Comnet nasıldır?

Hocam 100 Mbps paketini alırsanız o sizin hızınızı 50'ye sabitler. 50 Mbps alırsınız ona Şüphe yok. Ama Gürültü Marjı diye adlandırdığımız SNR değeriniz oldukça düşük olur. SNR'ın ne kadar fazlaysa hat o kadar stabildir. Eğer siz hattınızda stabilite oldukça iyi olsun problem yaşamayayım diyorsanız kesinlikle 35 Mbps alın.

Keenetic modeminiz varsa 100 Mbps paketini alıp 50 Mbps'sini kullanırsınız. ve VDSL SNR Margin ayarında kararlılığı arttırarak güzelce bir bağlantı da kurabilirsiniz. Keenetic modeminiz yoksa 100 Mbps paketini almayın. Ama Keenetic varsa cesaret edebilirsiniz.
Hocam benim aklıma bir şey daha takıldı rahatsız ediyorum tekrardan. Comnet'ten altyapı sorgulattığımda 54 Mbps geliyor fakat modem arayüzünden DSL istatistiklerine baktığımda Attainable Net Data Rate bazen 41 bazen 37 falan geliyor. Neden böyle bir fark var? Yada hangisi gerçek maksimum hız?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 96
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 191
Hocam benim aklıma bir şey daha takıldı rahatsız ediyorum tekrardan. Comnet'ten altyapı sorgulattığımda 54 Mbps geliyor fakat modem arayüzünden DSL istatistiklerine baktığımda Attainable Net Data Rate bazen 41 bazen 37 falan geliyor. Neden böyle bir fark var? Yada hangisi gerçek maksimum hız?
Hocam modem arayüzündeki şu anki gerçek alabileceğiniz hız. Eğer iç tesisatı yeniler ve kusursuz hale getirirseniz ise 54 Mbps gibi değerler görebilirsiniz.

TurkNet paketim aktif oldu;
Şimdi lafım buradan ComNet 'deki arkadaşlara.. Hani sorun telekomdaydı. Hani bina içerisinde kablolamada sorun vardı??

Buyurun test sonuçları;

Dosya Ekleri

• ComNet_TurkNet_Karsilastirma.PNG
    ComNet_TurkNet_Karsilastirma.PNG
    36,3 KB · Görüntüleme: 193
O zaman 35 Mbps paketini alsam sorun yaşamam değil mi?
Hocam biraz kötü hattınız attığınız değerleri inceledim de; Hat zayıflaması var. SNR Margin'de sınırda bana göre. 35 Mbps paketini alın. Eğer sağlıklı çalışsın internet hızı fazla önemli değil derseniz Comnet'e 24 Mbps'ye yada 28 Mbps'ye sabitlemelerini isteyin. Hattınızda zayıflamalar var yani şöyle söyliyim şimdi siz eğer 35 Mbps paketi tercih ederseniz hat zayıflamalarına bakarsak az çok problem yaşayacaksınız. 24 civarı sizin için iyi olacaktır. İç tesisatı yenilemenizi şiddetle öneririrm.

Hocam biraz kötü hattınız attığınız değerleri inceledim de; Hat zayıflaması var. SNR Margin'de sınırda bana göre. 35 Mbps paketini alın. Eğer sağlıklı çalışsın internet hızı fazla önemli değil derseniz Comnet'e 24 Mbps'ye yada 28 Mbps'ye sabitlemelerini isteyin. Hattınızda zayıflamalar var yani şöyle söyliyim şimdi siz eğer 35 Mbps paketi tercih ederseniz hat zayıflamalarına bakarsak az çok problem yaşayacaksınız. 24 civarı sizin için iyi olacaktır. İç tesisatı yenilemenizi şiddetle öneririrm.
İç tesisatı yenilemekten kastınız nedir acaba?

@erengore
Hocam Keenetic modeminizde VDSL SNR Margin'i 12 yapıp dener misiniz?
[/QUOTE]

Valla hocam snr margini 12db yapmışım zaten en son konuştuğumuzda, şimdi 5 dk yine gözlemledim, 7,8db, 10,9db, 8,9db, 9,7db, 11,9db, 7,6db, 11,7db, 7,7db

sürekli böyle 20-30 saniyede bir bir dibe düşüyor, bi 12db civarlarına çıkıyor, sürekli olay bu dip, tavan dip, tavan anlamadım gitti yarın arayıp söyleyeceğim bu durumu, umarım port değişikliğine sıkıntı çıkarmazlar da sorunu çözeriz :)

hocam bu alttaki kırmızı kutudaki değerler nedir neden kırmızı acaba?
Ekran Alıntısı.JPG

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    51,8 KB · Görüntüleme: 135
@erengore
Hocam Keenetic modeminizde VDSL SNR Margin'i 12 yapıp dener misiniz?

Valla hocam snr margini 12db yapmışım zaten en son konuştuğumuzda, şimdi 5 dk yine gözlemledim, 7,8db, 10,9db, 8,9db, 9,7db, 11,9db, 7,6db, 11,7db, 7,7db

sürekli böyle 20-30 saniyede bir bir dibe düşüyor, bi 12db civarlarına çıkıyor, sürekli olay bu dip, tavan dip, tavan anlamadım gitti yarın arayıp söyleyeceğim bu durumu, umarım port değişikliğine sıkıntı çıkarmazlar da sorunu çözeriz :)

Eki Görüntüle 879298
[/QUOTE]

Hocam merhaba,
Bu yaşadığınız sorunu bir çok kişi firma far etmiyor yaşıyor sebebini bende anlamadım ama snr margarinin benim bildiğim düşmesinin 3 sebebi vardır:
1:İç tesisat ve kablo kalitesi cat6 şart
2: Ankastre kutusu problemli olabilir ama cat6 direk ek yapmadan çekildiyse bu şıkta eleniyor
3: Port arızalı olabilir veya saha dolabı çok yoğundur akşamları snr margarin düşebilir
Eğer kanıtlı şekilde durumu anlatırsanız yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Eki Görüntüle 879298

Hocam merhaba,
Bu yaşadığınız sorunu bir çok kişi firma far etmiyor yaşıyor sebebini bende anlamadım ama snr margarinin benim bildiğim düşmesinin 3 sebebi vardır:
1:İç tesisat ve kablo kalitesi cat6 şart
2: Ankastre kutusu problemli olabilir ama cat6 direk ek yapmadan çekildiyse bu şıkta eleniyor
3: Port arızalı olabilir veya saha dolabı çok yoğundur akşamları snr margarin düşebilir
Eğer kanıtlı şekilde durumu anlatırsanız yardımcı olacaklarını düşünüyorum.
[/QUOTE]

Hocam iç tesisatı cat6 kablo ile eksiz şekilde modem arkasına kadar 1 sene olmadı çekeli, ya kutuda yada sorun portta, yani bunu nasol kanıtlı şekilde söyleyebilirim bilmiyorum çok olsa videosunu çekerim 1 dk içinde bile snr margin değeri en az 4-5 defa yükselip düşüyor.
Bakalım yarın görüşeceğim comnetle belki çözerler durumu mu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı