Corsair Spec-Omega vs Cooler Master MB511

Kardeşim senin psu da 650 watmı bide sen akım korumalı priz kullanıyormusun ani voltaj gelmelerini önlemek için
Evet ben kasayı alırken 650W +80 PSU'lu modelini aldım. Akım korumalı priz kullanmıyorum fakat en kısa zamanda alacağım. Komple sistemi yeni aldım. Önlem almak lazım. Aslında akım korumalı prizin ne işe yaradığını da tam olarak bilmiyorum. Sanırım elektrik kesintilerinde sisteme olan zararı indirgiyor.

Evet ben kasayı alırken 650W +80 PSU'lu modelini aldım. Akım korumalı priz kullanmıyorum fakat en kısa zamanda alacağım. Komple sistemi yeni aldım. Önlem almak lazım. Aslında akım korumalı prizin ne işe yaradığını da tam olarak bilmiyorum. Sanırım elektrik kesintilerinde sisteme olan zararı indirgiyor.
Anladım 650 wat yetiyor galiba ekran kartın ney acaba bana yetermi ben 2070 takmayı düşünüyorum

Anladım 650 wat yetiyor galiba ekran kartın ney acaba bana yetermi ben 2070 takmayı düşünüyorum
Bende RX580 var. Malum TDP değerleri Nvidia ekran kartlarına göre daha yüksek. Ama sistem en fazla tahminimce 450 watt tüketiyor. Yani senin için 650W yeterli olacaktır.
Mb511 rgb var soğutması çok iyi. 4 fanda sessiz.
Hocam fanları Molex ile mi bağladın yoksa anakarta mı bağladın?

Amaç sistemin yanmamasıysa en iyi çözüm UPS almaktır. İkinci çözüm ise akım korumalı priz almaktır. PSU da önemli ama Power Boost gibi C4 markalar olmadıkça kolay kolay yanmaz. Yansa bile garanti süresince Cooler Master gibi markalar PSU yüzünden yanan parçaları karşılar.
Bana kaç tl lik bir ups yeterli olur itopyadan bakıoyurm 300 ede var 2 binede var çeşit çeşit bütçemde fazla yok suanlık

UPS amacı elektirik kesintisinde içindeki batarya ile sistemi bir süre daha çalıştırmaktır. Bu sayede elektirik kesintisi olsa bile sistem bundan etkilenmez. Pahalı olan UPS modelleri sistemi daha uzun süre açık tutar ama sizin durumunuzda elektirik kesilirse sistemi normal şekilde kapatmaya zaman verecek ucuz bir UPS yeterlidir.

UPS amacı elektirik kesintisinde içindeki batarya ile sistemi bir süre daha çalıştırmaktır. Bu sayede elektirik kesintisi olsa bile sistem bundan etkilenmez. Pahalı olan UPS modelleri sistemi daha uzun süre açık tutar ama sizin durumunuzda elektirik kesilirse sistemi normal şekilde kapatmaya zaman verecek ucuz bir UPS yeterlidir.
Anladım peki hem ups hem akım korumalı priz alıcam ben nasıl yapıcam baglantıyı bi anlatırmısın ups i herhangi bir prize baglayıp sonra akım korumayı ups yemi baglıcam yoksa tam tersimi bilgi verirmisin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı