Corsair RM850 montajı nasıl yapılır?

Güle güle kullan dostum, yetersiz kutu rehberleri şaşırtıyor insanı. Senlik bir durum değil aslında.
Sıkıca tak, ilk çalıştırdığında hiç bir hareketlilik olmazsa sistem başlamazsa bütün kabloları iyice oturmuş mu diye kontrol etmeyi unutma bende olmuştu açılmadı, özellikle kasanın ön panel bağlantılarını iyi oturt bende anakarta takılan ön panel Type-C kablosu anakarta düzgün takılmamış başlamamıştı. Onlarla oynayınca düzelmişti, böyle ilginç şeyler olabiliyor.

Hocam çok teşekkür ederim. Ayrıca hiç sormayın ya sabahtan beri başıma gelmeyen kalmadı. Anakartı sabitlemek için kasadan çıkması gereken vidalar sıfır kasa olmasına rağmen içinden çıkmadı. Daha önce topladığım Corsair kasa bi sistemdeki arta kalan vidaları kullanarak sabitledim.
Corsair kasa kullanıyorum her şeyin bol bol yedeğini koyuyorlar gerçekten, şimdiki kasan nedir ?

Sıkıca tak, ilk çalıştırdığında hiç bir hareketlilik olmazsa sistem başlamazsa bütün kabloları iyice oturmuş mu diye kontrol etmeyi unutma bende olmuştu açılmadı, özellikle kasanın ön panel bağlantılarını iyi oturt bende anakarta takılan ön panel Type-C kablosu anakarta düzgün takılmamış başlamamıştı. Onlarla oynayınca düzelmişti, böyle ilginç şeyler olabiliyor.

Corsair kasa kullanıyorum her şeyin bol bol yedeğini koyuyorlar gerçekten, şimdiki kasan nedir ?

Dikkate alacağım. Corsair iCUE 5000X kullanacağım hocam.

Güzel kasalar bende bir küçüğü var 4000D Flow. İyi günlerde kullan.

Çok teşekkür ederim. Bilmukabele. :)

Hocam sistemi uzun uğraşlar sonucu kurdum fakat sistem elektrik almıyor. Power tuşuna bastığımda start vermiyor. Sadece power takılıyken de yanması gerekiyor mu bilmiyorum ama herhangi bir ışık da yanmıyor. Power Switch bağlantısını kitapçıkta verilen JPFD1 portunun sağ alt iki dişlisine yaptım. Orada her şeyin doğru olduğuna eminim. Diğer kabloların bağlantısı da tamam zira 16 pin besleme CPU'ya dün konuştuğumuz gibi de 3'lü aparat ile ekran kartı besleniyor fakat sorunun ne olduğunu anlayamadım. FAN ve RGB bağlantıları da Corsair'in sıvı soğutmasından çıkan Commander Core ile yapıldı.

Sizce sorun ne olabilir?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Bilmukabele. :)

Hocam sistemi uzun uğraşlar sonucu kurdum fakat sistem elektrik almıyor. Power tuşuna bastığımda start vermiyor. Sadece power takılıyken de yanması gerekiyor mu bilmiyorum ama herhangi bir ışık da yanmıyor. Power Switch bağlantısını kitapçıkta verilen JPFD1 portunun sağ alt iki dişlisine yaptım. Orada her şeyin doğru olduğuna eminim. Diğer kabloların bağlantısı da tamam zira 16 pin besleme CPU'ya dün konuştuğumuz gibi de 3'lü aparat ile ekran kartı besleniyor fakat sorunun ne olduğunu anlayamadım. FAN ve RGB bağlantıları da Corsair'in sıvı soğutmasından çıkan Commander Core ile yapıldı.

Sizce sorun ne olabilir?
PSU'daki herşeyi sıkıca kontrol ettin mi tak çıkar, 24 pinli anakart ve kasada önde type c girişi varsa onun kablosunu takmadan çıkar anakarttan öyle dene bende öyle açılmıştı, görmeyince orda olmayınca fazla bir şey diyemiyorum maalesef :(

PSU'daki herşeyi sıkıca kontrol ettin mi tak çıkar, 24 pinli anakart ve kasada önde type c girişi varsa onun kablosunu takmadan çıkar anakarttan öyle dene bende öyle açılmıştı, görmeyince orda olmayınca fazla bir şey diyemiyorum maalesef :(

Sorun çözüldü hocam. Bu ekran kartı için 3. beslemeye taktığımız 8 pinlik kablodan dolayı sistem start vermiyordu. Onun için mecbur SATA to PCIe dönüştürücü alacağım. Ekran kartı olmadan sistemi çalıştırdım her şeyi düzgün montajlamışım her şey yolunda.

Risklik bir durum olmaz çalışır.
O şekilde bile çalışması lazım. Corsair kendi sitesinde eski bütün PSU'ların destekli olduğunu belirtiyor.

Hocam kart SUPRIM X fabrika çıkışlı O..C. edilmiş model. Bu yüzden 2 besleme ile bırakmak istemiyorum. SATA to PCIE elime ulaşınca PSU'dan çıkan iki ayrı SATA kablosu ile kabloya ayrı çıkışlardan bağlantı sağlayacağım. Bu şekilde kablonun erime yapmayacağını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı