilo aldım.

Azminizi tebrik ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı