Core 2 Duo E4500 uyumlu anakart SATA kaç destekler?

Makaleler
1
Sorum aynı başlıktaki bu işlemci bana ait değil kuzenimin PC çok eski zaten anlamışsınızdır. Şimdi bu bilgisayar çok yavaş şimdi buna SSD taksak ne olur diye sordular. Bende anakartı bilmediğim için SATA kaç desteklediğini bilmediğimden SSD'den ne kadar performans alırlar bilemedim. Size danışmak istedim sizce Intel Core 2 Duo E4500 işlemcili bir bilgisayarın anakartı SATA kaç destekler? SSD takmak sizce performans yükseltir mi bu bilgisayarda? SSD taksak ne kadar daha idare eder? Zaten EBA, YouTube falan için kullanıyorlar internet için oyun yok zaten. Yoksa boşa masraf yeni PC mi topla dersiniz?

Sorum aynı başlıktaki bu işlemci bana ait değil kuzenimin PC çok eski zaten anlamışsınızdır. Şimdi bu bilgisayar çok yavaş şimdi buna SSD taksak ne olur diye sordular. Bende anakartı bilmediğim için SATA kaç desteklediğini bilmediğimden SSD'den ne kadar performans alırlar bilemedim. Size danışmak istedim sizce Intel Core 2 Duo E4500 işlemcili bir bilgisayarın anakartı SATA kaç destekler? SSD takmak sizce performans yükseltir mi bu bilgisayarda? SSD taksak ne kadar daha idare eder? Zaten EBA, YouTube falan için kullanıyorlar internet için oyun yok zaten. Yoksa boşa masraf yeni PC mi topla dersiniz?
Kral, oyun oynamıyorsan, öyle büyük boyutlu dosyalarla da işin yok anladığım kadarıyla, bilgisayarının yavaş açılması senin için sorun olmuyorsa istersen USB tak hiç fark etmez.

%95 ihtimalle SATA 2'dir ve 250 m/b'e kadar hız alabilirsiniz.
Ancak anakart modelini söylerseniz tam emin olabiliriz.

Hocam malum virüs var kuzenimin evine gidemiyorum onlarda zaten kasa açmayı bilmiyorlar. Bu yüzden hocam anakart modelini bilemiyorum. Sadece işlemci bilgisi var elimde.

Kral, oyun oynamıyorsan, öyle büyük boyutlu dosyalarla da işin yok anladığım kadarıyla, bilgisayarının yavaş açılması senin için sorun olmuyorsa istersen USB tak hiç fark etmez.

Hocam PC benim değil kuzenimin onlarında zerre oyun derdi yok. Sadece PC internete bile girerken yavaş hatta sanki yavaş kelimesi yetmez Chrome açınca sanki bilgisayar mavi ekran verecek o durumda. Yani neredeyse hiçbir şey olmuyor.

Kral, kuzeninin kullandığı işlemci günümüz için pek iyi değil. SSD almaktansa işlemciyi değiştirmenizi tavsiye ederim. Ben Intel i5 çift çekirdek min. 2.60 - Max. 3.60GHz işlemciyle oyunda oynuyorum, İnternet'te de sorunsuz gezebiliyorum. Pek detay veremediğinden kesin bir şey diyemiyorum.

Sorun yalnızca Google'nin geç açılması olsaydı evet SSD kesin çözüm olurdu ama siz Google'nin kastığından bahsediyorsunuz. Büyük ihtimalle sorun düşük işlemci gücü + büyük işletim sistemi. Kuzeniniz hangi işletim sistemini kullanıyor hatırlıyor musunuz?

Kral, kuzeninin kullandığı işlemci günümüz için pek iyi değil. SSD almaktansa işlemciyi değiştirmenizi tavsiye ederim. Ben Intel i5 çift çekirdek min. 2.60 - Max. 3.60GHz işlemciyle oyunda oynuyorum, Internet'te de sorunsuz gezebiliyorum. Pek detay veremediğinden kesin bir şey diyemiyorum.

Sorun yalnızca Google'nin geç açılması olsaydı evet SSD kesin çözüm olurdu ama siz Google'nin kastığından bahsediyorsunuz. Büyük ihtimalle sorun düşük işlemci gücü + büyük işletim sistemi. Kuzeniniz hangi işletim sistemini kullanıyor hatırlıyor musunuz?

Ben xeona geçmeden SSD ile E6600 kullanıyordum günlük kullanımda o kadar yavaş değildi.

Hocam Windows 7 ancak olması lazım ya da Vista emin değilim. Sorarım şimdi.

Dipnot : Emin oldum hocam Windows 7 kullanıyormuş.
1_Daha bilgisayarın kasasını açamayan birisi kesin virüs yemiştir bir tarama yapım ücretsiz bir antivirüsle, eğer önemli doyaları yoksa format atın. Virüsler hakkında bilgin varsa eğer, formattan önce bilgisayarla temas eden cihazları sanal makina üzerinde temizle(bu risklidir virüsü tekrar bulaştıra bilirsin) veya temizleyemiyorsanız bir daha o bilgisayara takmayın. Navigasyondan bile tekrar bulaşabiliyor dikkat edin.
2_RAM bilgilerini biliyorsan yazar mısın? RAM'leri düşük olabilir.
3_Daha hafif bir tarayıcı kullanabilir. Zaten oyunda oynamıyormuş, Linux kurmanı tavsiye ederim. Bu gün işlemci ve RAM'e hiç uğramadan çalışabilen Linux sürümleri mevcuttur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı