Corsair Void Elite RGB 7.1 Detaylı RMA süreci

ExodiusS

Kilopat
Daha fazla  
İlk RMA süreç öncesi başlangıç:
Öncelikle RMA gönderme'den önce kulaklığı, Türkiye Corsair yetkili servis göndermek istedim. 'hız ve Zaman'dan kazanmak' için. Yetkili servis kullanıcı hatası diyerek reddetti. Yaklaşık 26 gün sürdü, İtopya bu arada teşekkürler kargo sürecini beklemeye alarak 5 gün daha uzattı. Tavsiyem İtopya'dan ekipman satın almayın. 2 ürün aldım 2 ürün'de sorun yaşadım rezzilik gerçekten. +RMA ile gönderilen kullaklık ile İtopya'dan aldıgım kulaklık aynı olmasına rağmen corsair gönderdiği kulaklık daha kaliteli.

Kulaklığın sorunu ve Türkiye yetkili servisler hakkında:
Günlük kullanım'da takarken birden çatlama sesi geldi ve Orta'dan çatladı. Herhangi bir baskı uygulamama rağmen. Onarım için 45 dolar istediler. Şaka gibi.
(Satın aldığım kullaklığın fiyatına neredeyse aynı onarım ücreti)
+Olarak daha önce'de kullaklık şarj sorunu yaşadım, ve degişim sağlandı. Kullaklığı satın aldıktan, 3 ay sonra bu sorunu yaşadım.(tarih: 2021) Son olarak Türkiye yetkili servisler tamamen şans işi kullanıcı hatası olmamasına ve kanıt sunmasına rağmen kabul edilmeyebiliyor.

Screenshot_1.png

Corsair RMA süreci:
Mail ile Corsair ticket atıyorsunuz. Kullaklığın arızası hakkında bilgi vermeniz gerekiyor. Onay sonrası:
-Adres bilgileriniz, telefon ve diğer kişisel bilgilerinizi eksiksiz vermeniz gerekiyor. İ-ş-ğ ve diğer sesli harflere dikkat edin. Kargo ve gümrük'de sorun yaşayabilirsiniz.

Corsair sizden kargo ücreti rehin alıyor mu?
Benden böyle bir şey istenmedi. Yapmanız gereken Corsair kargo ücretin fazla oldugunu ve karşılayamacağınızı söylemeniz Durum'da hiçbir ücret ödemeden RMA sürecini başlatabilirsiniz.
Not: Bu RMA sürecini kötüye kullanmayın. Bütün masrafları gümrük dahil Corsair karşılıyor.

Gerekli belgeler ve kargo süreci:
Orijinal satın alma faturasını ve Corsair size vermiş olduğu tracker kargo numarasını 1 adet olarak, renkli çıktı olarak çıkartmanız gerekiyor.
Tracker numarasını kargo görevlisine belirterek dışına yapıştırmasını isteyin.
Invoice belgesi 5 adet renkli çıktı ile çıkarmanız ve tracker kargo numarası hariç diğer belgeleri isminizi ve imzanızı atmanız zorunludur.
Bütün belgeleri tracker kargo numarası dışında kargo görevlisine belirterek 'şeffaf poşet' koymanız gerekiyor. Hepsi bu kadar...
Kargo tercihi olarak: UPS tercih etmenizi tavsiye ederim.
Kargo'ya verdiğim gün sonrası kullaklık Corsair ulaştı ve 5 gün için'de degişim sağlandı. Beklediğim'den hızlıydı.
22 gün sonra sorunsuz şekilde teslim aldım.

Ekstra olarak: Bütün belgelerim tam ve eksiksiz olmasına rağmen gümrük'te kargo 1 hafta bekletildi ve Normal'de 12 gün içinde teslim olması gereken kargo 1 hafta daha uzatıldı. Söylemek istediğim gerek Türkiye yetkili servis ve gümrük kimse doğru düzgün iş yapmıyor...

Öncelikle RMA gönderme'den önce kulaklığı, Türkiye Corsair yetkili servis göndermek istedim. 'hız ve Zaman'dan kazanmak' için. Yetkili servis kullanıcı hatası diyerek reddetti. Yaklaşık 26 gün sürdü, İtopya bu arada teşekkürler kargo sürecini beklemeye alarak 5 gün daha uzattı. Tavsiyem İtopya'dan ekipman satın almayın. 2 ürün aldım 2 ürün'de sorun yaşadım rezzilik gerçekten. +RMA ile gönderilen kullaklık ile İtopya'dan aldıgım kulaklık aynı olmasına rağmen Corsair gönderdiği kulaklık daha kaliteli.

Günlük kullanım'da takarken birden çatlama sesi geldi ve Orta'dan çatladı. Herhangi bir baskı uygulamama rağmen. Onarım için 45 dolar istediler. Şaka gibi.
+Olarak daha önce'de kullaklık şarj sorunu yaşadım, ve degişim sağlandı. Kullaklığı satın aldıktan, 3 ay sonra bu sorunu yaşadım.(tarih: 2021) son olarak Türkiye yetkili servisler tamamen şans işi kullanıcı hatası olmamasına ve kanıt sunmasına rağmen kabul edilmeyebiliyor.

Eki Görüntüle 1505997

Corsair RMA süreci:
Mail ile Corsair ticket atıyorsunuz. Kullaklığın arızası hakkında bilgi vermeniz gerekiyor. Onay sonrası:
-Adres bilgileriniz, telefon ve diğer kişisel bilgilerinizi eksiksiz vermeniz gerekiyor. İ-ş-ğ ve diğer sesli harflere dikkat edin. Kargo ve gümrük'de sorun yaşayabilirsiniz.

Benden böyle bir şey istenmedi. Yapmanız gereken Corsair kargo ücretin fazla oldugunu ve karşılayamacağınızı söylemeniz Durum'da hiçbir ücret ödemeden RMA sürecini başlatabilirsiniz.
Not: Bu RMA sürecini kötüye kullanmayın. Bütün masrafları gümrük dahil Corsair karşılıyor.

Orijinal satın alma faturasını ve Corsair size vermiş olduğu tracker kargo numarasını 1 adet olarak, renkli çıktı olarak çıkartmanız gerekiyor.
Invoice belgesi 5 adet renkli çıktı ile çıkarmanız ve tracker kargo numarası hariç diğer belgeleri isminizi ve imzanızı atmanız zorunludur.
Bütün belgeleri tracker kargo numarası dışında kargo görevlisine belirterek 'şeffaf poşet' koymanız gerekiyor. Hepsi bu kadar...
Kargo'ya verdiğim gün sonrası kullaklık Corsair ulaştı ve 5 gün için'de degişim sağlandı. Beklediğim'den hızlıydı.

Ekstra olarak: Bütün belgelerim tam ve eksiksiz olmasına rağmen gümrük'te kargo 1 hafta bekletildi ve Normal'de 12 gün içinde teslim olması gereken kargo 1 hafta daha uzatıldı. Söylemek istediğim gerek Türkiye yetkili servis ve gümrük kimse doğru düzgün iş yapmıyor...

Hocam, ben de Seasonic ile benzeri bir durum yaşadım ve tarafıma Tayvan'dan RMA ürünü gönderildi fakat şu an DHL Express benden 380 TL terminal hizmetleri ücreti adı altında ücret istiyor. Bu daha sonradan ardiye ve gümrük ücreti de istenebilir diye düşünüyorum. Sizde bu işlemler nasıl oldu?

Hocam, ben de Seasonic ile benzeri bir durum yaşadım ve tarafıma Tayvan'dan RMA ürünü gönderildi fakat şu an DHL Express benden 380 TL terminal hizmetleri ücreti adı altında ücret istiyor. Bu daha sonradan ardiye ve gümrük ücreti de istenebilir diye düşünüyorum. Sizde bu işlemler nasıl oldu?
Konu'da yazıyor ama tekrar cevaplayayım. Bu işlemleri en başından belirmeniz gerekiyor... Bütün masrafları şirket karşılıyor. 'Onarım için gönderilmiş' cihaz'da kargo ücreti alınmaz. Kargo etiketin'de barkot ve üzerin'de yazması gerekiyor. Seasonic iletişime geçin kargo ücreti hakkında. Eğer olumsuz dönüş alırsanız, DHL onarım ürünü olduğunu ve bir karışıklık olduğunu belirtirsiniz.

Konu'da yazıyor ama tekrar cevaplayayım. Bu işlemleri en başından belirmeniz gerekiyor... Bütün masrafları şirket karşılıyor. 'onarım için gönderilmiş' Cihaz'da kargo ücreti alınmaz. Kargo Etiketin'de barkot ve üzerin'de yazması gerekiyor. Seasonic iletişime geçin kargo ücreti hakkında. Eğer olumsuz dönüş alırsanız, DHL onarım ürünü olduğunu ve bir karışıklık olduğunu belirtirsiniz.

Seasonic faturada bu şekilde bir yazı yazmış fakat dikkate alınmamış gibi gözüküyor hocam. Free of charge.
RMA wıthout commercıal Value goods ıs not for resale.

Öncelikle RMA gönderme'den önce kulaklığı, Türkiye Corsair yetkili servis göndermek istedim. 'hız ve Zaman'dan kazanmak' için. Yetkili servis kullanıcı hatası diyerek reddetti. Yaklaşık 26 gün sürdü, İtopya bu arada teşekkürler kargo sürecini beklemeye alarak 5 gün daha uzattı. Tavsiyem İtopya'dan ekipman satın almayın. 2 ürün aldım 2 ürün'de sorun yaşadım rezzilik gerçekten. +RMA ile gönderilen kullaklık ile İtopya'dan aldıgım kulaklık aynı olmasına rağmen Corsair gönderdiği kulaklık daha kaliteli.

+Olarak daha önce'de kullaklık şarj sorunu yaşadım, ve degişim sağlandı. Kullaklığı satın aldıktan, 3 ay sonra bu sorunu yaşadım.(tarih: 2021) son olarak Türkiye yetkili servisler tamamen şans işi kullanıcı hatası olmamasına ve kanıt sunmasına rağmen kabul edilmeyebiliyor.

Eki Görüntüle 1505997

Corsair RMA süreci:

Evet yenilenmiş ürününüzü aldınız hayırlı olsun 0 ürün değil haberiniz ola.

Evet yenilenmiş ürününüzü aldınız hayırlı olsun 0 ürün değil haberiniz ola.
Yanlış etiketlemiş olabilirsiniz diye sanıyorum. Kendi açım'dan söylüyorum bunu önce'den firma ile konuştuk ve ürün 0 bilginiz olsun. 'Yenilenmiş değil ' Yenilenmiş RMA ürünleri firma belirtiyor ve kullanıcıya seçenek sunuyor... 'Örnegin aynı model 0 ürün' tarzın'da.. Umarım anlatabilmişimdir...

+ Bu konu'da sorun yaşadığınız çok açık bilmeden yorum yapmayın.

indir.png

Yanlış etiketlemiş olabilirsiniz diye sanıyorum. Kendi açım'dan söylüyorum bunu önce'den firma ile konuştuk ve ürün 0 bilginiz olsun. 'yenilenmiş değil ' yenilenmiş RMA ürünleri firma belirtiyor ve kullanıcıya seçenek sunuyor... 'örnegin aynı model 0 ürün' tarzın'da. Umarım anlatabilmişimdir...

+ Bu Konu'da sorun yaşadığınız çok açık bilmeden yorum yapmayın.

Eki Görüntüle 1553092

Bilmeden yorum yapmayın tamam o zaman sizlere görüntüleri bırakayım biliyor muyum bilmiyor muyum buyurun gelin bakın.

Dosya Ekleri

• 20220922_160352.jpg
    20220922_160352.jpg
    154,5 KB · Görüntüleme: 69
  • 20220922_160354.jpg
    20220922_160354.jpg
    145,9 KB · Görüntüleme: 62
  • 20220922_200503.jpg
    20220922_200503.jpg
    108,2 KB · Görüntüleme: 58
Bilmeden yorum yapmayın tamam o zaman sizlere görüntüleri bırakayım biliyor muyum bilmiyor muyum buyurun gelin bakın.
Corsair kulaklıklarında değişim ürünü göndermiyor, sıfır kapalı kutu gönderim yapıyor. Sizin ürününüz değişim ürünü evet ama kulaklık konusunda yenilenmiş ürün gönderimi yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı