Covid bitti mi?

Ben geçen 5 gündür sürünüyorum gripten, COVİD sanırım koku alamıyorum ve paçavraya döndüm. Allah şifa versin herkese...

Zaten Mutasyon geçiren bir virüs zamanla hafifleşir, zayıflar. Şey gibi düşünelim bunu; Türkiye'nin 2021 gibi yaptığı Döviz müdahalesi. Yani 10 TL'ye düşmüştü Dolar, iyi güzeldi sonradan tekrar yükseldi ve daha kötü oldu durumumuz. Virüste de bu benzer.
Valla hocam tıp literatüründe biten hastalık yok denecek kadar azdır zaten. Kuduz belki 50 yıl önce görüldü ama daha geçen bir çocuk vefat etti. Hastalıklar her zaman vardır önemli olan bağışıklık sistemini daima ayakta tutmak. Bağışıklığı güçlü bir hasta için covid,grip,rdv fark etmez.

Bir anda ne oldu kimse bilmiyor ama gündemden asla ama asla düşmezken, her haber bültenlerinde adeta her dakika konuşulurken bir an gündemden düştü. Daha da asla bahsedilmedi (ben görmedim). Bence hala var ve çoğu kişi de covid. Bana göre covid etkisini %80 gibi kaybetti ve artık grip gibi algılıyoruz. Bünye alıştı ne kadar hasta olsak da çok ağır vurmuyor.

Ben geçen 5 gündür sürünüyorum gripten, COVİD sanırım koku alamıyorum ve paçavraya döndüm. Allah şifa versin herkese...
Geçmiş olsun. Nefes darlığınız yok ise tek tedavi evde dinlenmek hocam. Nurofen, burun tıkanıklığı için iliadin ağrınız varsa minoset kullanabilirsiniz. Grip ile covid birbirine girmiş vaziyette şuan.

Bir anda ne oldu kimse bilmiyor ama gündemden asla ama asla düşmezken, her haber bültenlerinde adeta her dakika konuşulurken bir an gündemden düştü. Daha da asla bahsedilmedi (ben görmedim). Bence hala var ve çoğu kişi de covid. Bana göre covid etkisini %80 gibi kaybetti ve artık grip gibi algılıyoruz. Bünye alıştı ne kadar hasta olsak da çok ağır vurmuyor.
Delta mutasyonundan sonra çıkan mutasyonlar hep covidin gücünü düşürdü ve yoğun bakımlardami yük azaldı, hastanelik olmuyor artık insanlar. Önemli bir ilacı da yok gripte hangi ilaçları kullanıyorsak aynısını kullanıyoruz. Gündemde kalması için sebep yok hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı