Corsair K70 MK.2 LP - Glaive RGB - Void Pro RGB Wireless - MM800C Polaris ve ST100 RGB İncelemesi

Merhaba Technopat üyeleri. Çok uzun bir aradan sonra yapacağım bu incelemede sizlere Corsair’ın oyuncu ekipmanlarından oluşan bir seti, yapabildiğim kadar incelemek istiyorum. Sizler de sabır gösterip okursanız memnun olurum. Öncelikle belirtmem lazım ki bu seti almamın nedeni; 14 Kasım’da işlemcinin de elime geçmesiyle birlikte toplayacağım yeni PC’nin yanında yeni bir set istemem ve Amazon’un 19 Ekim’deki işlemci teslimatı sözünü tutamaması üzerine verdiği 160 Dolar’lık promosyon kredisiydi.

Yeni toplayacağım PC ile birlikte kullanmak için seçtiğim markanın Corsair olmasının nedeni, komple bir setin (kulaklık standına kadar) sadece tek marka ile alınabiliyor olması. Corsair bu konuda hem tanınmış bir firma hem de ürünlerin kalitesinin genel olarak iyi olması bakımından hevesle aldığımı söyleyebilirim. Set için seçtiğim parçalar:

  • Corsair K70 RGB MK.2 RAPIDFIRE Low Profile Klavye
  • Corsair Glaive RGB Fare
  • Corsair MM800C Polaris RGB Mouse Pad
  • Corsair Void PRO RGB Wireless 7.1 Kulaklık
  • Corsair Gaming ST100 RGB Premium Kulaklık Standı

Ürün Kutuları.jpeg


29 Ekim’de sipariş ettiğim bu set, araya hafta sonu girmesi nedeniyle elime biraz gecikerek 12 Kasım’da ulaştı. Kurulumu ve fotoğraflaması haricinde toplamda 9-10 saatlik kullanım ve kıyaslamaların ardından setin kalitesi, artıları ve eksileri ile önceki SteelSeries setime göre karşılaştırmaya başlıyorum. Ürün fotoğraflarını da profesyoneller tarafından çekilmiş tanıtım görselleri yerine, oldukça sığ olan fotoğrafçılık becerimle kendim çekmeyi tercih ettim ki gerçekte ürünlerin masanızda nasıl görüneceği konusunda daha doğru bir bilginiz olsun.

Deneyimlerimi paylaşacağım ilk ürün Corsar K70 RGB MK.2 RAPIDFIRE Low Profile klavyesi olacak. Stoklarda bulmak çok zor olduğu için bu klavyeyi Cherry MX Red switch bulunan modeli yerine Cherry MX Speed switch kullanan versiyonunu tercih ettim. Ürün, Corsair’ın klasik sarı ve siyah renkli sade denilebilecek kutusunda geliyor. Kutu içeriğinden klavye, tercihe göre kullanmak için bilek desteği, gri renkli tuşlar ve tuş çıkarma aparatı çıkıyor. Stok sorunu nedeniyle Red değil Speed switch kullanan modeli aldığımı söylemiştim, şu ana kadarki kullanımımda memnun olduğumu söyleyebilirim. Tuş basış hassasiyeti ve derinliği gayet iyi ayrıca oldukça sessiz olan bu switchler, sesli mekanik klavye sevmeyenler için tercih edilebilir düzeydeler.

Klavyenin bir diğer iyi diyebileceğim özelliği ise oldukça geleneksel bir tasarıma ve tuş dizilişine sahip olması nedeniyle alışma sürecini çok kolaylaştırması. Bu klavyeyi kullanırken sadece TR – UK – US klavye farklılıkları nedeniyle ufak bir alışma süresi gerekecektir. Ayrıca klavyenin üst kısmında bulunan multimedya tuşları ve LED seviyesi ile Windows tuşu kilidi de faydalı tuşlar. Bu klavyenin en kaliteli bulduğum özelliklerinden birisi de kesinlikle RGB LED aydınlatması. En üstte bulunan kilit tuşu ile birlikte 2 tuşu daha RGB ışıklandırmaya dahil edemesek de (onlar kendi renklerinde yanıyor) göze kötü görünmüyorlar. Ayrıca bu kaliteli ışıklandırma, ayakları kapalıyken sadece 29 mm yüksekliğinde olan ve metal kasaya sahip klavyede görünümü daha da güzel hale getiriyor diyebilirim. Görünüm ile ilgili tek şikayetim ise; tamamen kişisel zevkimden dolayı beğenmediğim fakat Corsair’ın ısrarla kullanmayı tercih ettiği fontu olduğunu söyleyebilirim. Hem tasarımla ilgili güzel bir detay sağlayan hem de bilek desteği olmadan klavye kullanmayı tercih edenler için oldukça rahat bir ergonomi sunan alt kavis de oldukça güzel düşünülmüş bir detay. Üzerinde 1 adet USB girişine sahip olması nedeniyle dilerseniz başka bir ekipmanınızı bağlamanızı sağlayan Corsair K70 MK.2 Low Profile, bilgisayar bağlantısı için 2 adet USB kullanıyor.

Son olarak klavyeyle ilgili önceden kullandığım SteelSeries Apex M750’ye göre kıyasını yapmam gerekirse, hem malzeme kalitesi olarak hem de görünüm olarak daha alt düzeyde olmadığını düşünüyorum hatta hissedemediğim bazı yönlerden daha kaliteli bile olabilir. LED ışıklandırma konusunda Corsair bu modelinde SteelSeries Apex M750’ye göre daha kaliteli bir işçilik çıkarmış diye düşünüyorum. Ayrıca tuşların direkt kasanın en üstünde değil, ön panelin biraz altında konumlandırılması nedeniyle Apex M750’de sorun olan LED ışıklarının monitörden yansıma sorunu da bulunmamakta. Maalesef sert basışlarda klavyeden gelen yay sesi, takıntısı olanlar için biraz sinir bozucu olabilir.

Corsair K70 RGB MK.2 RAPIDFIRE Low Profile Artıları ve Eksileri:

+ İnce, sade, ergonomik ve şık tasarım.
+ Kaliteli RGB ışıklandırma.
+ Dayanıklı ve yüksek malzeme kalitesi.
+ Adaptasyonun çok kolay olması.
+ 1 adet USB girişi.
+ Kullanışlı multimedya tuşları.
+ Basış hassasiyeti yüksek, sessiz Cherry MX Speed switchleri.
+ Özelleştirme yapmak isteyenler için zengin kutu içeriği.

- Yüksek fiyat.
- Sert basışlarda switchlerden gelen yay sesi.
- Göze pek de hoş görünmeyen font seçimi. (Tamamen kişisel)

Klavye Yakın.jpeg


Klavye Uzak.jpeg


Klavyenin ardından Glaive RGB ve MM800C Polaris RGB Yorumlarıma geçiyorum. Çoğu oyuncu faresi gibi büyük bir kasaya sahip olmasının yanında biraz da yüksek profilli olan bu fare maalesef elleri küçük olan kullanıcılar için pek kullanışlı değil. Çok sağlam bir yapım kalitesi bulunan bu fare, baş parmak kısmına denk gelen tarafında mıknatıslı ve kolay çıkarılabilen ergonomi tercihine göre değiştirilebilecek 3 farklı parça ile geliyor. Boyut olarak büyük olan bu farenin 122 gram olan ağırlığı da, hafif fare seven kullanıcılar için beğenilmeyecek bir yanı oluyor. Uzunluğu fazla olmasa da yüksekliği ve genel boyutları nedeniyle her el ve her tutuş şekline uygun olmamasının yanında ağırlığının da fazla olmasından dolayı almadan önce biraz düşünmekte fayda var.

En başta herkese uygun olmaması nedeniyle biraz eksi tarafı olduğu doğru olsa da yazdıklarımdan farenin kötü olduğu fikrine hemen kapılmayın. Sensör kalitesi, RGB ışıklandırma ile kullanılan malzemelerin uyumu ve sağlamlığıyla aslında çok kaliteli bir fare olduğu kesin. DPI profilini gösteren ışıkların RGB ışıklandırmaya dahil olmadığını da söylemem gerekiyor fakat mavi renk pek çok renkle gayet uyumlu olacaktır. Corsair’ın iCUE yazılımının içinden farklı DPI profilleri ve ışıklandırma seçenekleri ayarlamak mümkün olsa da yazılım kısmında fare ayarları biraz öğrenme süreci istiyor. Bunun nedeni ise çok basit bir şekilde yapılabilecek makro atama ya da tuş fonksiyonunu değiştirmek gibi özelliklerin, henüz iCUE programına yabancı olan kişiler için rahatlıkla gözden kaçabilecek şekilde dizayn edilmesi. Bu program ile sol taraftaki tuşlara farklı fonksiyon atamak isteyen kişilerin “ACTIONS” kısmından bu işlemleri kolayca yapabileceklerini söyleyeyim.

Fare ile birlikte değinmek istediğim Corsair MM800C Polaris RGB mouse pad’ini tercihe göre isterseniz sert yüzey ya da kumaş yüzey seçenekleriyle alabilirsiniz. Bu ürün de çok kaliteli bir RGB ışıklandırmaya sahip olması ile birlikte 1 adet USB girişine de sahip. Böylece isterseniz benim yaptığım gibi fareyi direkt kasaya bağlamak yerine o girişe bağlayabilirsiniz. Klavye ve kulaklık standı ile birlikte mouse pad’de de bulunan USB girişlerini kullanmak da maalesef bazı zamanlarda problem çıkarabilen yazılımlar nedeniyle donanımı söküp takmak için kasanın arkasına ulaşmak zorunda kalmamak için iyi bir tercih olabilir. Şahsi tavsiyem ise bu ürünü almak isteyenlerin kumaş yüzey ile almaları olacak çünkü ağır olmasına rağmen Glaive RGB ile birlikte çok rahat ve hassas bir hareket imkanı sağlıyor. Sert yüzeyde kayganlığın biraz daha fazla olacağını göz önünde bulundurursak hassasiyet konusunda kumaş kaplamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Corsair Glaive RGB’yi, kullandığım eski SteelSeries Rival 600’e göre kıyaslamam gerekirse ağırlık konusunda takıntılı olunmadığı sürece gayet tercih edilebilir olduğunu söyleyebilirim. Henüz kesin bir şey söyleyemesem de Rival 600’ün sahip olduğu baş ve yüzük parmaklarının denk geldiği yerdeki yapışkan parçaların çıkması gibi bir yapısal sorunu da yoksa çekinmeden tercih edebilirsiniz. Bunun yanında Rival 600’ün çift sensörü ile birlikte sürekli fareyi kaldırmanız gereken kullanımlarda daha iyi olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek gerekir.

Corsair Glaive RGB ve Artıları ve eksileri

+ Dayanıklı malzeme seçimi ve yüksek yapım kalitesi.
+ Yüksek DPI’lı sensör.
+ Kaliteli RGB ışıklandırma.
+ Tercihe göre değiştirilebilen yan panel.
+ Programlanabilir ve kolay ulaşılabilir yan tuşlar.
+ Yumuşak ve hassasiyeti yüksek hareket kabiliyeti.
+ Ağır olsa da dengeli ergonomik tasarım.

- Pek de güzel sayılmayacak dış görünüş.
- Ayarlanamayan ve fazla olan ağırlığı.
- Her el boyutuna ve tutuş şekline uygun olmaması.
- Rengi değiştirilemeyen DPI profili ışıkları.
- RGB ışıklandırma açık olunca ısınması.

Fare Yakın.jpeg


Fare Uzak.jpeg


Son olarak Void PRO RGB Wireless kulaklık ve Gaming ST100 RGB kulaklık standından bahsedeyim. Kulaklık standının da set olarak eklenebilmesinden dolayı Corsair’ı seçmemde önemli bir etken olduğunu belirtip kulaklık için bazı yorumlarda bulunayım.

Söylemem lazım ki bu kulaklık bazı yönlerden önceden kullanmış olduğum SteelSeries Arctis 7’ye göre geride kalan özelliklere sahip, fakat arada fiyat farkı olması durumunda tercih edilebilecek ve pişman olunmayacak kadar da iyi bir kulaklık. Duyabildiğim, daha doğrusu ayırt edebildiğim kadarıyla kulaklığın tizleri oldukça iyi, bas seviyesi çok yüksek olmasa da büyük çoğunluğu memnun eder fakat ses derinliği ve zenginliği konusunda çok başarılı olmadığını düşünüyorum. Tabi bu yorumları bir odyofil olmadan yaptığım gerçeğini de göz önünde bulundurun. Sadece hissiyat olarak surround ile ses derinliği ve mid’lerde ses zenginliği bakımından Arctis 7’ye göre daha geride buldum. 50 mm sürücülere sahip olmasından mıdır bilmiyorum ama tatmin edici ses düzeylerine çıkabilen bu kulaklık maalesef dışarı yüksek ses vermesi nedeniyle dışarıda ya da kalabalık bir ortamda kullanmaya pek müsait değil. Ses, %30’lar seviyesindeyken bile yakınınızda olan biri dinlediğiniz müziği rahatlıkla duyabiliyor.

Corsair’ın vaadine göre tek şarjla 16 saatlik kullanıma sahip olan kulaklık, eğer RGB ışıklandırma açıksa ve parlaklığı yüksekse maalesef sadece 7.5 – 8 saat civarında kullanılabilir oluyor. RGB ışıkları kapatarak denediğimde ise %10’luk batarya tüketimine göre 14 saat civarı kullanılabilir olduğunu düşünüyorum fakat Corsair’ın iddia ettiği 16 saat bence biraz uzak bir ihtimal. Bu bakımdan Arctis 7’nin kablosuz kullanım süresi bakımından bariz daha iyi olduğunu söylemek mümkün. Bunun dışında kablosuz kullanım için kullanım mesafesi gayet iyi. Zaten kaçımız bu kulaklığı takınca PC başında oturmak yerine evde dolaşarak bir şeyler dinliyoruz ki? Mikrofon konusunda ise hiçbir yorum yapamıyorum çünkü mikrofon kullanma alışkanlığım olmadığı için testini de sağlıklı bir şekilde nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Son olarak setin bu 2 parçasıyla ilgili söylemem gereken şey ise: K70 MK.2, Glaive RGB ve MM800C Polaris ürünleriyle aynı renk kodunu kullanırsanız maalesef farklı bir renk tonuna sahip oluyorlar. Bundan dolayı eğer uyumlu renkler ile bu seti komple kullanmak istiyorsanız kulaklık ve kulaklık standının ışıklandırmasını iCUE programından elle ve göz kararı kendiniz yaparsanız daha iyi olur.

Corsair Void PRO RGB Wireless Artıları ve Eksileri.

+ Yüksek ses kalitesi.
+ Güzel tasarım.
+ Fazla büyük olmayan kulaklar için rahat kulaklık yapısı.
+ RGB Işıklandırma. (Sadece logoda var)
+ Yeterli kablosuz kullanım mesafesi.

- RGB aydınlatma ile birlikte düşük, şarjlı kullanım süresi.
- Bazı kişileri tatmin etmeyecek bas düzeyi ve derinliği fiyatına göre kötü olan surround ses.
- Büyük kulaklar için ergonomik olmayan kulaklık yapısı.
- Dışarı yüksek ses vermesi.

Kulaklık.jpeg


Sonuç olarak önceki kullandığım SteelSeries setten daha iyi bir sete geçmiş olduğumu düşünmesem de, üzecek bir seçim yapmadığımdan da eminim. 2 setin de parçalarının birbirlerine karşı iyi ve kötü olduğu taraflar var ancak genele bakarsak klavye kısmında Corsair, kulaklık kısmında SteelSeries ağır bassa da kendi kullanımımda fareler bence birbirlerine denkler. Fazlalık olarak Corsair’ın RGB ve USB girişi bulunan bir kulaklık standına da sahip olması, genel olarak tek bir markadan set almak isteyenler için Corsair’ı çok çok az daha ağır bastırıyor.

Gece Fotoğrafları:

Gece Net.jpeg


Gece Odak.jpeg


Ürünlerin tamamını Amazon.com sitesinden aldım. Bu seti 13 Kasım itibariyle toplamda vergi ve kargo dahil 570 Dolar civarına alabiliyorsunuz. Hatta araştırırsanız çok büyük ihtimalle daha ucuza da toplayabilirsiniz ancak harcanacak ve size batan bir paranız olmadığı sürece bu tür setler için bu fiyatları ödemek çok da mantıklı değil diye düşünüyorum. Benim hem merakım olmasından hem de maddi olarak bir sorunum bulunmamasından dolayı hemen hemen her yıl farklı markaların setlerini toplamam sorun olmuyor. İncelememi ve ürünlerle ilgili yorumlarımı okuyanlar için teşekkür ederim, 2 gün içinde i9 9900K işlemcisinin de elime geçmesiyle birlikte toplayacağım RTX 2080 Ti, 32 GB DDR4 3200 MHz, 1 TB 970 Evo sistemin de incelemesini yapacağım. Herkese iyi Sosyal'ler.

Ürün linkleri:

https://www.amazon.com/gp/product/B07H6LBQ62/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.com/gp/product/B06Y1712ZY/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.com/gp/product/B0711YBV29/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.com/gp/product/B0748N6796/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.com/gp/product/B074ZQJW9R/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1
 
Son düzenleme:
@painkiller Genel olarak iyi bir kulaklık ama surround ses derinliği çok sığ. Oyunlarda da bu durum değişmiyor, özellikle Arctis 7 gibi bir kulaklıktan sonra pişman etmese de biraz gerisinde olduğunu söylemek lazım.

Müzik dinlemek için de ideal olmayabilir ama şikayet edilecek bir tarafını görmedim açıkçası.
 
@painkiller Yok Arctis 7 ses derinliği, konfor, kablosuz kullanım süresi ve mid'lerdeki ses zenginliği bakımından daha iyi. Ayrıca fiyat olarak da Void PRO RGB Wireless modeline göre daha yüksek bir etiketi var. Arctis Pro test etmedim ama onun muadili olmaya yakın bile olmayabilir eğer Arctis 7'ye göre çok fark varsa.
 
Hayırlı olsun. Corsair gerçekten de ürün yelpazesi olsun, malzeme kaliteei olsun, özellik zenginliği olsun başarılı bir marka. CUE uygulaması da çok büyük bir artı.

Kulaklığı ve fareyi ben de kullanıyorum. Kulaklığın kablolu olanla kablosuz olan arasında ses kalitesi olarak fark var. Ama ahım şahım bir fakr olduğunu söyleyemem.

Tekrardan hayırlı olsun diyelim. 🙂 Bilgisayar bileşenlerinde de Corsair marka kullandıysanız, heleki RAM'lerde, tadından yenmez.

CUE+ ile tüm değerleri, sıcaklıkları, RGB aydınlatmayı kontrol edip senkronize edebiliyorsunuz. 🙂
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı