Comnet nasıldır?

Bazı kişilerin Netspeed alıcağını yada düşündüğünü gördüm fakat routingleri berbat istanbula gitmek için bile illa ki Denizli'ye gidiyor olduğunuz yerden sonra istanbula dönüyor,yurtdışına çıkıcaksa da ordan çıkıyor.İki kez düşünün çok dolanmak demek fazla ping demektir(yanlışım olabilir fakat bunu gözlemledim ve farkettim).
Comneti bu yüzden beğendim 3 ya da maks 4 adımda istanbula varıyorum bazı yurtdışı bağlantıları içinde aynı şey cloudflare'e 4 adımda gittim.

Bazı kişilerin Netspeed alıcağını yada düşündüğünü gördüm fakat routingleri berbat istanbula gitmek için bile illa ki Denizli'ye gidiyor olduğunuz yerden sonra istanbula dönüyor,yurtdışına çıkıcaksa da ordan çıkıyor.İki kez düşünün çok dolanmak demek fazla ping demektir(yanlışım olabilir fakat bunu gözlemledim ve farkettim).
Comneti bu yüzden beğendim 3 ya da maks 4 adımda istanbula varıyorum bazı yurtdışı bağlantıları içinde aynı şey cloudflare'e 4 adımda gittim.
Comnet'de ben zaten pinglerini beğeniyorum ama Download ve nezaketlerinden şikayetçiyim. Çıkma zamanı gelince çıkabilirim. Pingler güzel ama Download ve nezaketleri pek hoş değil. 2 ay hizmet sürem var. Bu süre içinde düzeltirlerse belki. Ama pek ümitli değilim. Hızlar da istediğim gibi değil. 80 Download alıyorum. 100 Mbps veya 100 Mbps'den fazla almak isteyen bir takıntılı kullanıcıyım. Durum böyle olunca tahammül etmek istemiyorum yani. Ben bu adamlar hızlar düzgün sizinle ilgili bir problem olabilir dedikleri için 1800 Tl'lik router'ima yapmadığım şey kalmadı. En sonunda garantiye göndermeyi bile düşündüm. Kafayı yediriyorlardı. Tortue hocam bende de aynı şekilde demeseydi kim bilir neler yapacaktım router'a. Bunlar yüzünden kaç defa router'imi sıfırladım. Ayarlarıyla oynadım vesayre... Hatta dün Netflix'den dizi izliyorum. İnternet azıcık daha yavaşlasa 1440'a düşücek. Sınırdaydı bir ara. Sonra yeniden yükseldi hız. Demeye çalıştığım adamlar kolay kolay 100 Mbps sağlayamıyorlar. 93 Mbps gördüm birkaç kez. Ama genelikle Speedtest yapınca 30 Mbps-88 aralığında bir değer veriyor. Katlanamıyorum. Taahhüt edilene yakın bir hız vermeleri lazım ama veremiyorlar. Şimdi birileri diyecektir: "-e kadar" ifadesi yazıyor orda diyecektir belki. O zaman onlar 100 Mbps'e kadar diyince bana 15'de 20'de 5'de verebilirler. Yani şimdi bu hız düşmesini kimse savunamaz. Ben onlara süre tanıdım. Bu sürede düzelttiler düzelttiler. Düzeltmezlerse babamı biraz zorlayıp hem daha ucuz hem daha hızlı TürkNet'i kullanırım belki. Olmazsa TürkNet'i istemiyorum derse de TT kullanacağım. TürkNet'i tekrar listeye koyma sebebim parasının az olması. Onun dışında müşteri hizmetleri rezalet, idare etmeye çalışacağım müşteri hizmetleriyle. En kötü bağıra çağıra işimizi hallettiririz. Çıkmak istesem de çıkarken zorlanacağım biliyorum içime doğuyor ama işte bir deneyeceğim. Fiyatı düşük olmasa asla geçmeyi düşünmezdim.

Değerli hocalarım incelemelerimi sunuyorum:

Download Hızı :
Öncelikle bana sağladıkları download speed 100 Mbps değil ama evimde 92 Mbps alıyorum bazen 90 oluyor.

Upload hızı: İnanılmazdır ki 50 Mbps Upload tanımlamışlar. Tam 50 Mbps upload alıyorum.

Paket Kaybı: Bulunmamaktadır.

Ping: Çok göreceli vie.valve.net'e trace atıyorum 60ms diyor. Ama hemen dibindeki sunucuya trace atıyorum 39ms diyor. Teknik bir problem var o konuda. FrankFurt ve vienna serverlerinde pingim geneli itibariyle düşük ama bazı noktalarda yüksek. Dediğim gibi çok değişken. Lol Tr serverinde pingim 12 ms.
Tracert esnasında HOP noktalarıma bakınca genellikle hiç 5 hoptan ileri geçmedi.

Türk Telekom ekibinin verdiği cihazda 92 95 arası download alıyorum. Kendi performanslı Asus router'imde sebebini bilmem 92 ile 90 arasında bir download alıyorum. Download konusunda biraz şikayetçiyim açıkcası. Upload konusunda diyecek laf yok bana da sürpriz oldu.

Bolu'da serverleri olmadığı için ping testlerinde hep İstanbul'daki serverleri öneriyor. İstanbul'daki sunucularda pingim 11 ms oluyor.
(Türk Telekom'dayken de aynıydı yani gayet güzel)

Genel değerlendirme:
Download: 8/10

Upload 16293447449/10 (abartmış olabilirim :) )

Ping 8/10

Stabilite ve Dns Performansı 10/10

Tracert istatistiklerinde Hop Noktaları 9/10

Nerden puan kırdın derseniz, download düşük rahatsız ediyor beni. Ben biraz pimpirikliyim ama download istediğim gibi olmadı rahatsızım. Ping konusunda vie.valve.net'e 60ms demesi inanılmaz rahatsız etti. Daha da puan kırmak isterdim ama yüreğim izin vermedi.

Dns olarak direk 1.1.1.1'e bağlıyorlar. DnsPerf yapınca çok performanslı olduğunu gördüm.

Stabilite güzel.

Download ve upload göz önüne alındığında Türk Telekomda bu tarifeyi en az 499 Tl ye kullanabilecektim. Ancak 99Tl ödüyorum :) o açıdan çok güzel çok memnunum o açıdan.

Tümden puanlama: 8/10
Müşteri hizmetleri ve süreç takibi: 10/10
Haklara ve müşteriye saygı: 10/10

@Krantan
@oduncu_yılmaz
@Sabırlı
@Hortozazi
@Tortue

Bu arada Peering olmasına rağmen pingimin neden Valve'de yüksek olduğuna anlam veremedim. Peeringi çok ama pingler aşırı iyi gözükmüyor sebebini pek anlayamadım. Herkese İyi Forumlar sorularınızı cevaplayayım.
Acaba VDSL2'de de upload sınırı kalkmış halde mı?

Acaba VDSL2'de de upload sınırı kalkmış halde mı?
Upload'ım 10'a düşürüldü. Farketti Türk Telekom. Yani benim ki şans idi. Siz eğer upload yüksek diye geçiyorsanız geçmeyiniz. Çünkü başta upload yüksek bile olsa sonradan farkediyorlar ve upload limitini aktif ediyorlar. Sorunuzu cevaplarsak: Maalesef hayır.

Upload'ım 10'a düşürüldü. Farketti Türk Telekom. Yani benim ki şans idi. Siz eğer upload yüksek diye geçiyorsanız geçmeyiniz. Çünkü başta upload yüksek bile olsa sonradan farkediyorlar ve upload limitini aktif ediyorlar. Sorunuzu cevaplarsak: Maalesef hayır.
Hocam TürkTelekom'da iptal ben şimdi hangi internete geçeceğim ?
Canlı dersler yalan oldu.

Comnet i düşünüyordum ama yorumlarınızı okuduktan sonra millenicom a devam kararı aldım bakalım ileride neler değişecek comnette..

Millenicom değerlerim..
Screenshot_20201225-210425.jpg

Comnet i düşünüyordum ama yorumlarınızı okuduktan sonra millenicom a devam kararı aldım bakalım ileride neler değişecek comnette..

Millenicom değerlerim..
Eki Görüntüle 800703
Bu Millenicom kablolu testi mi?
Millenicom'u Türk Telekom Fiber altyapıyla mı alıyorsunuz?

Millenicom değerlerim..
Eki Görüntüle 800703
Afedersiniz telefon ile ölçüm yapıldığını yeni gördüm. Modeminiz yada Routeriniz nedir?

Bu inanılmaz SpeedTest nasıl oluyor ayrıyeten bir çaba gösterdiniz mi?

Afedersiniz telefon ile ölçüm yapıldığını yeni gördüm. Modeminiz yada Routeriniz nedir?

TT fiber altyapıya sahibim kablosuz ile test bu modemim TPLink Archer C5v..

Bu kez de Comnet'e başvuru yaptım bakalım 160Tl port kiralama , 200Tl modem. Pazartesi evrakları hazırlayıp göndereceğim. Çok hızlı gelişiyor her şey.

Hocam Comnet'ten interneti aldım diyelim kurulum yaptirmak istemiyorum. Kurulum çok mu zor ? 130Tl vermek istemiyorum açıkçası.

TT fiber altyapıya sahibim kablosuz ile test bu modemim TPLink Archer C5v.
Hocam bende de o vardı. O cihazla da aynı download'ı aldım. Hatta router'im daha fazla download sunuyor. O cihazla maks 92 görmüşken router'imde 93'ü gördüğüm oluyor.
Bu kez de Comnet'e başvuru yaptım bakalım 160Tl port kiralama , 200Tl modem. Pazartesi evrakları hazırlayıp göndereceğim. Çok hızlı gelişiyor her şey.

Hocam Comnet'ten interneti aldım diyelim kurulum yaptirmak istemiyorum. Kurulum çok mu zor ? 130Tl vermek istemiyorum açıkçası.
Kurulum'u bence yapabiliriz biz size burdan anlatırız kurarız. Siz kurarken ki tüm aşamaları bize ekran görüntüsü atarsınız bizde size şunu şöyle diye yönergeler ile anlatırız hocam. Bana sorarsanız gerek yok.

Millenicom değerlerim..
Eki Görüntüle 800703
@millonertiger hocam arkadaş bu download'ı TT altyapısında nasıl alabiliyor? Şans eseri limitleme yapmadıkları için mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı