Çözüldü Core 2 Duo E4600 95 dereceye çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Öğrenici

Picopat
Daha fazla  
İşlemcim oyun oynarken 95 dereceye çıkıyor. E33681-001 fan takılı üzerinde. Güç kaynağım yetmiyor mu acaba? 12V çıkışından 252W veriyor.

Çözüm
Soğutucunu kontrol et, bazen soğutucuyu tutan tırnaklar kırık olabiliyor ve işlemciye tam basmayınca sıcaklık sorunları ortaya çıkıyor. Termal macununu da kontrol edin.
Ekran kartım R7 240 yeni aldım 2. el. Xeon işlemciler 771 pinli olduğu için o riske girmek istemiyorum.
Hocam 771 pinden 775'e dönüştürülmüş haliyle satılıyorlar. Sadece Xeon için BIOS kuruyorsunuz ve işlemciyi anakarta takıyorsunuz. Ayrıca R7 240 ile de X5460 iyi gider.

Hocam 771 pinden 775'e dönüştürülmüş haliyle satılıyorlar. Sadece Xeon için BIOS kuruyorsunuz ve işlemciyi anakarta takıyorsunuz. Ayrıca R7 240 ile de X5460 iyi gider.
Anladım. Ama çevremde hiç X5460 bulamadım. Kargoyla da güvenemiyorum. Onun yerine 100₺'ye Q8400 buldum

Anladım. Ama çevremde hiç X5460 bulamadım. Kargoyla da güvenemiyorum. Onun yerine 100₺'ye Q8400 buldum
Hocam o zaman onu alabilirsiniz veya Q9400 bulabilirseniz o da olur. İkisi de R7 240'ı beslerler.

Fanı oturtmamış olmanız muhtemel. Termal macun olmasa bile fan iyi oturursa stok fan olsa bile 50-60 derecede geziyor. Çok zorlasanız bile 70-75 en fazla 95 olmaz yani anakartta ısı koruması falan da mı yok belli bir sıcaklığa gelince kendi kapatır kasayı normalde işlemciye zarar gelmemesi için.

Güç kaynağım yeterli olur mu onu bilmiyorum. 12V çıkışından 252W veriyor. Ayrıca Q8400 alırsam fan alamam. Yine yüksek sıcaklıkları görür müyüm?
Stok fanla kullanabilirsiniz. Sorun olacağını sanmıyorum. Eğer PSU yetmez diye düşünüyorsanız, aşağıdaki linkten sistemin ne kadar güç çektiğini ve önerilen gücü görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı