Cooler Master Masterliquid ML240L fan sesi

Gigabyte fan yazılımı aç o 2 fanın bağlı olduğu fan ayarını rpm fixed mode yazıyor ona geç. Bende öyle yapınca düzeliyor. Herhalde sabitliyor hızı
O fan yazılımı bios üzerindeki mi yoksa başka bir masaüstü programı var mı?

Bende'de aynı soğutucu var.
Elimde 3 Adet Air Pressure fan ve 2 adette AirFlow fan mevcut.
5 Fanın 4'ünde bu sesi var. Ama fanları kasanın üstüne takınca bu sesi alıyorum.
Cooler master fanlarda kronik bir sıkıntıdır bu. Devir çok yükseldiğinde bu sesi yapmazlar. Ara devirlerde (800-1400Rpm) bu sesi yapıyorlar.

Bende'de aynı soğutucu var.
Elimde 3 Adet Air Pressure fan ve 2 adette AirFlow fan mevcut.
5 Fanın 4'ünde bu sesi var. Ama fanları kasanın üstüne takınca bu sesi alıyorum.
Cooler master fanlarda kronik bir sıkıntıdır bu. Devir çok yükseldiğinde bu sesi yapmazlar. Ara devirlerde (800-1400Rpm) bu sesi yapıyorlar.
Benim radyatör de üst tarafa takılı öne takmadım üst daha mantıklı diye sizce ön tarafa mı takmalıyım?

Benim radyatör de üst tarafa takılı öne takmadım üst daha mantıklı diye sizce ön tarafa mı takmalıyım?

O senaryo duruma göre değişir. Bende CM H500 var kasa olarak radyatör öne takılı. Kasanın önünde de iki adet 200mm fan var. Radyatörün kasa içindeki ısınmış havayı alıp dışarı atmasındansa önden direkt temiz ve serin hava alması bence çok daha mantıklı olur.
CM air balance kullanıyorum yüzde 65 'de aynı ses var yüzde 75 'de ses gidiyor 360 AIO almayı düşünüyorum ama bu yüzden biraz tedirginim.

Şans işi o. 3 adet fanla gelecek. Radyatörü dikey yani öne takınca sorun yaşamayacaksın yüksek ihtimal. Ama kasa üstüne takınca egsoz görevi göreceği için fanları içerden dışarı doğru havayı atacak şekilde takacaksın ve muhtemelen bu sıkıntı olacak. Genelde RGB fanlarında oluyor bu sorun CM'de. Düz fanlarda yok.

O senaryo duruma göre değişir. Bende CM H500 var kasa olarak radyatör öne takılı. Kasanın önünde de iki adet 200mm fan var. Radyatörün kasa içindeki ısınmış havayı alıp dışarı atmasındansa önden direkt temiz ve serin hava alması bence çok daha mantıklı olur.

Şans işi o. 3 adet fanla gelecek. Radyatörü dikey yani öne takınca sorun yaşamayacaksın yüksek ihtimal. Ama kasa üstüne takınca egsoz görevi göreceği için fanları içerden dışarı doğru havayı atacak şekilde takacaksın ve muhtemelen bu sıkıntı olacak. Genelde RGB fanlarında oluyor bu sorun CM'de. Düz fanlarda yok.
Tamam dediğiniz gibi yapacağım ancak bir şey daha soracam fanların yönünü fotoğrafta attığım gibi takmam lazım demi?

Dosya Ekleri

• A1DD9C2E-7298-4FEB-BF7D-9CB706FDFAE0.jpeg
    A1DD9C2E-7298-4FEB-BF7D-9CB706FDFAE0.jpeg
    33,8 KB · Görüntüleme: 241
  • 8A664075-1D80-471F-80C1-1CAC28EB17F4.jpeg
    8A664075-1D80-471F-80C1-1CAC28EB17F4.jpeg
    28,2 KB · Görüntüleme: 254
Tamam dediğiniz gibi yapacağım ancak bir şey daha soracam fanların yönünü fotoğrafta attığım gibi takmam lazım demi?

Radyatörleri kasanın ön tarafına takmak daha verimli oluyor. Havayı kasa önünden alıp, ısınan havayı da üst ya da arkadan atması gerekir. Önde bulunan 3 adet fan havayı radyatöre verir. Radyatöre bağlı olan 2 fan da önden aldığı havayı içeri doğru verir. Fan yönleri için doğru montaj eklediğim fotoğraflardaki gibidir;

20190914_211150.jpg

20190914_211248.jpg

Dosya Ekleri

• 20190914_211150.jpg
    20190914_211150.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 171
  • 20190914_211248.jpg
    20190914_211248.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 158
Radyatörleri kasanın ön tarafına takmak daha verimli oluyor. Havayı kasa önünden alıp, ısınan havayı da üst ya da arkadan atması gerekir. Önde bulunan 3 adet fan havayı radyatöre verir. Radyatöre bağlı olan 2 fan da önden aldığı havayı içeri doğru verir. Fan yönleri için doğru montaj eklediğim fotoğraflardaki gibidir;

Eki Görüntüle 438493
Eki Görüntüle 438494
Hocam şimdi dediğiniz gibi öne takacaktım ama ilk kasayı montajlarken üste taktım ve bunu çıkartıp öne takmak bana baya zahmet verecek gibi. Üstte kalsa bir soruna yol açar mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı