Cooler Master Masterliquid 120 dereceler normal mi?

Ben de 3600X'te Master Liquid 120 kullanıyorum. CBP kapalıyken boşta 39-45 arası, açıkken 45-55 arası değişiyor sıcaklık. Yani değerleriniz normal.

Ryzen 5 3600 kullanıcısıyım ve stok soğutucu yerine kullandığınız sıvı soğutmayı düşünüyorum. CPB ve PBO kapalı iken stok soğutucu ile sistemi yükte 70-72 derece civarında kullanabiliyorum. Kullandığınız sıvı soğutucu ile ilgili görebildiğim tek olumsuzluk sesinden rahatsız olduğunu belirten kullanıcılar oldu. Sizin ses konusunda ekleyebileceğiniz bir şey var mı?

Ryzen 5 3600 kullanıcısıyım ve stok soğutucu yerine kullandığınız sıvı soğutmayı düşünüyorum. CPB ve PBO kapalı iken stok soğutucu ile sistemi yükte 70-72 derece civarında kullanabiliyorum. Kullandığınız sıvı soğutucu ile ilgili görebildiğim tek olumsuzluk sesinden rahatsız olduğunu belirten kullanıcılar oldu. Sizin ses konusunda ekleyebileceğiniz bir şey var mı?
Başlarda sesten ben de şikayetçiydim. İlk montajımda egzos çıkışına takmıştım radyatörünü acayip sesli gelmişti daha sonra kasa üstüne taktim nedendir bilinmez, belki ben alıştım, sesi daha az gelmeye başladı. Ama sesi yüksek diyebilirim. İlerde güzel bir fanla değiştirebilirim. Yalnız eklemeden edemeyeceğim 3600’ün stok soğutucusu 3600X’in stok soğutucusundan daha küçük olmasına rağmen yük altında gayet iyi sonuç veriyormuş. Sıcaklık değerleriniz iyiymiş.

Başlarda sesten ben de şikayetçiydim. İlk montajımda egzoz çıkışına takmıştım radyatörünü acayip sesli gelmişti daha sonra kasa üstüne taktim nedendir bilinmez, belki ben alıştım, sesi daha az gelmeye başladı. Ama sesi yüksek diyebilirim. İleri de güzel bir fanla değiştirebilirim. Yalnız eklemeden edemeyeceğim 3600’ün stok soğutucusu 3600X’in stok soğutucusundan daha küçük olmasına rağmen yük altında gayet iyi sonuç veriyormuş. Sıcaklık değerleriniz iyiymiş.

Kasamın önü mesh yapıda, 2 adet Arctic P14 140mm fanla temiz hava çekiyorum buradan, arkada 120mm egzoz fanı mevcut, üstte yine 2 adet Arctic P14 fan ile işlemci bölgesindeki sıcak havayı hızlıca atıyor sistem. Değerler bu nedenle stok soğutucuya göre iyi seviyede. Arctic fanların hakkını teslim etmem gerek, fiyatına göre performansından çok memnunum. Ancak tabii ki CPB kapalı iken bu değerleri görebiliyorum. Ayrıca Xigmatek termal macun ile tekrar montajladım soğutucuyu. Sıvı soğutmaya geçmek istememin temel sebebi de CPB gibi özellikleri açmak istemem :)

Son düzenleme:
Benim de kasamın önü full mesh yapı ve toplamda sıvı soğutma da dahil olmak üzere 8 fan da takılı ama yük altında ben de sizinle aynı değerleri alıyorum 😀 Tabi takılı olan 7 adet Dark fanlar, Arctic fanlara göre kötü performansa sahip.

İmzanızdan görebildiğim kadarıyla sistemlerimiz birbirinden çok uzak değil. 3600X'in CPB kapalı dahi olsa 200MHz daha yüksek bir frekansta çalıştığını ve 95W TDP değerinde olduğunu hatırlıyorum. Bence günümüz sistemlerinde ikimizin de gördüğü sıcaklıklar normal duruyor. Stok soğutucuda canımı sıkan bir diğer husus aslında anakartlarımızın tasarımıyla alakalı. VRM modüllerinin soğutucularının üzerine işlemci üzerinde ısınan havayı üflüyor stok soğutucular. Sıvı soğutucunun o bölgede daha ferah bir alan oluşturacağını ve kasa içindeki temiz havanın VRM modüllerine daha kolay ulaşmasını sağlayacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı