Comnet arızası ne zaman düzelir?

İstanbul'da olup ofislerini ziyaret edecek arkadaşlar vardı sanırım. Konu hakkında bir gelişme olursa bilgi verirseniz seviniriz. İçeride 240 günüm var. İade edeceklerini bilsem 1 saniye düşünmem.

Umarım sorunlarınız en kısa sürede düzelir arkadaşlar ve ben şunu tekrardan görmüş oldum: Bir ürünü ne olursa olsun peşin satın almamak gerekiyor. İptal etmek istediğinizde, iptal ederken birçok sorunla uğraşıyorsunuz. Anladığım kadarıyla iptal edemeyen birçok arkadaşın, birden fazla gün aboneliği olduğu için iptal edemiyor. Ayrıca arkadaşlar, şirket yetkilisinin böyle konuşmasına neden şaşırıyorsunuz? Bu firmanın yeni tutumu değil ki bu. Sorun yaşadığını belirten kullanıcılarına çözüm odaklı yaklaşmadığı gibi X ya da farklı mecralara yazacağını belirten kullanıcıların, internet hizmetini doğrudan kesen ya da kesmekle tehdit eden bir firmadan bahsediyoruz. Neden bu kadar şaşırdınız? Bunu forumda sürekli ve sürekli yazdık. Ona rağmen alan varsa da artık kendi sorunu, yapacak bir şey yok. Elden bir şey gelmez. Biraz da kullanıcı deneyimlerine önem vermek lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir X kullanıcısının dediğine göre sorunu Türk Telekom ekipleri çözememiş.

Son düzenleme:
Comnet müşterisi değilim ve durumu birebir deneyimlemediğim için ilk başlarda yorum yapmayı tercih etmedim. Ancak bana göre sorunun Türk Telekom ile alakalı olduğunu düşünmek çok mantıklı gelmiyor. Eğer sorun gerçekten Türk Telekom kaynaklıysa, neden yalnızca Comnet müşterileri etkileniyor? Bu, asıl sorgulanması gereken bir konu.

Diyelim ki sorun Türk Telekom ile alakalı; ben Comnet müşterisi olsam, bu durum beni ilgilendirmez. Hizmeti Comnet'ten alıyorum ve onların, altyapı sağlayıcılarıyla yaşadıkları sorunları çözmesi gerekiyor. Müşteri olarak benim baktığım tek şey, hizmeti alıp alamadığım olur.

Ayrıca, eleştirileri kaldıramayıp hizmet iptalleriyle misilleme yapan bir şirketin yöneticilerinden de, o şirketten de çok şey beklememek gerek. "ucuz etin yahnisi yavan olur" derler; fiyatlar cazip görünüyor olabilir, ama müşteri hizmetlerindeki bu tutumlarından dolayı Comnet'e geçmeyi düşünmemiştim. İyi ki de geçmemişim. Tabii böyle bir krizde tek bir açıklama bile yapmaya tenezzül etmemeleri cabası. :D

Comnet müşterisi olan arkadaşlara sabır diliyorum.

@LordOfTurk, bu forumda da millet bunu birçok kez belirtti aslında. Comnet diye arama yaparak Comnet ile alakalı yazılmış mesajlara, açılmış konulara bakabilirsiniz. Ona rağmen fiyatı uygun diye tercih etmek isteyenler oldu. Ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor arkadaşlar, elden bir şey gelmez. Bu firmanın yeni olayı değil bu, yanlış hatırlamıyorsam bir senedir bu firmayla alakalı yorum yapıyorum. Geçen sene de buna benzer sorunlar mevcuttu.

@LordOfTurk, bu forumda da millet bunu birçok kez belirtti aslında.comnet diye arama yaparak Comnet ile alakalı yazılmış mesajlara, açılmış konulara bakabilirsiniz. Ona rağmen fiyatı uygun diye tercih etmek isteyenler oldu. Ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor arkadaşlar, elden bir şey gelmez. Bu firmanın yeni olayı değil bu, yanlış hatırlamıyorsam bir senedir bu firmayla alakalı yorum yapıyorum. Geçen sene de buna benzer sorunlar mevcuttu.

Ben de sık sık bu firma hakkında sorun yaşayanların yorumlarına denk geliyorum. Bu tür durumları gördükçe, biraz daha paraya kıyıp müşterinin değerini bilen firmaları tercih etmenin daha kârlı olduğuna inanıyorum. Firma seçerken yalnızca fiyat değil, müşteri ilişkileri ve hizmet kalitesi gibi unsurlar da mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Sonuçta ucuz bir hizmet alıp sürekli sorun yaşamak, ne maddi ne de manevi açıdan bir tasarruf sağlar.

Arkadaşlar sorunun kaynağı Türk Telekom kapasite sorunundan kaynaklı olduğu söyleniyor.
Net olmamakla birlikte firma içi bir çalışandan aldığım bilgi kadarı ile akşam 17:00 ve sonrasında kapasite düşüşü oluyor.

Var gücümüz ile çalışıyoruz ancak sorunu Telekom kabul etmediğini kendi sistemlerinde bir sorun olmadığını ve durumun tüm Comnet kullanıcılarını etkilediğini belirttiler.

Sorun sanıyorum çözümü biraz zaman alabilir Telekom ile davalık olma durumumuz olabilir dediler.

Bende çok mağdur durumdayım anlayış göstereyim diyorum ancak 6 gündür 17:00 sonrası internet yok. Benimkinin kötü yanı 2-3 aboneliğim var ekstra olarak çevremde 7 arkadaşımı ve akrabamı Comnet'e geçirmiştim şu an kimse kullanamıyor kafayı yemiş haldeler.

Firmanın bir SMS, mail veya sitede bir bilgilendirme yapmaması sosyal medyadan bir paylaşım yapmaması büyük sorumsuzluk. Ek bilgi geldikçe güncelleyeceğim.
Kusura bakmayınız ama sizinle görüşen o Comnet'ci ya yalancının birisi ya da "sahibinin sesini" size aktaran birisi. Başka hiçbir alternatif ISS'in T.Telekom'la ilgili bir sorunu halihazırda yokken bir tek Comnet abonelerini mi seçip sorun yaratılıyor T.Telekom tarafından? 😡 😡

Hadi T.Telekom'dan kaynaklanan bir sorun var diyelim (denilene itibar edilirse sorun sadece T.Telekom ile Comnet arasında...) o zaman Comnet delikanlıca çıksın ortaya ve "şu şu bu nedenlerle hizmetimizde aksamalar olmaktadır!" şeklinde insanları ikna edici bir açıkamada bulunsun. Dilleri mi tutuldu, klavyeleri mi erimiş? Biz de Comnet'in bu izahatını yedik; biz aptalız bir tek onlar akıllı ya!!!😳😡😡😡😡

olayın ttnet ile bi alakası olduğuna inanmıyorum.. Bunlar btk ile ters düştü, ya btk bunlara bişeyi düzeltin dedi bunlar düzeltmeyince kısıtlama geldi ya da bir şeyden dolayı bi para ödemeleri gerekti onu ödemediler btk kısıtlama getirdi

olay bu bence....

nerdeyse 2 yıldır kullanıyorum en az 4 5 kişiyi de geçirdim buraya şimdiye kadar en ufak bi sıkıntı yaşamadım 15 gün sonra sürem de bitiyor

buraya 300 lira ödemek varken diğer operatörlere en az 500 tl yıla vurunca iyi fark ediyor kullanan varsa kablonet bi yorumunu alırım ...

Twitter'da şöyle bir gönderi gördüm. Bir kullanıcı comnet şubesine gidip görüşmüş. doğruluğu konusunda bir fikrim yok. Paylaşmak istedim.
WhatsApp Image 2024-12-09 at 13.37.02.jpeg

olayın ttnet ile bi alakası olduğuna inanmıyorum.. Bunlar btk ile ters düştü, ya btk bunlara bişeyi düzeltin dedi bunlar düzeltmeyince kısıtlama geldi ya da bir şeyden dolayı bi para ödemeleri gerekti onu ödemediler btk kısıtlama getirdi

olay bu bence....

nerdeyse 2 yıldır kullanıyorum en az 4 5 kişiyi de geçirdim buraya şimdiye kadar en ufak bi sıkıntı yaşamadım 15 gün sonra sürem de bitiyor

buraya 300 lira ödemek varken diğer operatörlere en az 500 tl yıla vurunca iyi fark ediyor kullanan varsa kablonet bi yorumunu alırım ...
Olayın TTNet ile hiçbir ilişkisi olamaz zira TTNet, aynı Comnet gibi bir ISS (T.Telekom'un bu amaçla kurduğu yan şirket). Sorun her ne ise ya T.Telekom ile Comnet arasında ya da sadece Comnet'in bir iç (teknik) sorunu. BTK ceza verir, lisans iptal eder ama bildiğim kadarıyla ellerinin altında TTNet dahil ISS'lerin musluğunu açıp kapatacak bir teknik altyapı da yoktur...

Twitter'da şöyle bir gönderi gördüm. Bir kullanıcı comnet şubesine gidip görüşmüş. doğruluğu konusunda bir fikrim yok. Paylaşmak istedim.Eki Görüntüle 2370455
Bir başka Forum'dan alıntıdır. Bana da çok mantıksız gelmedi...

[alıntı]
Ekşisözlükten alıntı. Bu bana daha mantıklı geldi.

"müsadenizle yaşadığımız bu korkunç deneyimin esrarengiz sebebini açıklıyorum.
kesintilerin ilk başladığı gün, comnet'deki bir arkadaşımdan öğrendiğim bilgi comnet'in yoğun bir şekilde saldırı aldığı, bu yüzden de saldırılan gerçekleştiği zaman aralıklarında bantlarında kesintiler yaşadıkları ve operatörlerinden (turk telekom ve turkcell) destek alamadıklarıydı. bunu da mesajda soru soran bir kaç kişiye söylemiştim. sonradan öğrendim ki sektördeki çevrelerine açıkladıkları sebep buymuş.
bir de cogent teorisi vardı ona çok girmeyeyim ama konunun cogent ile bir alakası yok.
sonrasında akla mantığa yatmayan iki şey oldu;
  • birincisi sıkıntılar saçma şekilde uzun sürdü. dört günde pentagonu bile ayağa dikersin.
  • ikincisi comnet'in asıl iş kolu ve gelir kapısı olan, layığıyla yaptıkları işleri datacenter kanadının bu süreçte hiç bir aksama yaşamamış olması.

velhasıl kelam, işlerin geldiği noktada öğrenmiş olduk ki; comnet turk telekom'a olan 3 faturasını peş peşe ödememiş ve operatörlerin genel uygulaması olarak hizmet kısıntısına uğramışlar.
şaka değil, bu kadar abonenin günlerdir mağduriyetinin sebebi comnet'in ödeme sıkıntısı imiş " [alıntı sonu]

Şimdi eğer Comnet esas iş konusu olan Data Center harcamalarını bu ISS konusunda topladığı finansmanla geliştiriyor ve de Data Center işlerinden gelen parayla da T.Telekom'a borç ödüyorsa ve bu döngüde bir aksaklık yaşanmışsa T.Telekom da Comnet'e verdiği hizmeti şimdilik "kısmakla" veriyor olabilir (zaten zaman zaman Comnet aboneleri düzelmelerden bahsediyorlar da bunlar arasında her nedense 200-500-1000 Mbps paketlerde olanlar yok; hatta belki bunlardan şikayet dahi yok...) ancak sorun teknik değil ama ticari ise (yani T.Telekom'a ödemelerin yapılmaması ise) ve de bu sorun devam ederse T.Telekom musluğu sözleşmeleri gereği tamamen kapatabilir. Şu bir iki gün içinde göya Comnet ve T.Telekom arasında bir toplantı olacakmış ve bunun sonucunda Comnet bir açıklama yapacakmış. Gerçek de, rivayet de olabilir. Mecburen bu birkaç gün beklenecek ama sonrasında da olumlu bir gelişme olmazsa Comnet'in ipi hepten çekildi gözüyle bakabiliriz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı