Corsair 400R kasaya modifikasyon

Arkadaşlar merhaba. Kasama küçük bir modlama yaptım. Mavi led taktım kasanın ön tarafına ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun resimler:
Bu kasanın çıplak hali:

400r Ön kısım.jpg

Bunlarda mavi ledler uçları hazır aldım:

Mavi LED.jpg

Bu kabloyuda evde buldum ledlere güç vermek için kullandım:

Molex.jpg

Bu iki kablodan gücü aldım diğerlerini kestim :

Molex Siyah Sarı.jpg

Ledleri güzel bir biçimde yapıştırdım:

400R LED mod.jpg

Uçları (+)-(-) şeklinde bağladım yoksa çalışmıyor:

Kablolama.jpg

Ve sonuç ben bu kadar güzel olacağını beklemiyordum açıkçası :)

400R Led Mod 2.jpg

Kasa önü logolu.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlıyorum şöyle söyleyeyim bendeki psunun markası corsair ve bilgisayarı yaklaşık bir yıl oldu toplayalı. Topladığımdan beridir ledler psudan güç alıyor ve bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar ve çıkacağını da sanmıyorum açıkçası. Adaptörle bağlamak çok iyi olmaz gibi benim görüşüm bu dışardan kontrol etmen gerekli. Psunun markası nedir ?
Şuan kullandığım high power 750 watt. Öncekiler ocz fatal1ty 550 watt idi. Dediğim öncesinde gibi 2 psu bozdum. Öncelikle belirteyim ki nadiren ledleri kullanıyordum. Bunun ledlerden olabilme ihtimali , düşük voltajdan olma ihtimali , veya elektrik hattı üzerinden olabilme ihtimalleri var. Sadece size led konusundaki şüphelerimi yazdım. Eğer ki ledler ile alakası olmadığı konusunda ihtimalleri sağlamlaştırırsam tekrardan ledleri aktif edeceğim. :) Her ne kadar psu larımın neden bozulduğunu bilemesek bile ledlerin sorun çıkarmadığını öğrenmek bir seçeneği ortadan kaldıracak benim içinde önemli olan bu zaten.

Arkadaşlar merhaba. Kasama küçük bir modlama yaptım. Mavi led taktım kasanın ön tarafına ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun resimler:
Bu kasanın çıplak hali:

Eki Görüntüle 10096

Bunlarda mavi ledler uçları hazır aldım:

Eki Görüntüle 10099

Bu kabloyuda evde buldum ledlere güç vermek için kullandım:

Eki Görüntüle 10101

Bu iki kablodan gücü aldım diğerlerini kestim :

Eki Görüntüle 10100

Ledleri güzel bir biçimde yapıştırdım:

Eki Görüntüle 10095

Uçları (+)-(-) şeklinde bağladım yoksa çalışmıyor:

Eki Görüntüle 10097

Ve sonuç ben bu kadar güzel olacağını beklemiyordum açıkçası :)

Eki Görüntüle 10094

Eki Görüntüle 10098
Çok güzel olmuş, hayırlı olsun. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@Xamazunga kasayı boyamayı düşünüyorum aslında ama bir yandan da boyanın kötü durmasından korkuyorum. ne onerirsiniz?
Edit: Pleksiglass la ızgara kısma cam yapmayı da düşündüm ama nasıl yapıştıracağımı bilemediğim için sonradan vazgectim. Yardımcı olabilirseniz bunları yapabilirim.

Son düzenleme:
Öncelikle çok güzel olmuş kardeşim güle güle kullan :) Bu kasaya led bağlama benim aklımda hiç yoktu, ama sağdan soldan görünce bende heveslendim. Kullandığım kasa Zalman Z3 Plus ben bu kasaya Led bağlayabilir miyim ? Led bağlamak çok mu zor, benim az bilgime göre molex kablosu ile bağlanıyormuş herhalde, Sarı (+) Siyah (-) olarak bağlanıyormuş. Arkadaşlar yardımcı olur musunuz nasıl bir işlem uygulamam lazım. Bir de sizce kullandığım kasaya kaç metrelik Led almam gerekir. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar çok dayanamadım ve gittim, 1,5 metre kırmızı Şerit led aldım ve kasama 12v' luk adaptör yolu ile bağladım. Kullandığım kasa Zalman Z3 Plus ve pencere kısmına taktım. Adaptör ısınır gibi oluyor nedense fikirlerinizi alabilir miyim ?

Resimler :
IMG-20151029-00206.jpg
IMG-20151029-00208.jpg
IMG-20151029-00212.jpg
IMG-20151029-00213.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı