Corsair RMA paketi nasıl hazırlanır?

Makaleler
17
Daha fazla  
Merhabalar, Corsair’e alıcı ödemeli olarak RMA için kargo göndereceğim. DHL ile göndermem lazım ama belgeleri yazdırdıktan sonra nasıl bir yol izlemem lazım? Kutuya sadece alıcı ve gönderici etiketi mi yapıştırmalıyım? Ayrıca Corsair’a 80$ Rehin ücret bıraktım. Kusurlu ürün ellerine ulaşınca iade edeceklerini söylediler. Yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca commercial invoice belgesiyle ne yapmam gerekir?
Kısacası kargoya koliyi nasıl teslim etmem gerekir?
@Ali Pınar

Şurada anlattım:

Şurada anlattım:
Hocam bir de ben corsair’a ürün gönderilmeden önce 80 dolar para gönderdim. 40 dolarlık ürün için. Ürünü geri gönderince iade edecekler onda şüphem yok. Ama bu yeni gelen ürün gümrüğe takılabilir mi? Sonuçta yeni alınmış ürün gibi oldu şu anda. Cevaplarsanız sevinirim. Şu an kargoyu fedEx kargoya vermişler bile. Benim kendi ürünümü geri kargo yapacağım.

Corsair paranızı mutlaka geri gönderir doğrudur yalnız banka komisyonlarından dolayı epey kesinti olmuştu bende. Eğer bireysel hesabınız varsa ve banka garanti vs. ise umarım vergi ve banka komisyonu gibi şeylerle uğraşmazsınız ödemeniz gelince.

Yeni ürüne de gelirsek gümrüğe takılmaması lazım normal şartlar altında. Invoice'da özellikle belirtiliyor rma'dan gelen değişim ürünü ve bedelsiz olduğu. Ama burası Türkiye olduğundan her an her şey başınıza gelebilir o riski de atlamamanız lazım.

Şimdiden yeni ürün hayırlı olsun.

Corsair paranızı mutlaka geri gönderir doğrudur yalnız banka komisyonlarından dolayı epey kesinti olmuştu bende. Eğer bireysel hesabınız varsa ve banka garanti vs. ise umarım vergi ve banka komisyonu gibi şeylerle uğraşmazsınız ödemeniz gelince.

Yeni ürüne de gelirsek gümrüğe takılmaması lazım normal şartlar altında. Invoice'da özellikle belirtiliyor rma'dan gelen değişim ürünü ve bedelsiz olduğu. Ama burası Türkiye olduğundan her an her şey başınıza gelebilir o riski de atlamamanız lazım.

Şimdiden yeni ürün hayırlı olsun.
Teşekkür ederim, Yardımlarınız için :)

Şurada anlattım:
Hocamın dediklerini yapın, commercial invoice'u 2 ve shipping labeli'ı da okumama ihtimaline karşı 2 kere yazdırdıktan sonra commercial invoice'lara imzanızı atın. DHL görevlisine evrakları verin, o hallediyor. Ayriyetten kutunun içine RMA numaranızı, iletişimde kullandığınız mail adresinizi ve adınızı yazın. Benim yeni HS35'i bugün kargolamışlar, işe yarayan taktik yani :)
@MoonDrag.

Hocamın dediklerini yapın, commercial invoice'u 2 ve shipping labeli'ı da okumama ihtimaline karşı 2 kere yazdırdıktan sonra commercial invoice'lara imzanızı atın. DHL görevlisine evrakları verin, o hallediyor. Ayriyetten kutunun içine RMA numaranızı, iletişimde kullandığınız mail adresinizi ve adınızı yazın. Benim yeni HS35'i bugün kargolamışlar, işe yarayan taktik yani :)
@MoonDrag.
Benim de ürünü bugün kargolamışlar FedEx ile. Ürünün dışına şöyle bir kağıt yapıştıracağım zaten. Mail yazmaması sıkıntı oluşturur mu? Kargoyu epey bantladım çünkü. Açmak kapatmak epey uğraştıracak.
D2E1E332-D014-4D40-AD70-2C6CC5DA9C25.jpeg
A10B91E2-D628-479E-B867-279F5CFCF9B6.jpeg

Benim de ürünü bugün kargolamışlar FedEx ile. Ürünün dışına şöyle bir kağıt yapıştıracağım zaten. Mail yazmaması sıkıntı oluşturur mu? Kargoyu epey bantladım çünkü. Açmak kapatmak epey uğraştıracak.Eki Görüntüle 864153Eki Görüntüle 864155
Sizin hazırlamanıza gerek yoktu ki, iki tane dosya göndermediler mi? Ayrıca onu kutunun içine mail adresiniz yazacak şekilde koymanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Şu anki haliyle de sıkıntı çıkmaz herhalde.

Sizin hazırlamanıza gerek yoktu ki, iki tane dosya göndermediler mi? Ayrıca onu kutunun içine mail adresiniz yazacak şekilde koymanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Şu anki haliyle de sıkıntı çıkmaz herhalde.
Hocam commercial invoice gönderdiler. Aynı zamanda DHL kargo kağıtlarınıda. Bu kağıdıda, donanım haber rehberinde kutunun önüne mutlaka yapıştırın falan diyorlar o yüzden koydum. Zaten bunuda corsair iletti.
22 saat süreyle hollandaya teslimat 😲. DHL çalışıyor...
6815C3D2-4941-44A2-869B-DA35A99A6EA3.jpeg

Son düzenleme:
DHL çalışıyor fakat FedEx çalışmıyor maalesef. Bende DHL aracılığıyla HS35 kulaklığı Corsair'e ilettim. 1.5 gün sürdü yaklaşık. Sonraki günlerde Hong Kong'dan yeni ürün yolladılar. Ürünün Türkiye'ye gelmesi yaklaşık 3 gün sürdü. Sonrasında 16 gün boyunca ürün oturduğum şehre gelmek üzere yolda dediler. Her gün ısrarla aradım fakat değişen bir şey olmadı. Ve maalesef dün kargoyu kaybettiklerini kabullenip tazmin süreci başlattılar. Taşıma ve ürün ücretini 3 ay içerisinde Corsair'e iade edeceklermiş. Umarım Corsair yeni ürünü kısa bir sürede gönderir ve FedEx'i techi etmez tekrar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı