Corsair RM1000X vs RM1000X Shift

Murat34

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Corsair RM750X PSU sahibiyim mecburi upgrade dolayısıyla 1000W PSU alacağım. Shift kasam (Corsair4000D) ile uyumlu. Ancak Corsair 1000X'in Shift olana göre daha iyi performans gösteriyormuş. Emin olmak ve satın almadan önce öğrenmek için sizlere sormak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim.

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
Ekran kartı: Sapphire 7900 XTX Nitro+

Çıktığından bu yana shift serisini kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım gayet güzel. Performans olayını nerede okudunuz bilmiyorum ama bileşen içerikleri aynı. Shift serisi 40xx ekran kartlarına yönelik atx 3.0 olarak çıktı ve ses seviyesi eskisine göre daha az.

Performans olayını nerede okudunuz bilmiyorum ama bileşen içerikleri aynı.

Çoğu aynı fakat çıkış portlarının olduğu PCB farklılığından dolayı, ana PCB üzerinde de farklılıklar mevcut. Öyle çok büyük bir performans farkı yok tabii. Ama performans farkının ana etkeni RM1000x (2021)'in üst seviye ripple değerleri olmalı ki bu değerler RM1000x Shift'te de gayet iyi.

İki model de gayet iyi ürünler, ama fiyat önemli tabii.

Son düzenleme:
Ben 6 aydır rm1000x kullanıyorum 4080 ile islemcim de 7800x3d zaten sistem watt fakiri yani toplamda 400 anca çekiyor daha psunun ne sesini duydum ne başka biseyini psu fani açmıyor bile zaten corsair x serilerinde yanlış bilmiyorsam yüzde 50 yük altında fan hiç çalışmıyor ben şuan için 1000x den çok memnunum shift serisi gt501 kasa ile uyumlu olmadığı için almamıştım

Çoğu aynı fakat çıkış portlarının olduğu PCB farklılığından dolayı, ana PCB üzerinde de farklılıklar mevcut. Öyle çok büyük bir performans farkı yok tabii. Ama performans farkının ana etkeni RM1000x (2021)'in üst seviye ripple değerleri olmalı ki bu değerler RM1000x Shift'te de gayet iyi.

İki model de gayet iyi ürünler, ama fiyat önemli tabii.
Aralarında fiyat farkı çok az o yüzden kararsız kaldım. Shift ile performans konusunda sorun olmayacaksa Shift alıyım.

Rm750x, 7900xtx için yeterli aslında. Performans mı düşüyor?
Ekran kartı 2. ayda servise gitti incelemeden sorun yoktur diye döndü. Aklıma 2. gelen psu yetmeyişi. Devamlı olarak görüntü kırpılarak gidip geliyordu.

Ayrıca Ekran kartı üreticisi minimum 800W öneriyor. Benim sistemi hesapladığımda 679W güç tüketiyor. 750W güç kaynağı %100 750 olmadığı için ve arada boşluk bırakmak gerekiyormuş onu da bilmediğimden 750 almıştım. Upgrade ihtiyacı var mı emin değilim aslında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı