Corsair Vengeance RGB Pro overclock sonrası hatalar

• Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 108
  • Görüntüleme 7.323
3300X kullanıyordu, konu sahibi.
1866,5 fclk genel sınırı değil miydi zen2 için?
1800MHz üstüne çıkamayan Zen2 gördüğüm oldu. Aynı şekilde BCLK ile 1866MHz üstüne çıkanı da gördüm. Şansa kalıyor ama genellikle 1833-1866MHz oluyorlar.

1800MHz üstüne çıkamayan Zen2 gördüğüm oldu. Aynı şekilde BCLK ile 1866MHz üstüne çıkanı da gördüm. Şansa kalıyor ama genellikle 1833-1866MHz oluyorlar.
Ben Reddit'te 5900X ile 1866 FCLK unstable bile gördüm :D Kesinlikle şans işi.
@BerkayZ87 herhangi bir ayarı yukarı çekmemi önerir misin yoksa bu şekilde mi girişeyim? Format attım sistemi yeniden topluyorum dosya aktarımları, indirmeler yağmur gibi. Bir 15-20 dakikaya ancak yapabilirim bu testleri.

@Toxpox 3300X var.
İşin varsa müsait olduğunda etiketle o zaman bakarız.

Ben Reddit'te 5900X ile 1866 FCLK unstable bile gördüm :D Kesinlikle şans işi.

İşin varsa müsait olduğunda etiketle o zaman bakarız.

Birazdan teste başlayabilirim. Şu testmem5 programının indirme linki uçmuş geçenlerde ilk hataları alırken eski konudan bakıp yapacaktım olmadı. Sende var mı indirme linki? Şu sitede yalnızca configler var.

Bir de geçenlerde aynı ayarlarla Valorant oynadım ne takılma ne çökme oldu. Özellikle Chrome ve rastgele oyunlarda patlıyor. RAM'den değil desem 3200Mhz ve auto ayarlara çekince kuzu gibi oluyor sistem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birazdan teste başlayabilirim. Şu testmem5 programının indirme linki uçmuş geçenlerde ilk hataları alırken eski konudan bakıp yapacaktım olmadı. Sende var mı indirme linki? Şu sitede yalnızca configler var.

Bir de geçenlerde aynı ayarlarla Valorant oynadım ne takılma ne çökme oldu. Özellikle Chrome ve rastgele oyunlarda patlıyor. RAM'den değil desem 3200Mhz ve auto ayarlara çekince kuzu gibi oluyor sistem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TestMem5'in kendi sitesinden indirmeyi dene.

Bu arada siyah ekran yiyorsan büyük ihtimal FCLK'den yiyorsun.

TestMem5'in kendi sitesinden indirmeyi dene.

Bu arada siyah ekran yiyorsan büyük ihtimal FCLK'den yiyorsun.

Testmem5'i açar açmaz yazmaya başladı errorlar daha config seçemedim bu nedir? 😂
Screenshot_6.png

Herhangi bir yanlışa karşı son girdiğim BIOS ayarlarını atıyorum.
Screenshot_7.png

Screenshot_1.png

Biz baştan ayar yapalım en iyisi yarın. Bazı şeyler stabil değil gibi.

Ben en temizi BIOS'u bir sıfırlayıp PBO, Secure Boot, TPM ve otomatik 3200Mhz ayarını yapıp bırakayım. Hatta Testmem5'i standart olarak yapayım belki RAM'leri şimdiden elimize aldık hazırlıklı olurum.

Bu arada şunu ekleyeyim bu ayarları yaptığımız BIOS sürümü 7C56vA6'ydı şimdi 7C56vA8 kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı