Çözüldü Core 2 Duo E4600 95 dereceye çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Öğrenici

Picopat
Daha fazla  
İşlemcim oyun oynarken 95 dereceye çıkıyor. E33681-001 fan takılı üzerinde. Güç kaynağım yetmiyor mu acaba? 12V çıkışından 252W veriyor.

Çözüm
Soğutucunu kontrol et, bazen soğutucuyu tutan tırnaklar kırık olabiliyor ve işlemciye tam basmayınca sıcaklık sorunları ortaya çıkıyor. Termal macununu da kontrol edin.
Fanı oturtmamış olmanız muhtemel. Termal macun olmasa bile fan iyi oturursa stok fan olsa bile 50-60 derecede geziyor. Çok zorlasanız bile 70-75 en fazla 95 olmaz yani anakartta ısı koruması falan da mı yok belli bir sıcaklığa gelince kendi kapatır kasayı normalde işlemciye zarar gelmemesi için.
Fanı tekrar çıkarıp taktım. Bakacağım şimdi ısısına. Isı koruması kapalı gözüküyor BIOS'ta.
Stok fanla kullanabilirsiniz. Sorun olacağını sanmıyorum.
Tamam teşekkür ederim.
Stok fanla kullanabilirsiniz. Sorun olacağını sanmıyorum. Eğer PSU yetmez diye düşünüyorsanız, aşağıdaki linkten sistemin ne kadar güç çektiğini ve önerilen gücü görebilirsiniz.
Ses kartının özelliklerini bilmediğim için net bir şekilde öğrenemiyorum.

Son düzenleme:
Fanı tekrar çıkarıp taktım. Bakacağım şimdi ısısına. Isı koruması kapalı gözüküyor BIOS'ta.

Tamam teşekkür ederim.

Şöyle tırnakları aşağıda iyi oturmalı yani olay siyah plastik parçasını çevirmekte değil. Önce siyah parçaları yukarı doğru çekip tırnakları sokete oturtmanız lazım. Daha sonra siyahların üstüne basınca kendi kendine sıkışıyor fandan tutup kasayı kaldırabiliyorum ben o kadar sağlam olmasına gerek yok ama elinizle çekince gelmemesi lazım elinize. Böyle olursa sıkıntı çıkmaz. Q8300 işlemci de eski kasamda vardı çoğu işinizi görür elinizdekiyle LoL'de CS'de bile drop giriyor OC yapmazsanız Q8300'de sıkıntı çıkmıyor ama Warframe falanda oynamıştım işlemciyle gerçi sistem gereksinimleri ne alemde bilmiyorum ama.

Şöyle tırnakları aşağıda iyi oturmalı yani olay siyah plastik parçasını çevirmekte değil. Önce siyah parçaları yukarı doğru çekip tırnakları sokete oturtmanız lazım. Daha sonra siyahların üstüne basınca kendi kendine sıkışıyor fandan tutup kasayı kaldırabiliyorum ben o kadar sağlam olmasına gerek yok ama elinizle çekince gelmemesi lazım elinize. Böyle olursa sıkıntı çıkmaz. Q8300 işlemci de eski kasamda vardı çoğu işinizi görür elinizdekiyle LoL'de CS'de bile drop giriyor OC yapmazsanız Q8300'de sıkıntı çıkmıyor ama Warframe falanda oynamıştım işlemciyle gerçi sistem gereksinimleri ne alemde bilmiyorum ama.
Şuan fan dediğiniz gibi. Bakalım nasıl olacak sıcaklık.

Bilgisayarı açamadım😅. Sanırım statik elektrik birikti. Kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor.
Tüm güç kablolarını çıkarın. Kasa başlatma tuşuna basılı tutun. Bi 10 DK bekleyin ve PC'yi açın.

Bilgisayarı açamadım😅. Sanırım statik elektrik birikti. Kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor.

Eski kasa çok geldi başıma RAM'lere dokununca bile görüntü gidiyor iki tane varsa birini çıkarıp deneyin olmazsa diğerini çıkarıp deneyin görüntü hala gelmezse bir yumuşak bir silgi ile alt kısımlarını silin açılır en azından ben böyle yapıyordum.

Tüm güç kablolarını çıkarın. Kasa başlatma tuşuna basılı tutun. Bi 10 DK bekleyin ve PC'yi açın.
Bunu denedim ekrana görüntü gelmedi yine.
Eski kasa çok geldi başıma RAM'lere dokununca bile görüntü gidiyor iki tane varsa birini çıkarıp deneyin olmazsa diğerini çıkarıp deneyin görüntü hala gelmezse bir yumuşak bir silgi ile alt kısımlarını silin açılır en azından ben böyle yapıyordum.
RAM'lerden birini çıkardım olmadı. Diğerini çıkartınca geldi görüntü. Birazdan işlemci ısısını tekrar söylerim. 🙂
Sonuçları bekliyorum takipteyim.
Sorun fandaymış herhalde. 80 derecenin üstüne çıkmadı sıcaklık. Macunu yenileyince de düşer.

Son düzenleme:
Sorun fandaymış herhalde. 80 derecenin üstüne çıkmadı sıcaklık. Macunu yenileyince de düşer.
Fanı iyice temizleyip macun yenileyince gözle görülür bir fark oluşacaktır. Ancak ben yine de Quad işlemci almanızı öneririm. Core 2 Duo serisi (2 çekirdekli olduğu için) bazı oyunlarda Discord arkada açıkken kasma yapar vs. ama Quadda yapmaz. Yani daha ileriye dönük olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı