Merhaba Technopat! Son zamanlarda çok duyduğumuz balon firma olan Comnet ile ilgili birkaç bilgi vereceğim. Bu firmayı ping konusunda iyi olarak biliyoruz ve genelde geçiş veya başvuru yapanlar bunun için yapıyor. Bir amatör YouTuber tarafından duyurdular adını. Bu firma yeni birkaç senedir internet hizmeti veriyor. Data Center konusunda forumlardan bildiğimiz kadarıyla çok fazla sabıkası var. Genelde müşterileri ile iletişimi tutumu tarafında şikayet var ki bu da gerçek. 1 ay önce TurkNet'den Comnet'e geçiş yaptım. Normalde sattığı 100 Mbps internet paketi diğer internet sağlayıcılarına göre daha fazla ücret alınmakta. Yaptıkları ilk hata belgeleri internet üstü yüklememize rağmen kargoyla ulaştırmamızı istedileri. Bu çok normal bir durum buraya kadar sorun yok fakat kargo firması olarak "Yurtiçi Kargo" ile anlaşmışlar. Gönderilen belgelerin ücretini biz ödüyoruz (30TL). İkinci hataları geçiş işlemi yapıldığı gün internetin sürekli kopması oldu ve bana verdikleri kullanıcı adı ile şifre yanlış çıktı. Üçüncü hataları ve en önemlisi arza durumunda Türk Telekom'a kayıt bırakmıyorlar. Alt yapım fiber FTTH bu tür alt yapıda arza olması az ihtimal fakat çok fazla ani kesinti yaşıyordum. İletişim konusuna gelirsek tahminimce az sayıda çalışan kişi var ki Videolarda'da görüyoruz ki çalışan kişi sayısı az. Hafta içi telefon ile destek verebildiklerini söylüyorlar fakat arza durumunda aradığınızda internet üstü kayıt bırakın deniliyor. İnternet üstü bırakılan kayıtlara çok hızlı cevap veriyorlar TurkNet'in aksine fakat verdikleri cevaplar saçma ve sorunu çözer yönelikte değil. Ki zaten aradığınızda karşınızdaki kişinin amatör olduğunu her ihtimalde anlıyorsunuz resmen kurumsalıkla alakaları yoklar. Ping değerlerine gelirsek çok fazla şişiriliyor tek avantajı cloudflare ile aralarındaki 1 ms. Ülke içi pingleri TurkNet'e göre kötü. Örneğin Valorant sunucularına TurkNet daha hızlı erişebiliyor. Ayrıca günün yoğun saatlerinde "POP noktasına" olan pinginiz artıyor hiçbir zaman sabit kalmıyor. Valorant sabah oynarken 36 ms alıyorsam akşam oynarken 45 ms alıyorum ve bu da can sıkıyor çünkü hem daha fazla para veriyorsunuz hem de daha kötü bir hizmet alıyorsunuz. Şu anda firma veri merkezi hizmetindense internet hizmeti vermeye yöneldiğini anlıyoruz yeni bir arayüz ile. Lütfen internetdeki şişirmelere gelmeyin çok amatör bir hizmet alıyorsunuz destek verilmiyor teknik olarak yetersizler. Ayrıca bir YouTuber'a 1 Gbps paket tanımlamışlar oda övüp duruyor. Normalde Türk Telekom alt yapısında 100 Mbps üstü alamazsınız bu arkadaş almış bireysel olarak ve sorduğunuzda veri merkezi ile aramda özel hat ver deniliyor halbuki bu da yalan ev adresini Google Maps aracılığı ile buldum kendi bloğunda sadece Türk Telekom alt yapısı var diğer bloklarda Türksat alt yapısı mevcut.comnet üzerinde hız sorgulaması yaptığımızda bu şahısın adresini, bloğundaki 12 dairenin hepsinede Max 100 Mbps verilebilir görünüyor. Ayrıca tekrar TurkNet'e geçitim bu firmaya ödediğim internet ücreti kargo ücretleri vs dahil 300 TL çöp oldu. Olur da ileride bu firma kendini düzeltirse tercih edilebilir fakat şu anda şahsi fikrim tercih edilemez.
Son düzenleyen: Moderatör: