AMD vs NVIDIA

Bütçe
20 40 bin arası
40 bin TL bütçeyle alacağı bir kartta FSR/DLSS'e muhtaç olacağını sanmıyorum.

DLSS ve FSR sadece upscale araçları değil. Boktan TAA kullanmak yerine onları kullanıyorsun ve native çözünürlükten çok daha güzel görüntü elde ediyorsun. FSR native AA şu an Wukong gibi oyunlarda çok başarısız. DLAA ise genel olarak her oyunda en güzel gözüken AA seçeneği.

40 bin TL bütçeyle alacağı bir kartta FSR/DLSS'e muhtaç olacağını sanmıyorum.

Kesinlikle. 7800XT ile 2K her oyunu ultrada oynuyorum halen FSR açtığımı görmedim. Ah gidip de NVIDIA alıp "mefege" ile sahte FPS'lerle oynamak vardı şimdi 😆😆

Kesinlikle. 7800XT ile 2K her oyunu ultrada oynuyorum halen FSR açtığımı görmedim. Ah gidip de NVIDIA alıp "mefege" ile sahte FPS'lerle oynamak vardı şimdi 😆😆

7800 XT FSR3 kullanıyor ve TAA'den bile kötü görseller elde ediyor. Özellikle Wukong ve KCD2 gibi çok fazla detay olan oyunlarda bulanık ya da piksel görüntü veriyor.

az güç çekerek
Güncel kartlarında çok da öyle değil gibi. 9060XT'nin, rakibi 5060Ti ile arasında sadece 20W, 9070XT'nin ise rakibi 5070Tİ ile arasında neredeyse 100W fark var. Kağıt üstündeki TDP'lere bakmazsanız 5070TI nadiren 300W çekerken genelde 230-240W ile beslenebilen bir kart. 9070XT ise 300W ve üzerine çok kolay çıkabiliyor. Yeterli PSU varsa sorun mu? Tabii ki hayır. Dipnot olarak eklemek istedim.

F/P ve driver sorunları kısmında ise size katılıyorum.

Son düzenleme:
Hikayeli oyun oynuyorsa mantıken daha iyi görseller elde etmek ister oynayan kişi deneyimini geliştirmesi için. DLSS 4.5 şuan açık ara oyunlar için en iyi görsel kaliteyi sunuyor.
20-40 bin TL bütçe ile 9000 serisi alabileceği için çok önemi yok. FSR 4'te gayet iyi iş yapıyor.

Hocam kullanan biliyor kartı 2 yıl bilgisayarcıda çalıştım çok nadir NVIDIA kartları geldi onlarda RTX serisi degil GT falan full AMD ekran kartı geliyordu onarıma D: Bende 4060 Ti var oynatmadıgı oyun yok fg olsun DLSS olsun yüksek performans sunuyor sorunsuz bir şekilde. AMD işlemcide 1 numara ama ekran kartında F/P olarak iyiler sadece.
AMD HD, AMD R veya RX 400/500 filan geliyorsa iş çok farklı.

Hangi oyun hocam o RDR falan dersiniz şimdi 😥 sahte FPS derken YT'den gördüğünüz AMD fanı adamların anlattığı zırvaları dinlemişsiniz bayağı.

20-40 bin TL bütçe ile 9000 serisi alabileceği için çok önemi yok. FSR 4'te gayet iyi iş yapıyor.

AMD HD, AMD r veya RX 400/500 filan geliyorsa iş çok farklı.

FSR4 gayet iyi ancak şu an DLSS 4.5 en güzel gözüken upscaling o sebeple hikayeli oyun diye belirttim zaten.
DLAA:
1768836022315.png
FSR AA:
1768836053648.png
Kaynak TechPowerUp.

7800 XT FSR3 kullanıyor ve TAA'den bile kötü görseller elde ediyor. Özellikle Wukong ve KCD2 gibi çok fazla detay olan oyunlarda bulanık ya da piksel görüntü veriyor.

Evet FSR3 kullanıyor ve sadece denemek için açtığım oyunlarda normal görüntü ile FSR açıkken görüntü arasında fark göremedim. Quality modunda denedim. Kaldı ki bu kartın 2K da bile FSR'a gerek duyduğu oyun 1-2 oyunu geçmez.

FSR4 gayet iyi ancak şuan dlss 4.5 en güzel gözüken upscaling o sebeple hikayeli oyun diye belirttim zaten.
DLAA:
Fsr AA:
FSR için görselde keskinliği yüksek ayarlamışlar doğrusu. (Ayarlanabilir olması iyi aslında.) Durum bir de şu: RX 9070XT/9070 ve RX 9060XT ile rakibi NVIDIA kartların fiyatları çok fazla. F/P oranı RX 9000'de cidden iyi olmasa zaten kimse önermez.

Hangi oyun hocam o RDR falan dersiniz şimdi 😥 sahte FPS derken YT'den gördüğünüz AMD fanı adamların anlattığı zırvaları dinlemişsiniz bayağı.

Aklına ne gelirse oynamışımdır diye düşünüyorum. Çok sevdiğiniz MFG'nin görüntüyü çamur edip ms çıkardığını bilmeyen yoktur herhalde yani.

FSR4 gayet iyi ancak şu an DLSS 4.5 en güzel gözüken upscaling o sebeple hikayeli oyun diye belirttim zaten.
DLAA:
FSR AA:
Kaynak TechPowerUp.

Görsel paylaşırken taraflılığı bırakmanızı öneririm.

1768836243013.png

1768836260641.png

Üstteki fotoğraf FSR3 quality, alttaki DLSS quality

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı