Counter-Strike 2 deneyimi

Oynanış için 4 kat fazla imkan tanıdığı sürece kabul edilebilir olaylar, CS:GO'da da hile çok fazla ben bunu söylüyor muyum? CS oynarken bir haritada yapacağın taktikler hep aynıdır, 3 farklı taktik arasında gidip gelirsin her zaman. Rainbow Six: Siege de kendi taktiğini kendin yaratırsın, sadece bu bile onu rakiplerinden üstün kılmaya yeter.

R6 ile CS'nin benzerliği yoksa hiçbir oyunun birbirine benzerliği yok demektir, ikisi de taktiksellik gerektiren 5V5 takımlarla oynanan rekabetçi FPS oyunları işte daha ne bekliyorsun karşılaştırabilmek için?

Hocam cidden R6 da kendi taktigini yaratiyor musunuz? Bunu da soylemeyin bari. R6 oynayan biriyim her haritada acilan duvarlar belli hangi operatörlerin is yaptiği belli. Oyun meta üzerine dönen bir oyun. Daha doğrusu esporcuların, yayincilarin yön verdiği bir meta. R6 Aim üzerine dönen bir oyun değil bu bile CS ile karşilaştirmamak icin yeterli bir sebep. Valorant gene karşılaştırılabilir ama R6'nın alakası... Ayrıca ilk çıktığı zamanki zevki hiç yok. Ubisoft bu şekilde giderse yeni bir para kazanma yolu bulması gerekecek.
 
Hocam cidden R6 da kendi taktigini yaratiyor musunuz? Bunu da soylemeyin bari. R6 oynayan biriyim her haritada acilan duvarlar belli hangi operatörlerin is yaptiği belli. Oyun meta üzerine dönen bir oyun. Daha doğrusu esporcuların, yayincilarin yön verdiği bir meta. R6 Aim üzerine dönen bir oyun değil bu bile CS ile karşilaştirmamak icin yeterli bir sebep. Valorant gene karşılaştırılabilir ama R6'nın alakası... Zaten ilk çıktığı zamanki zevki hiç yok. Ubisoft bu şekilde giderse yeni bir para kazanma yolu bulması gerekecek.
İşin teknik kısımları beni pek ilgilendirmiyor, beni yeterince hileden koruduğu sürece anlık bağlantı kopmaları falan kabul edilebilir. Ben her oyunda önce işin oynanış kısmına bakarım ki R6 rakiplerini ezip geçiyor bu konuda. Ve evet ben kendi taktiğimi oluşturuyorum, çok yüksek elolarda oyun rush oyununa dönmüş durumda o yüzden oyunun düşük eloları daha keyifli. R6'nın yüksek eloları bildiğin CS hatta, git rushla adamları öldür ve kazan.

En azından yukarıdan oynama gibi olaylar var R6'nın düşük elosunda, ben sık sık yaparım mesela bunu. Rakipler en üst katı seçmediyse Sledge alıp yukarıdan oynarım veya Buck alıp aşağıdan rakiplerin durabileceği muhtemelen pozisyonları keserim. Bir dolabın içine veya soft duvara bir delik açabiliyor olmak bile bir taktiktir yani.

R6 şu an Ubisoft kütüphanesindeki şüphesiz en iyi iş, adamlar bunu yönetemiyor orası ayrı. Yani düşünce çok güzel ama uygulanışta sıkıntılar mevcut. Neyse, konu R6 vs CS:GO'ya döndü tekrar ceza yemek istemediğimden bunu burada sonlandırıyorum, ikimiz de birbirimizin fikirlerini değiştiremeyeceğiz zaten o yüzden gerek yok.
 
Oyunu denedim, nefis olmuş. Aşırı akıcı, 128 tickrateden kat kat daha iyi bir tickrate sunuluyor. Zaten grafikler bir 5V5 FPS oyununun ulaşabileceği maksimum seviyede. Ayrıca silah ve vuruş hissiyatı muazzam. Onun dışında bazı yeniliklere gözün alışması lazım. Ben bir eksik göremedim, varsa da zaten şu an betada. Betadan çıkana kadar düzeltilir. Eski CS de Valorant'ı tokatlıyordu zaten ama bu sefer CS mi Valorant mı tartışması tamamen bitmiştir. Bu saatten sonra Valorant'ı savunan da bilgisayarı kötü olduğu için veya CS alamadığı için savunuyordur. Avrupa'da ve Amerika'da bundan sonra Valorant denen oyunun yüzüne bakılmaz.
Valve ekibinin eline sağlık mükemmel iş çıkartmışlar. Valorant da artık bundan sonra tek tük TR'de oynanır onun dışında esamesi duyulmaz.

Hocam FPS'ler ne durumda.

Yani FPS CS:GO'ya nazaran biraz daha düşük ama gün geçtikçe optimize edilir diye düşünüyorum. Henüz bir şeyler söylemek için çok erken ama şu an CS:GO'da 210-240 FPS alırken CS2'de 100-105 civarı aldım.

Evet, oyuna girdiğinizde beta hakkı kazandınız derse indirebiliyorsunuz.

Sıkıntılı bir durum düşük sistemler oynayamaz o zaman zaten canın optimizasyonu çok iyi değildi.
 
Tickrate sisteminden sub-tick'e nasıl geçmişler acaba, Valve harbiden isteyince enfes işler başarabilen bir firma.
 
Counter-Strike 2 konularına bakıyorum da, Valve fanboylarıyla neden uğraşmayı bıraktığımı bir kez daha anladım teşekkür ederim hepinize. En ufak bir kötü yorum atılsa "beğenmedim"ler, "hahaha"lar havada uçuşuyor bu konularda.

İşin trajikomik tarafı yapılan bu yorumlar doğru da hani, yıl olmuş 2023 CS:GO tickrate gibi saçma bir limitasyonu daha yeni kaldırıyor. Bunun çoktaaan çözülmüş olması gerekiyordu zaten şimdi bunu yaptılar diye millet seviniyor. Buna şey deniyor işte, ölümü gösterip sıtmaya razı bırakmak. Apple da çok yapar bunu, diğer markaların yıllar önce getirdiği şeyleri yıllar sonra getirir ve tüm hayranları da ilk o yapmış gibi delicesine sevinir. Valve hayranları da şu an bu konumda.

Açıkçası Valorant da, CS de Tom Clancy's Rainbow Six: Siege varken yüzüne bakacağım oyunlar değiller. Valorant oyuncusu olduğumu düşünmeyin diye söylüyorum CS, Valorant'ı tokatlar zaten ona lafım yok ama bunlar harbiden büyük yenilikler değil çok büyük şeylermiş gibi yaklaşmanızı anlamlandıramıyorum değiller yani.

Valorant tiplemesi önce 128 getirsin eğe falan derken CS tickrste kaldırarak masayı alt üst etti.

Nedir bu tick hocam?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
CS şu an bunlardan da iyi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı