Çözüldü Core 2 Duo E4600 95 dereceye çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Öğrenici

Picopat
Daha fazla  
İşlemcim oyun oynarken 95 dereceye çıkıyor. E33681-001 fan takılı üzerinde. Güç kaynağım yetmiyor mu acaba? 12V çıkışından 252W veriyor.

Çözüm
Soğutucunu kontrol et, bazen soğutucuyu tutan tırnaklar kırık olabiliyor ve işlemciye tam basmayınca sıcaklık sorunları ortaya çıkıyor. Termal macununu da kontrol edin.
En son 4-5 yıl önce sürmüştüm sanırım macunu. İşlemciden kaynaklandığını düşündüm 2. el Q8400 almayı düşünüyordum.
6 Yıllık bilgisayarıma macun bakımı yapmadığım için işlemci 97 dereceyi görmüştü :D
Ben daha 97 yi görmedim. Macunu yenilemezsem göreceğim galiba.😅
Macun bakımını en son ne zaman yaptınız ve stok fan kullanmamaya çalışın.
Ucuza bir fan önerir misiniz?
Soğutucunu kontrol et, bazen soğutucuyu tutan tırnaklar kırık olabiliyor ve işlemciye tam basmayınca sıcaklık sorunları ortaya çıkıyor. Termal macununu da kontrol edin.
Soğutucunun tırnaklarından birisi tam oturmuyordu sabah. Dediğiniz gibi olabilir. Ama fan sallanmıyor şuan

En son 4-5 yıl önce sürmüştüm sanırım macunu. İşlemciden kaynaklandığını düşündüm 2. el Q8400 almayı düşünüyordum.

Ben daha 97 yi görmedim. Macunu yenilemezsem göreceğim galiba.😅

Ucuza bir fan önerir misiniz?

Soğutucunun tırnaklarından birisi tam oturmuyordu sabah. Dediğiniz gibi olabilir. Ama fan sallanmıyor şuan
Bunu bulabildim.

Üstte arkadaşlar sebeplerini söylemiş. Ben de bir şey söyleyeyim madem. Oyun oynarken arkada Discord'u açık bırakma. Bırakırsan işlemci ısınır ve PC donmaya başlar. Core 2 Duo serisiyle oyun oynarken Discord kullanmak biraz zor bir iş. Örneğin LoL oynuyorsan oyundan konuş, bu sayede işlemci o kadar ısınmaz ve fazla kullanılmaz.

Q8200 vardı bende iyidir overclockla kullanıyordum. Q8400 de iyidir sağlam işlemcidir.
Anakartım overclock desteklemiyor. ECS G31T-M7 anakartım.
Üstte arkadaşlar sebeplerini söylemiş. Ben de bir şey söyleyeyim madem. Oyun oynarken arkada Discord'u açık bırakma. Bırakırsan işlemci ısınır ve PC donmaya başlar. Core 2 Duo serisiyle oyun oynarken Discord kullanmak biraz zor bir iş. Örneğin LoL oynuyorsan oyundan konuş, bu sayede işlemci o kadar ısınmaz ve fazla kullanılmaz.
Discord çok nadir açıyorum. Oynadığım oyunda zaten Witcher 1.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı